Mazda3 1.6 ON, 2004, (otomoto: 6009762407), 12.500 zł, Gwoździany.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez damagus » 19 sty 2017, 17:27

Witam serdecznie.

Rozważam zakup Mazdy 3. Najchętniej przygarnąłbym wersję sedan. Od jakiegoś czasu codziennie przeglądam ogłoszenia. Mimo, że te, które przesyłam widnieje od jakiegoś czasu nurtuje mnie czy warto w ogóle zawracać sobie nim głowę. Odległość jaką mam do pokonania celem oględzin to jakieś 90km, nie mniej wolałbym najpierw zapytać fachowców z tego forum, czy na podstawie tego co widnieje w ofercie można oszacować rentowność takiej wycieczki. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-3-trojeczka-z-grudnia-2004-1-6-diesel-ID6yIlJJ.html
damagus

Postprzez toomaas » 19 sty 2017, 18:39

Trudno coś powiedzieć. Chyba to nie handlarz skoro samochód od 2008 w Polsce. Popytaj o historię serwisowania. Nie ma zaznaczonej opcji bezwypadkowy więc tutaj można pociągnąć temat.
Deklarowany przebieg sugeruje, że albo ktoś powinien niedawno zrobić rozrząd albo będziesz musiał to ogarnąć więc to weź po uwagę.
Zapomniałem wczoraj dopisać. Może i samochód zadbany, trudno powiedzieć, ale stan felg woła o pomstę do nieba.
Forumowicz

Od: 25 cze 2009, 17:50
Auto: Mazda CX-5 2016 2.0 SKYACTIV-G 165KM 4x2 6MT

Postprzez talk_about85 » 20 sty 2017, 21:37

Masz rzut beretem do tej Mazdy wiec zawsze warto pojechac zeby miec porownanie do innych egzemplarzy. Faktycznie ciekawe jak auto przez te lata bylo serwisowane w Polsce. To podstawa. Druga rzecz to jak bardzo rdza ja atakuje trzeby by to dokladnie sprawdzic. Z ta wypadkowoscia czy tam kolizyjnoscia pewnie cos bylo. Co do wyposazenia najwyzsza opcja bez kilku dodatkow. Czy dziala wszystko do sprawdzenia. Felgi stalowe to prawda zaniedbane i tu zawsze mi sie wlacza ostrzezenie czy ktos chociaz o podstawowe rzeczy eksploatacyjne dbal.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007