Mazda MX-3 1.6 Pb, 1998, (otomoto: 6009123815), 4.900 zł, Kostrzyn.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez AsaroV » 6 gru 2016, 18:07

http://otomoto.pl/oferta/mazda-mx-3-kol ... yFFBR.html

Z racji, że do auta mam troszkę kilometrów prośba o opinię. Po sprawdzeniu numeru VIN na pewnej rosyjskiej stronie rocznik i kraj pochodzenia się zgadzają, wersja silnikowa i kolor również.

Chociaż wolę zachować zimną krew to autko wygląda na stan bardzo dobry czyli adekwatny do ceny tj. aktualnie najdroższa nieswapowana MX-3. Patrząc na ceny samochodów z mobile.de widać, że auto nie musi nie być bublem.

Zdaję sobie oczywiście, że minimum olej, filtry, elementy zawieszenia będą do wymiany.

Spojler czy lotka chociaż w kolorze nie jest fabryczna, chyba że o czymś nie wiem?

Szukanie po numerze telefonu / komisie / nazwisku / vinie w google nic nie pokazało.

Z góry dzięki za opinie i porady.

A tak w ogóle to cześć wszystkim bo to mój pierwszy post (:
Forumowicz

Od: 4 paź 2016, 18:38
Auto: '98 MX-3 B6 DOHC
'91 MX-3 K8

Postprzez ow4nd » 7 gru 2016, 16:31

Stan bardzo ładny, jeszcze trzeba by było się przejechać żeby to potwierdzić.

Jak będziesz oglądać to zobacz czy nie strzela z rury czarnymi dymkami, jak się rozgrzeje to do odcinki na luzie.
Jak będzie czysto to brać, a i czy nic nie stuka w silniku :) <diabełek>
Forumowicz

Od: 5 maja 2015, 02:25
Auto: Mazda 323F (BA) 1996 1.8 16V
Mazda 323P (BA) 1997 1.4 16V

Postprzez AsaroV » 7 gru 2016, 17:38

ow4nd napisał(a):Stan bardzo ładny, jeszcze trzeba by było się przejechać żeby to potwierdzić.

Jak będziesz oglądać to zobacz czy nie strzela z rury czarnymi dymkami, jak się rozgrzeje to do odcinki na luzie.

Dzięki wielkie, oczywiście się zastosuje.
Forumowicz

'91 MX-3 K8

Postprzez dadan » 8 gru 2016, 00:48

ow4nd napisał(a):Stan bardzo ładny, jeszcze trzeba by było się przejechać żeby to potwierdzić.

Do odcinki na luzie? W sensie na biegu jałowym???
Forumowicz

Od: 1 kwi 2008, 13:23
Auto: TA KL

Postprzez AsaroV » 10 gru 2016, 20:26

Byłem i sprawdziłem ale MX'em nie wróciłem.

Mazda baaaaaardzo ładna blacharsko i we wnetrzu, dosłownie 2 miejsca jakiejkolwiek rudej na karoserii (2cm kawałek pod znaczkiem na masce i ~6-8cm kawałek na dole drzwi) Jednak widać było ze w miejscu uszczelki pod głowicą są jakieś ślady oleju, a po jeździe testowej już kropla świeżego oleju :[ )
/edit: a ze auto bylo wystawione 400 ponad budzet to nie bylo sensu brac i doplacac do niego

Szkoda ale komis wydaje się być OK, silnik nie myty na siłę i żaden kit nie jest wciskany :)

To tak jakby ktoś sprawdzał komis na forum
BO-MAR Marta Krawczyk
MICKIEWICZA 26A – 62-025 Kostrzyn, poznański, Wielkopolskie (Polska)
Forumowicz

'91 MX-3 K8