Mazda 626 2.0 ON, 2000, (otomoto: 6010813263), 7.000 zł, Zamość.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez marmacv1 » 14 mar 2017, 01:15

Czołem panowie <faja>

Byłem dzisiaj na oględzinach tej wysoko cenowej M626 , ale liczę na wasze wpisy <spoko> Co mnie skusiło na oględziny ? Cena <nie powiem> i kolorek .

https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-626 ... yML71.html

Właścicielem jest młodziutki 20-sto kilkuletni chłopaczek ( nie fan marki M ) , który w posiadaniu Mazdy przejechał nią jedyne ok. 20 tys.km ( 2 lata ) jak i nowy rozrząd ma też tyle przejechane . Rozrząd kupiony w miejskim sklepie ponoć na japońskich częściach , ale tego do końca w papierach nie sprawdzałem .

Z minusów : rdza , wiadomo hahaha Nad kola , lewa/prawa strona tył , klapa bagażnika – delikatnie front i już więcej od strony środkowej , lewy próg na długości ok . 10 cm, ran dolny lewych drzwi od kierowcy na całości , delikatnie coś na masce . Do wymiana jedna felga ( krzywa, walnięta w krawężnik ) , no i kierownica : lewa-dolna strona ( na zdjęciu nawet tej części nie widać ;P ) mocna zmęczona <płacze> Tapicer samochodowy się tu kłania . Hamulec ręczny do sprawdzenia , troszkę słabo trzyma.

No i wisienka : układ kierowniczy . Były wymieniane drążki kierownicze i coś tam jeszcze , później ustawiona zbieżność <nie> Jadąc na wprost , tzn chcąc jechać na wprost kierownica skręcona o 45' stopni w lewo a puszczając kierownicę auto ucieka w prawo <zawstydzony>

Delikatnie z plusów , zawieszenie w porządku , hamulce ok, regenerowana/naprawiana turbina ( autko ma moc i przyśpieszenie ) Tyle.

Autko w niektórych miejscach ma drugą powłokę lakierniczą ( brak znacznej szpachli ) , do tego lewe przetarcie zderzaka i 2 wgniotki w innych miejscach . Opon letnich i alusów nie widziałem bo mnie nie interesowały , zimowe : bieżnik ok. max . 3-4 mm .

Za co 7 tysiaków <płacze> A najśmieszniejsze że chłopak mnie samego się pytał ile ona jest warta , bo sam do końca nie wiedział za ile ją wycenić i nie wiem skąd wziął tą cenę . Ale jego auto i on ustala .

Co sądzicie o tym egzemplarzu ? Oczywiście zdjęcia i stan techniczny na żywo ni jak ma się do nie pełnego opisu i zdjęć .
Forumowicz

Od: 25 paź 2011, 23:47
Auto: Mazda 323 F BG 1.6 Pb 1990r. Mazda 626 DiTD 2.0 1998r.

Postprzez jachu36 » 14 mar 2017, 08:21

Hej, nie obraź się ale czegoś tu nie rozumiem. Sprzedajesz swoją 626 2 lata młodszą , pewnie zadbaną jeśli masz ja tyle czasu ,wiesz doskonale jakie ma bolączki i pchasz się w wielka niewiadomą tylko 2 lata młodszą ,bo jest poliftowa ?
Ja generalnie na Twoim miejscu wolałbym dozbierać kasę i kupić już 6 niż taki sam samochód z tym tylko że ma inne lampy z przodu.
Ale ok. Twój wybór i Twoja kasa.
Forumowicz

Od: 5 sty 2013, 14:59
Auto: FORD MONDEO MKV 2015 2.0 TITANIUM jest
MAZDA 6 GH 2008 2,5 ben SPORT DYNAMIC była
Mazda 6 GG 2004r 2,0 była

Postprzez marmacv1 » 14 mar 2017, 08:47

Po prostu 626 – kocham to autko <serduszka> Po za rozrządem do serca autka przez 7 lat nic się nie działo . I trudno mi się pogodzić że odejdzie odemnie hahaha . Tak więc po cichaczu , na dniach jak się nie znajdzie kupiec zostaje u mnie moja luba :* Dam ją mojej żonie <oczko> A że 626 jest świetnym autkiem , to drugie ? dlaczego nie ? Fakt mam kasę na 6 , ale nie aż tyle żeby ją sprowadzić z zagranicy , bo to co tutaj jest w Polszy nie jest wart tej kasy . A zdaje mi się że w 6 jest gorsza blacha niż w 626 ( oczywiście zależy z jakiego rocznika jest 6 ) bo z tych roczników co ja oglądałem to porażka .
Forumowicz

Postprzez jpski » 14 mar 2017, 21:27

marmacv1 napisał(a):Po prostu 626 – kocham to autko

Też miałem 626 i to była najlepsza Mazda jaką miałem – chyba, że po prostu trafił mi się taki zajefajny egzemplarz – płakałem jak sprzedawałem, tak jak każdy Niemiec jak sprzedaje swoją "perełkę" handlarzowi z Polski <glupek2> hahaha no to taki żarcik

Ta ma na pewno coś na sumieniu bo maska jakoś dziwnie odstaje na środku i kolory są inne błotników i maski – zaznaczyłem Ci kolorem
626.jpg

Kierownica na pewno nie jest od tego modelu, powinna być w jasnej skórce, a nie czarna – przebieg 400 tysi i wymieniona <co?> <co?> <co?>

Rozumiem, że auto ma prawie 17 lat i nie ma za bardzo co wybrzydzać ale ja bym jej nie kupił...
Nawet mimo faktu iż mam sentyment do tego modelu <serduszka>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 13:59
Auto: Jest:
-W poszukiwaniu?
-Micra K12
Było:
Avensis T27 '11, 2DY, 6GH, Micra K11, Avensis T25, 407SW, 6GG, 626GF, 323F BA

Postprzez marmacv1 » 14 mar 2017, 23:57

Z tą maską a w zasadzie jej kolorem , to zgadzam się . Na oględzinach też to zauważyłem i powiedziałem właścicielowi na to on : " że nic nie widzi" , młody chłopak troszkę się nie zna i tak na prawdę więcej o tym modelu dowiedział się odemnie niż sam wiedział . W necie kierownice są jaśniejsze niż jak tutaj ciemniejsze , wczoraj to zauważyłem . Ale widzę że "brać mazdowska" jest bardzo czujna <spoko> <piwo> <piwo> <piwo> Ja również mam sentyment do tego modelu , ale przy tym troszkę więcej roboty jest i kilka rzeczy nie wiadomych . Tak więc powoli z każdym dniem przechodzi zakup tego wspomnianego egzemplarza.
Forumowicz