Mazda6 1.8 Pb, 2007, (otomoto: 6007024931), 24.900 zł, Panki.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Pablo_90 » 27 sie 2016, 09:17

Witam.
Czy ktoś może oglądał tą Mazdę? Dość długo jest już wystawiona (chyba 2 miesiące) i żadnych opinii jeszcze nie znalazłem. Ze zdjęć wygląda wszystko dość dobrze.
Dałem do sprawdzenia VIN: JMZGG148271674926 i dane są zgodne z opisem.

Może ma ktoś opinię o tym aucie lub sprzedawcy?

Pozdrawiam.
http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-1-8120psc-tronikksenonyserwisa-s-obezwypadkowan-cy-ID6yvRAT.html#b4c5ef6733
Początkujący

Od: 10 sie 2016, 21:01
Auto: Mazda 6
2.0 PB
2007

Postprzez kiba22 » 2 wrz 2016, 09:22

Powiem Ci tak.
Kuzyn kupował dokładnie w tej miejscowości gulfa. Osobiście z nim byłem po ten samochód.
Patrząc po zdjęciach domu z googla, mam 99% pewności, że u tego samego handlarza.

Co do VW, to samochód w b. dobrym stanie, bezwypadkowy, sprawdzany przez doświadczonego mechanika,
noszący delikatne, ledwie zauważalne ślady użytkowania, faktycznie w 100% sprawny, zarówno pod wzgl.
mechanicznym jak i wyposażeniowym. Zgodny całkowicie z opisem w ogłoszeniu.
Papiery i legalność nie wzbudzały żadnych zastrzeżeń i cała rejestracja przebiegła bez najmniejszych problemów.
Sprzedający w porządku, kulturalny, sprawiający wrażenie uczciwego, bez najmniejszych zastrzeżeń.

Kuzyn jeździ samochodem jakoś przeszło pół roku i jest raczej zadowolony.
Mam tylko dwa "ale"/fakty dla Ciebie.
1) po przejechaniu max 2-3k km padła skrzynia (idealnie pracująca podczas zakupu),
całkowity koszt naprawy/regeneracji: niecałe 2500zł...
Nikogo nie oskarżam – broń boże – zdarza się niestety.
Obstawiał bym raczej pechowe zrządzenie losu ale jednak niesmak pozostaje...
2) uważam, że sprzedający dużo woła za oferowane pojazdy i raczej nie zbijesz z nim prawie nic z ceny.
Przynajmniej nam udało się wynegocjować śmieszne 200-300zł (przy cenie wyjściowej prawie 30k...)

Mimo wszystko, samochód opisany rzetelnie, jak najbardziej zgodnie ze stanem rzeczywistym i zgodnie z prawdą.
Podejście do klienta uczciwe i bez koloryzowania.

Reasumując – nie odradzam, nie polecam.
Opisałem Ci obiektywnie, jak mniej więcej wyglądał zakup Golfa przez mojego kuzyna u tego handlarza.
Ocenę pozostawiam Tobie.
Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach <spoko>
Damian ;)
Forumowicz

Od: 17 lut 2008, 15:36
Auto: Vectra C FL 1.9 CDTI