Mazda6 2.0 Pb/LPG, 2006, (otomoto: 6005468459), 17.000 zł, Stare Pole.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez dawidos160 » 21 cze 2016, 11:40

Witam serdecznie. Poszukuję dla siebie nowego autka i Mazda jest również brana pod uwagę :) Wyczytałem gdzieś,że jeśli MK1 to tylko po lifcie,bo przed to rdzewieją,więc te poniżej 2005 roku odrzucam i w moim budżecie znalazłem dwa auta przy czym poniżej prezentuję to,które interesuje mnie bardziej,

http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-automa ... 5e166fdd16

Autko ma być ekonomiczne stąd gaz lub benzyna do zagazowania, do tego 95% czasu to miasto,więc z wygody automat minimum 5 biegowy (stąd odpada spora część ciekawych aut), a ten był tylko w wersjach poliftowych jeśli google dobrze podpowiada (tylko tam montowano tiptronica?) I tak mam świadomość,że manualna skrzynia jest ekonomiczniejsza,ale wygoda w mieście wygrywa – po prostu chodzi,żeby bena w automacie paliła 13-15 litrów gazu (należy dodać,że nie szaleję po mieście), a auto ma być komfortowe i pojemne – bagażnik będzie okupował owczarek niemiecki (stąd zmiana auta,bo dotychczasowemu nic nie brakuje :D)

Bo się rozpisałem – pytanie jest proste – czy warto się tym autem zainteresować ?

PS. Bo regulamin nic nie mówi, FAQ zniknęło z działu – mogę dorzucić drugie ogłoszenie do jednego wątku czy należy nowy wątek rozpocząć ?
dawidos160