Proszę o pomoc w ocenie poniższego samochodu. Auto widziałem na żywo lecz narazie bez jakiegoś dogłębszego sprawdzania.
Mazda sprowadzona ok października 2015. Z tego co się dowiedziałem, w Niemczech malowane były drzwi i błotniki po obu stronach, niby z powodu zaczynającej się korozji. Wiem, że czasami potrafiła wychodzić ruda ale żeby tyle elementów malować z tego powodu? Trochę dziwne.
Kolejna sprawa, która trochę mnie dziwi to wpisy przeglądów do książki (zdjęcia na aukcji) i DSR. Zgodnie z DSR porównując z książką potwierdzają się dane do 2011 roku, gdzie serwis był w MMD. W dalszym czasie, od 2012 do 2014 wg. książki mazda serwisowana była w 1a autoservice Werner. W DSR natomiast nie ma wpisów o tych serwisach. Jest za to wpis z 2015, również z serwisu Werner z przebiegiem 127363 km, którego nie ma jednak w książce serwisowej. Też trochę dziwna sprawa.
Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
http://allegro.pl/mazda-6-exclusive-parktronik-alu-zadbana-i5983612559.html

jeżeli masz zwykłe to może i tak choć więcej powinieneś na zwykłych zrobić ale napewno nie na irydowo-platynowych jeśli oczywiście są takie w tym aucie . Drugą ciekawostką jest koszt wymiany wtrysków nawet jak musisz wymienić cała listwę bo masz stare wtryski np hany 2000 to nie jest to koszt połowy instalacji chyba że takową masz za 1500 zł ale wtedy niema co się dziwić:) a jeśli masz nowsze np. hany 2002 to nie musisz wymieniać wszystkich tylko możesz wymienić lub wyczyścić sam jeden nie całą listwę.