Mazda3 1.6 Pb/LPG, 2003, (otomoto: 6006099609), 16.900 zł, Kraków.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez SawyerPL » 16 lip 2016, 14:58

Cześć Wam!
Zawsze marzyłem o Maździe i ostatnio poszukując znalazłem. Pojechałem zobaczyć auto, na moje mało fachowe oko wyglądała dobrze. Rzecz jasna, pojechałem jeszcze do okręgowej stacji diagnostycznej żeby sprawdzili. Auto nie było bite, jedynie błotnik tylny malowany. Rdzy nie ma (chociaż powiedzieli, żeby lepiej zabezpieczyć) i jedyna wymiana, to miska olejowa które lekko przecieka. Auto mam zarezerwowane na jutro, ale martwi mnie jedna rzecz. Gość sprzedaje auto z instalacją którą założył...w lutym. Sprzedaje ponieważ zmusza go sytuacja życiowa (stracił pracę a musi płacić za mieszkanie). Za instalację zapłacił 2900 i jest nadal na gwarancji. Znajomy stwierdził, że by się w to nie pakował ze względy, na zbyt tanią instalację jak na tą Mazdę.
Tutaj link do Mazdy: http://otomoto.pl/oferta/mazda-3-mazda- ... 71e8396a41
W razie czego mogę dowiedzieć się jaka instalacja jest włożona.

Edit rozmawiałem z gościem, wsadzone tam jest chyba Stag 3000? Pewnie Stag 300, ale wieczorem wyśle mi rachunek
Początkujący

Od: 16 lip 2016, 14:49
Auto: Mazda 3 BK 2004

Postprzez e-tomek » 17 lip 2016, 11:00

Zawsze moją uwagę zwraca to, jak na otomoto nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy". Zresztą zobacz ile opcji wypełnił, a tej akurat nie.
No, ale z tego co piszesz, to blacha była sprawdzana miernikiem.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez widmo82 » 19 lip 2016, 20:04

Koszt za Staga to jak za wersje QBOX +
Czemu nie ma bezwypadkowego haczyka? – Zapytaj :)
Czemu mierniki pokazują prawidłowe wartości mimo, iż auto uczestniczyło w wypadku ? – podmieniono element. Bardzo trudno dobrać kolor, ale możliwe. Zarówno jeśli element ma jakieś drobne ryski/wgniecenia (transportowe) jak i jest zbyt ładny w stosunku do pozostałych elementów.
Mógł przywalić podwoziem, może byc problem z darciem opon, zbieżnością itp. My tu często straszymy, ale lepiej tak niż pisać, że przecież właściciele mazd nie kłamią :)
Ciekawe na kogo stoi to auto. Jak na jakąś pociotkę to handlarzyna na 100% :) Pamietaj, że osoba prywatna nie płaci podatku od sprzedaży z zyskiem w sytuacji kiedy minie od zakupu 6mc – częsta praktyka drobnych handlarzy.

W Kraku jest kilku właścicieli trójek, poszukaj wśród nich pomocy, weź flakon i poproś o wspolne oględziny tego auta :)
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez SawyerPL » 28 lip 2016, 22:20

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) Auto było przejechane miernikiem i jedyna wymieniona rzecz, to zderzak z tyłu. Auto kupione, zobaczymy czy dobra decyzja czy nie. Było u znajomego mechanika i też stwierdził, że jest ok :) Jedyny minus to lekki wyciek oleju (nie wiadomo gdzie) i będzie trzeba poszukać i zapalił mi się check engine, ale strzelam że to od gazu, ale dla bezpieczeństwa sprawdzę :)

Jedyna rzecz jaka mnie zaskoczyła, to że po 6 miesiącach nie płaci podatku. Niestety, nie widziałem umowy kupna od wcześniejszego właściciela. Ten stwierdził, że dał podobną cenę a musiał założyć gaz, no ale różnie to bywa ;)
Początkujący

Od: 16 lip 2016, 14:49
Auto: Mazda 3 BK 2004