planuję wzięcie auta w leasing. Nie szukam konkretnego modelu, a bardziej samochodu spełniającego kilka wymagań (~30-35k PLN, segment C/D, diesel min. 100 koni, min. 2009r., klimatyzacja dwustrefowa, mile widziany tempomat). Wybór się dodatkowo mocno zawęża przez konieczność otrzymania pełnej faktury VAT. W efekcie ciekawych aut jest kilka na województwo. Jednym z nich jest Mazda3 z ogłoszenia:

Do Krakowa mam kawałek, dlatego nim pojadę na oględziny mam do was kilka pytań. Przede wszystkim, czy zna ktoś może firmę Cavauto, która kreuje się tu na sprowadzającą tylko najlepsze egzemplarze? Czy wg. was cena jest adekwatna i czy jest szansa że przebieg jest prawdziwy? Może widzicie coś co z góry przekreśla ten egzemplarz?
Kolejna kwestia to silniki Diesla w Mazdach. Wyczytałem, że 1.6 MZ-CD to właściwie to samo co Fordowski 1.6 TDCI i HDI od PSA, czyli bardzo udana jednostka. Potwierdzacie tę informację?
Jeśli coś wam jeszcze przychodzi na myśl to też śmiało piszcie. Może ktoś już oglądał to auto, albo jest w okolicy i mógłby to ze mną zrobić? A może zauważycie coś innego co nie przyszło mi na myśl?
Z góry dzięki!