Wrażenia i opinie – Ryki 2011

29-31 lipca 2011 r.

Postprzez Magdalena » 31 lip 2011, 16:04

Czekamy na Wasze wrażenia, opinie i itp. :P
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez IraZ » 31 lip 2011, 17:27

...zdecydowanie mokro <płacze> , ale za to swojsko :D bo nie ma jak na żywo pogadać, nawet mimo deszczu.
Forumowicz

Od: 26 paź 2010, 22:38
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Grzyby » 31 lip 2011, 18:34

Mokro, zimno i do domu daleko.
Dobrze chociaż że ludzie dopisali jak zwykle i można było stare mordki pooglądać i pogadać do 3 nad ranem leżąc między autami na asfalcie <lol>

Było ok. Mnie tam za bardzo nie interesowały "atrakcje", a bardziej spotkanie ze znajomymi. A wyszło wyśmienicie.
A pogoda? Cóż ... <lol> Jutro śpiwory i namiot będą się suszyły w firmie <glupek2>
Wnętrze auta chyba będzie do prania (muszę znaleźć jakąś firmę której to zlecę hahaha )

Dawid, ukłony że udało się tyle zdziałać pomimo sobotniego potopu na lotnisku <spoko>

Pozdrowionka dla wszystkich (również dla ekipy z WLKP pod którą podpięliśmy się w drodze powrotnej z Dęblina do Radomia :))

DO NASTĘPNEGO!
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Waluś » 31 lip 2011, 19:25

I ja również cieszę się ze spotkania. Pogoda była jaka była, miałem nadzieję pośmigać troszkę motorkiem po lotnisku, ale pogoda dała <dupa> Następnym razem niech Zarząd da na kościół troszkę więcej grosza <lol>
w drodze powrotnej dopadła mnie jeszcze burza, na szczęście 500 m od domu hehe więc zdążyłem zanim znowu naleciało by mi za kołnierz <lol>
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Mazd Max » 31 lip 2011, 19:59

My też z Ewą dziękujemy za miłe spotkanie z miłymi ludźmi :D
Szkoda że pogoda była do <dupa> Na szczęście miła atmosfera zrekompensowała tą aurę :)
Pozdrawiamy wszystkich a w szczególności kolegów z Cieszyna i cały skład z Łodzi papa
Ostatnio edytowano 1 sie 2011, 15:09 przez Mazd Max, łącznie edytowano 1 raz
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez gutek_wrb » 31 lip 2011, 20:04

Cóż deszcz i komary :| to nie wina Organizatorów.
Lecz sądzę że toj <dupa> tojki powinny nie stać tam gdzie były starty na 3/4 mili
Sobotnia impreza przy Grillu była <spoko> i fajna .
Natomiast do tego bufetu albo cokolwiek to było i <szok> dwóch BLONDYNEK na pewno nikomu nie polecę.
Dzięki za spore przybycie i do następnego zobaczyska!!!
papa
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez Grzyby » 31 lip 2011, 20:12

Co do knajpy w ośrodku to słowo "żenada" jest bardzo delikatne ...
Sala na około 100 osób (lekko licząc) a przy 20 siedzących klientach zabrakło filiżanek na kawę <glupek2>
A czas oczekiwania na mocno wysuszoną "jajecznicę" w okolicach 20 minut to chyba mistrzostwo świata.
Pomijam już że pierwsza herbata jaką zamówiłem była dziwna bo po wrzuceniu torebki do filiżanki nie zadziało się nic. W sumie to nie dziwne skoro "wrzątek" był ledwo letni hahaha

ToiToi'e na lotnisku stały w tragicznym punkcie ale to chyba jest "standardowe" wyposażenie lotniska na które nie mamy wpływu. Jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Hazu » 31 lip 2011, 20:13

Ja pojechałem sobie pojeździć.

Nawet, jak na taka aurę jestem zadowolony, trochę pojeździłem.
Była znakomita nawierzchnia, rewelacyjna przyczepność.
Szkoda tylko że nie puszczono mnie na 1/4 mili więcej niż 2 razy pomimo braku chętnych na przejazdy ale przeżyję.

Tylko z tą hamownia to była porażka w przypadku mojego samochodu, ale trochę przeczuwałem, że tak może być,
Za to w jeździe pomiędzy pachołkami, moje pełnoletnie auto, jak dla mnie wypadło nadspodziewanie dobrze, może tylko kierownik z pamięcią trasy trochę się nie wyrabiał. <glupek2>

Ja i mój syn jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, może tylko moi bracia, trochę zmokli i nie w pełni podzielają moje zadowolenie.

Dzięki za możliwość uczestniczenia w takiej imprezie. <spoko>
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez boczek86 » 31 lip 2011, 20:13

moje wrazenia jak na pierwszy zlot ogolno polski rewelacyjne :) faktycznie pogoda niedopisala :( ja niemialem ciuchow na zmiane i po poludniu mialem juz mokre spodnie do kolan i cale buty :( a na dodatek nic na przebranie :( no i zamiast zostac jeszcze jeden dzien po poludniu w sobote wracalem :) milo bylo poznac elite z forum :) i przepraszam wszystkich za pobudke o 5.30 :P a sliwowica mnie potargala rowno :) ale jak bylo gadane kto nie pije to kapus i gej :P a i jeszcze dzieki grzybu za doprowadzenie mnie na zlot :) fuks ze cie po drodze spotkalem :) co do tych toi toi to ja rano musioalem jechac az pod brame bo badyl jak zacza posiedzenie to chyba z 30 minut trwalo :P
Forumowicz

Od: 26 wrz 2010, 12:12
Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition

viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0

Postprzez shadoow » 31 lip 2011, 20:14

No to wielkie dzięki za zlot. Pogoda nie dopisała ale atmosfera w ośrodku była pierwsza klasa :D Do następnego :)
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 16:41
Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ

Postprzez THOR » 31 lip 2011, 20:17

Dziękóweczka za mega mokry zlot :) Impreza tez była mokra :P Super było Was znowu zobaczyć jak i poznać nowe twarze :) Powrót, no cóż, tez był mokry, 260 km w deszczu i burzach, bardziej mokrego weekendu w aucie to ja nie pamiętam jak żyję :P
Forumowicz

Od: 2 sie 2008, 13:14
Auto: To już przeszłość -->> Mazda 323C BA 1,5 16V DOHC '96

Teraz Mazda 3 BK 2,0 150 KM '03

Postprzez mariusz323wgr » 31 lip 2011, 20:19

Było bardzo fajnie po raz pierwszy pokazać się na zlocie najlepszych aut, oby częściej było mi to dane. Jak to zwykle pogoda nie dopisała, jeżeli chodzi o jakiekolwiek moje tegoroczne wyjazdy i trochę zepsuła "zabawę".
Co do organizacji to wielki ukłon, wszystko dograne idealnie, po czasie trochę żałowałem że nie brałem udziału w nauce jazdy P. Wróblewskiego, cóż następnym razem.

Pozdrowienia dla @Rikiego, @Bandita, @dominatora7 i kolegi od "klamki" :] oraz oczywiście pozdr. dla pozostałych uczestników, szczególnie z kolumny warszawskiej.

:D do następnego.
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 mar 2010, 19:13
Auto: 626 [GF] FS [85 kW] '00

Postprzez Szymon » 31 lip 2011, 20:30

Wielkie podziękowania dla organizatorów za ogarnięcie. Daliście Panowie radę. Jedynie nie podobało mi się, ze ravo nie zadbał o pogodę. Za to foch. :P

Bardzo bym żałował, gdyby nie udało mi się dotrzeć. Mogę już oficjalnie przyznać się do uzależnienia od tej całej grupy ludzi. Wrażenia niezapomniane, jak i niemożliwe tutaj do opisania. Dziękuję Wam wszystkim :)

Szczególnie Ani i loockasowi, że mnie znowu znosili 2 dni :P

Absynt wymiata, czyż nie ? :D
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Magdalena » 31 lip 2011, 20:55

Kolejny zlot za nami. Pogoda nie dopisała a zlot chyba nie udał się w 100% ale to jest tylko moje zdanie. Na lotnisku było za dużo samowolki, zabrakło porządkowych którzy by się tym zajęli. Nie widziałam żadnych osób które by pomagały w organizacji zlotu. Bo stać pod namiotem i rozdawać np.: koszulki to każdy potrafi ;) Rozstawienie 1/4 mili w pobliżu wc było chyba nie zbyt dobrym rozwiązaniem. A sam fakt odległości wc to już odrębny temat, troszkę za daleko. Na lotnisku zabrakło wodzireja a pobudka w stylu "wstawać [cenzura]" była nie zbyt motywująca jak dla mnie. Nikt nie wiedział co się dzieje na lotnisku, panowała lekka dezorientacja. Część wiedziała o konkurencjach a inni przychodzili lekko po czasie. Dość dużo było niedociągnięć, wiem że mckoper się starał ale sam jeden nie był w stanie ogarnąć tego wszystkiego. Pomysł z kluczykami był świetny <spoko> Co do "restauracji" w ośrodku to była kiepska ale żurek mieli dość dobry. O wieczornym grillu nie wypowiem się bo swój mieliśmy przed domkiem.

Ale co jak co warto było przyjechać. Spotkać starych znajomych jak i poznać nowe twarze z klubu. Oczywiście zabawa w doborowym towarzystwie wynagradza wszystkie niedociągnięcia – wielkie dzięki dla naszych "towarzyszy" :*

aLechu z żoną i dzieciaczkiem – miło było Was zobaczyć i móc z Wami się bawić. Pozdrowienia dla małżonki. Mam nadzieję, że nasze towarzystwo pozwoliło Wam zapomnieć o incydencie w pokoju. Aaa i bym zapomniała Malutka i aLechu numer konta później wyślę <diabełek>

Gratulację dla zwycięzców. Mam prośbę do boczka – zabierz na następny zlot brykiet byś nie budził ludzi z samego rana ;)
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez nicek777 » 31 lip 2011, 21:18

My dotarlismy do domu juz o godzinie punkt 14:00 (czyli udalo mi sie rzutem na tasme zdarzyc na F1) , ostatnie 60km jechalem z dziurawym tlumikiem :| . Moim zdaniem wszystko bylo super za wyjatkiem pogody. Zatem organizatorom duzy +. Boczek spieprzyl, ze nie zostal, bo by sie na spokojnie wysuszyl i przezyl to po co sie glownie przyjezdza na zlot, ale to juz jego problem. Podziekowania dla domku G <spoko> . Domku z absyntem, szczegolnie za toalete i absynta :D. Fajnie bylo spotkac stare mordki, szczegolnie Bandita , sq2jul, brii, malutka, aLechu, AmRoZ, siwy :) , oraz "nowe" stare, ktorych wczesniej nie kojarzylem Grzyby, THOR, tco_tm, Tito01, shadow'owie i wielu innych. Pozdrowienia.

PS. Chcielismy sobie skrocic droge na samym poczatku podrozy, wybralismy, krotka trase, no i najpierw droga byla dziurawa, po pewnym czasie zrobila sie nie utwardzona a na koncu dwa slady w trawie i las a obok tartak <rotfl> . Trzeba bylo zawrocic. Tak nas navi pokierowala :D. Pozniej juz szybciutko poszlo. 4,5h do Sosnowca.
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 21:55 przez nicek777, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Od: 16 paź 2007, 21:38
Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))

Postprzez MTS » 31 lip 2011, 21:48

Grzyby napisał(a):Co do knajpy w ośrodku to słowo "żenada" jest bardzo delikatne ...

Ty lepiej uważaj bo wysłali za tobą list gończy za te wykałaczki <lol>
Forumowicz

Od: 21 gru 2008, 13:15
Auto: Fiat Ducato 3.0 180km

Postprzez sylwia323F » 31 lip 2011, 22:11

Wielkie podziękowania za zlot, podsumowując pogoda była beznadziejna, kibelki za daleko i jeszcze tak blisko wyścigów na 1/4 mili (miałam wrażenia że zaraz mnie tak zdmuchną te samochody), bramę za wcześnie zamknięto parę osób nie mogło przez to wjechać na teren.

Ps. Podziękowania moim wybawcom za akcję z akumulatorem :D
Podziękowania za przygarnięcie przez Grupę Wielkopolską na nocleg (również temat nie ogarnięty :P )

Dziękuję za miłe przyjęcie (to mój 1 samodzielny zlot) :)
Forumowicz

Od: 6 cze 2010, 18:20
Auto: jest: Mazda 3 BM 2014r.,
Opel Speedster Piwa,
było: Mazda 323 F 1,3 1999r.,
Citroen C2 1,6l VTS 2006r. Piwa:–)

Postprzez Waluś » 31 lip 2011, 22:28

Grzyby napisał(a):Co do knajpy w ośrodku to słowo "żenada" jest bardzo delikatne

ooo temat bomba <lol> to co dostałem w sobotę na obiad na talerzu to mi się włos zajeżył, ale cóż z braku laku i to sie zje, wybór piwa – bomba hehe nie ma to jak w puszce, jeszcze na domiar wszystkiego Pani w barze dobiła mnie stwierdzeniem – Proszę pana ale to restauracja jest – nie pamiętam juz o co chodziło, bom wcięty już był, ale tekst prawie mnie z butów wyrwał.....
Porażka. Koniec lipca, a laski wyglądały jakby wczoraj do roboty przyszły <lol> dawać je na Białe do nas to sie roboty szybko nauczą, albo spierniczą i nikt juz ich nie znajdzie hihihi
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez qbapap » 31 lip 2011, 22:55

Jak na pierwsze (dla mnie) spotkanie w ogólnopolskim gronie – to Super...

Pogoda – NO COMMENTS <płacze>
Ludzie i auta – <spoko>
Ćwiartka (jak na pierwszą w życiu) – <serduszka> mimo, że taka mokra

Szkoda tylko, że w sobotę musiałem się zbierać...
Czerwony ZYGZAK czyli prostownik zmarszczek...
Początkujący

Od: 27 lut 2008, 10:36
Auto: MX-6 GE KL '92

Postprzez Majki88 » 31 lip 2011, 23:23

Takie szybkie podziękowanie za zlot
Atmosfera bardzo miła, z ludźmi się pogadało, konkurencje jakie się udało zorganizować były spoko
no i ten nieszczęsny deszcz

Łódź wróciła w całości koło 22

Pozdro i dobranoc
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Cierpliwy
Klubowicz

Od: 25 kwi 2008, 18:29
Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'