Pytania i dyskusje na temat zlotu

24-25 września 2011 r.

Postprzez Ania_TM » 1 wrz 2011, 11:20

Xenocyd napisał(a):
Widzewianka_TM napisał(a):Wycieczka po Wro super sprawa, ale to potrzeba kogoś kto zna teren, pokaże co nieco i opowie

To sie nazywa przewodnik i nie ma z tym problemu jest ich u nas masa – mozna sobie zorganizowac wycieczke. Oprowadzanie bez uprawnien jest nielegalne :P

wiem, jak to się nazywa, bo robiłam kurs na przewodnika po Łodzi <oczy> :P
Wiem,że oprowadzanie jest nielegalne, ale ile kosztuje przewodnik na kilka godzin?
I czy będą chętne osoby na takie zwiedzanie?
Jak dla mnie wystarczy ktoś, kto zna Wro i wie, gdzie są ciekawe miejsca i jest w stanie co nieco powiedzieć w trakcie, nie tyle co przewodnik, <diabełek> :P który czasem zanudza.

Ja byłam kilka razy we Wrocku, miasto super,rynek, itp :) chętnie bym połaziła, ale to chyba niemożliwe, bo zajmę się czymś innym :P
Ania_TM

Postprzez Bimbak » 1 wrz 2011, 11:29

gdzie mogę takiego "przewodnika" sobie kupić? Często go trzeba karmić? Wymaga jakiejś specjalistycznej opieki i zabiegów higienicznych? Mogę go trzymać na balkonie?

dominator7 napisał(a):Jakie przywileje moze miec pijany? Zadne. Co do praw, to chyba tylko tyle ze jak zapłaci za wyro to moze spac na nim przy założeniu ze nie bedzie nikomu
to zbytnio przeszkadzało.
Ale na zlotach
akurat jest wiele tolerancji :) i dobrze i zle ale cóż..

Nie żebym Cie obrażał ale jesteś rasitą i homofobem. Ty to nazywasz tolerancją a ja prześladowaniem i piętnowaniem oryginalności. Chcesz być przeciętnym trzeźwiuchem to sobie bądź ale nie czepiaj się wspaniałych ludzi jakimi bez wątpienia są wszyscy nietrzeźwi, bo bez nich twoje życie pisałoby się tylko w odcieniach szarości.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Fasola » 1 wrz 2011, 11:29

Walcie do zoo :D
Fasola

Postprzez Barthez » 1 wrz 2011, 11:31

Xenocyd napisał(a): Oprowadzanie bez uprawnien jest nielegalne :P

nie przesadzajmy ;) grono klubu to jak wielka rodzina ;) więc może się znajdzie jakaś ciocia czy wujek wrocławiak do pokazania Wrocka

Fasola napisał(a):Walcie do zoo :D

może panorama?
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez Ania_TM » 1 wrz 2011, 11:32

Barthez napisał(a):
Xenocyd napisał(a): Oprowadzanie bez uprawnien jest nielegalne :P

nie przesadzajmy ;) grono klubu to jak wielka rodzina ;) więc może się znajdzie jakaś ciocia czy wujek wrocławiak do pokazania Wrocka

Fasola napisał(a):Walcie do zoo :D

może panorama?

dobrze prawi <spoko> Może to i to :P
Ale trzeba znaleźć przewodnika chętnego, który poświęci czas i grono chętnych plus szczegóły wyprawy :)
Ania_TM

Postprzez Basilius » 1 wrz 2011, 11:45

i możemy poszukać krasnoludków – jak każdy już będzie miał w czubie może być przednia zabawa :D Wrocław to jedno z piękniejszych miast Polski :))) Miło wspominam.

Przepraszam, że wracam do złego, ale może by (tak pomyślałem jako ojciec dwójki wspaniałych dzieciaków) w ramach "płacenia za nic" rozłożyć (jeśli jest miejsce) dmuchańce? Wrzucasz tam dzieciaki i masz z głowy :))) Pooglądają samochody itd. ale z doświadczenia wiem, że dmuchańce to dla nich wypas zabawa. Ja mam dwa – dogadamy się ;)

Oczywiście organizatorzy wiedzą ile pojawia się dzieciaków i czy jest sens. Ja niekoniecznie.

Pozdrawiam.
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
Forumowicz

Od: 4 cze 2009, 09:00
Auto: Mazda 6 GY, 2.0 CD 143KM(166), Mazda MX-3 2.5 V6 KL-ZE

Postprzez ravo » 1 wrz 2011, 13:08

Przecież dzieci nie płacą !! :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez GRU » 1 wrz 2011, 13:11

Ravo to ja też nie płace <lol> <lol> hahaha hahaha
GRU

Postprzez Xenocyd » 1 wrz 2011, 13:52

Widzewianka_TM napisał(a):Wiem,że oprowadzanie jest nielegalne, ale ile kosztuje przewodnik na kilka godzin?

200 – 300 zl za grupe, zalezy od trasy, terminu itd. Masa tych licencjonowanych oprowadzaczy ma swoje strony w necie, mozna sie z nimi ugadac.

Na zoo i panorame trzeba duzo czasu, bo sa od siebie odlegle i wiadomo, ze zoo na 3 godziny mija sie z celem bo przy ladnej pogodzie na znalezienie parkingu i kupienie biletu zmarnujecie z godzine :P

Bimbak napisał(a):gdzie mogę takiego "przewodnika" sobie kupić? Często go trzeba karmić? Wymaga jakiejś specjalistycznej opieki i zabiegów higienicznych? Mogę go trzymać na balkonie?

Nawet sie przez net sprzedaja ;) nie wiem tylko jak z dostawa do Sremu. Zywi sie kanapkami i termosem z kawa/herbata. Jak go do zimy dobrze przygotujesz to chyba sobie poradzi na balkonie – moze byc tylko troche glosny i klopotliwy dla sasiadow, ale dasz rade!
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez Grzyby » 1 wrz 2011, 14:55

ravo napisał(a):Przecież dzieci nie płacą !! :)

Czy Ty nie rozumiesz, że dziecko po godzinie atrakcji (jaką będzie duża ilość aut) będzie się nudziło?
Ty będziesz jeździł pewnie to nie zrozumiesz, że osoby "towarzyszące" będą się setnie nudziły.
Widzę że nawet na myśl o zorganizowaniu czegokolwiek dla nich (już nie mówię o jakichś prostych konkursach) reagujesz negatywnie – BO DZIECI NIE PŁACĄ! :|
W myśl zasady "ja będę jeździł i nie będę się nudził, a jak komuś będzie nudno to niech podziwia jak jeżdżę"? <glupek2>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez loockas » 1 wrz 2011, 15:07

Grzyby napisał(a):
ravo napisał(a):Przecież dzieci nie płacą !! :)

Czy Ty nie rozumiesz, że dziecko po godzinie atrakcji (jaką będzie duża ilość aut) będzie się nudziło? Ty będziesz jeździł pewnie to nie zrozumiesz, że osoby "towarzyszące" będą się setnie nudziły.

Przecież tak było na każdym zlocie, który pamiętam od 2008...
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Grzyby » 1 wrz 2011, 15:29

No i ?
A pamiętasz jakieś opłaty za nic?

Basilius poprosił/zaproponował o organizację czegokolwiek (w ramach opłaty którą pewnie wniesie za małżonkę) dla dzieci. I dostał odpowiedź "dzieci nie płacą".
Super.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Ania_TM » 1 wrz 2011, 15:29

Ja mogę przygotować coś dla dzieci, zależy ile ich będzie, malowanie jakieś albo i zabawy :)
Ania_TM

Postprzez loockas » 1 wrz 2011, 17:34

Jak się komuś nudzi, to niech nie jedzie... Takie jest moje zdanie. Tym bardziej w przypadku tego zlotu, który nie jest typowym zlotem na ogromnym lotnisku tylko na znacznie mniejszym obiekcie gdzie będzie się działo znacznie więcej niż zwykle. Byłem rok temu i jeszcze nie widziałem tyle jeżdzących samochodów na raz. Do tego mamy zew obsługę i nikt nie jest zmuszony rezygnować z tych atrakcji. W ubiegłym roku zrobiłem sobie 20 minutową przerwę poza planem i skończyło się na tym, że przegapiłem przejazdy zapoznawcze. Ktoś z nas w takim razie będzie musiał zrezygnować z zabawy i zająć się organizacją konkursów dla widzów. Kto chętny? :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Basilius » 1 wrz 2011, 18:07

Posłuchajcie- puszycie się trochę i niepotrzebnie napinacie. Nie miło byłoby stworzyć oprócz atmosfery rywalizacji atmosferę 'pro-rodzinną'? I niech nikt nie pierniczy, że zrobi się piknik z muzyką disco polo (no offence). Moja młodsza córka nie uznaje lalek – woli samochody. Ma pokaźną kolekcję wszelkiej maści resoraków i lego. Na pytanie czym Julcia dzisiaj jedziemy do babci – szóstką czy rajdkiem odpowiada bez namysłu, że MX'em. Mówiąc atmosferę rodzinną mam na myśli szczepienie i krzewienie kultu samochodu (poleciałem – wiem), poszerzanie zainteresowań dzieciaków. Zabijemy to gdy będą się nudzić kilka godzin. Nie bądźcie samolubami i egoistami. Każda taka impreza ma jakąś oprawę. Mówię: mam dwa dmuchańce i mogę je zawlec. Mam też trampolinę. Chcę ten sprzęt udostępnić (na termin Wrocław zajęte już) w przyszłości. pomyślcie o tym. To fajna sprawa. Popatrzcie na zloty w innych krajach – ciągnijmy do lepszego. Przyjmujcie obcą inicjatywę i mniej narzekajmy – będzie git. Każdy kto kocha swoją rodzinę chce być z nimi. Osobiście nie chcę aby taki wyjazd był tylko dla mnie. Niech cieszy się również moja rodzina. Julka i ja będziemy zachwyceni oglądają c bolidy kolegów i biorąc udział w konkurencjach. Teri i Emilcia zdecydowanie będą nas dopingować i cieszyc się naszą radoscią i zwiedzą Wrocław – jak będą dmuchańce to będzie jeszcze fajniej :D Dmuchańce są tutaj synonimem urozmaicenia jakby się kto ruszył do czepiania. I ravo – istotnie odechciewa się brać udział w tego typu inventach po Twojej odpowiedzi na mój post. Ja się nie czepiam 'płacenia za nic'. Wyszedlem z inicjatywą :) Eh – ja tutaj każde słowo trzeba tłumaczyć... :( żeby ktoś człowieka nie pojechał :) szkoda.

loockas – nie bądź egoistą. Takie tematy to pikuś w porównaniu z całością ;przedsięwzięcia... ;)

Widzewianka – no i wypas. Kredka do malowania po ciele to grosze a jak ktoś ma talent to może dać bąblom kupę wrażeń :D Julka rezerwuje Zig Zaka mc Queen :)))

Edit:
czytam swj post i faktycznie mozna bylo zle zrozumiec. Mowiac 'ja mam dwa' mialem na mysli dmuchance a nie dzieci hehe
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
Forumowicz

Od: 4 cze 2009, 09:00
Auto: Mazda 6 GY, 2.0 CD 143KM(166), Mazda MX-3 2.5 V6 KL-ZE

Postprzez Barthez » 1 wrz 2011, 19:35

loockas napisał(a):Jak się komuś nudzi, to niech nie jedzie... Takie jest moje zdanie.

to jest zdanie singla :]
wytłumacze Ci to w inny sposób- otóż jedziesz z żoną, dziewczyną (czy co tam masz) na zlot miłośników robienia na szydełku. Wszystkie baby na zlocie są na maxa podniecone, mają ślinotoki i zachwycają się zajeb.istym kawałkiem druta z dziurką i sznurkiem. Wszyscy faceci (tych bab) stoją z rękoma w kieszeni i grają w ping-ponga :] bo ich to g....no interesuje :]
Tu jest podobnie tylko to my sie zachwycamy kawałkiem złomu na asfalcie a nasze panie co najwyżej robią pozory że jeszcze trochę wytrzymają :]

Basilius <spoko>
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez sq2jul » 1 wrz 2011, 19:41

Barthez napisał(a):Wszyscy faceci (tych bab) stoją z rękoma w kieszeni i grają w ping-ponga :]

Klamiesz – tak sie nie da :P No chyba, ze opanowali telekineze do perfekcji ;)
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez faraon » 1 wrz 2011, 20:02

Bla Bla Bla :D
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez nynuch76 » 1 wrz 2011, 20:37

sq2jul napisał(a):
Barthez napisał(a):Wszyscy faceci (tych bab) stoją z rękoma w kieszeni i grają w ping-ponga :]

Klamiesz – tak sie nie da :P No chyba, ze opanowali telekineze do perfekcji ;)

Da się :] tylko ty tak nie potrafisz <diabełek>
Barthez opisał jak nasze imprezy widzą nasi towarzysze <spoko>
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)Obrazek
Kto wymyślił downsizing ?
Forumowicz
CUP 2011 miejsce 1

Od: 31 sie 2005, 12:42
Auto: Mazda 6 sportkombi 2.2 diesel
Mazda wy"Miata" 2.5 benzyna

Postprzez Neonixos666 » 1 wrz 2011, 20:50

Na zlot trzeba zamawiać przenośny salo urody wtedy nasze panie będą miały zajęcie <lol>
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M