Planuję w najbliższym czasie zostać szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 pierwszej generacji. Prowadzę działalność gospodarczą związaną z projektowaniem, realizacją oraz montażem mebli na wymiar. Mazda miałaby mi służyć do celów prywatnych jak i również służbowych, typu: dojazd do klienta oraz przewóz płyt meblowych przy pomocy przyczepki. Początkowo miałem ograniczony budżet, myślałem nad jakąś tańszą opcją z założoną instalacją gazową, dołożyłem trochę pieniędzy i stoję teraz przed dylematem jaki silnik wybrać. Zastanawiam się nad opcją 2.0, bądź 2.3 166KM, następnie wciągnąć auto w działalność i założyć gaz. Znalazłem takie oto ogłoszenie (otomoto: ID: 6028109617) Na oględziny podjadę prawdopodobnie z teściem, który po godzinach trochę mechanikuje, z tym, że z Mazdami nie miał jeszcze do czynienia. Co sądzicie o tym aucie? Na co najbardziej zwrócić uwagę przy oględzinach? Czy warto potem dokładać gaz, czy może lepiej szukać czegoś innego już z założonym gazem?
Budżet jakim dysponuję to około 10 tyś. zł.
Raczej nie ograniczam się specjalnie tylko do Wielkopolski, gdyby była jakaś super oferta gdzieś dalej, nie widzę problemu z podjechaniem.
Link do ogłoszenia:

Z góry dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi.
Pozdrawiam