Mazda6 2.0 Pb, 2011, (otomoto: 6001994825), 50.800 zł, Bolechowo.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez pawe999 » 4 sty 2016, 12:53

Witam
Zamierzam kupić mazde 6 GH po FL kombi PB 2.0 155km, ale meczy mnie jedno czy bogata wersja sport ma mniejszy prześwit niż zwykła wersja?

http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-mazda-6-2-0-mzr-sport-ID6ybL29.html#3be800f4c2
Początkujący

Od: 14 lip 2013, 16:39
Auto: Mazda 6 1.8 2002

Postprzez jachu36 » 4 sty 2016, 19:07

Hej.Jeśli chodzi o tą konkretnie to na pierwszym zdjęciu porównaj odcień przedniego nadkola z pozostałymi elementami oraz jego spasownie.
Forumowicz

Od: 5 sty 2013, 14:59
Auto: FORD MONDEO MKV 2015 2.0 TITANIUM jest
MAZDA 6 GH 2008 2,5 ben SPORT DYNAMIC była
Mazda 6 GG 2004r 2,0 była

Postprzez pawe999 » 4 sty 2016, 20:03

Głównie to mi chodzi o zawieszenie czy wersje sport są seryjnie niżej osadzone od wersji podstawowej exclusive.
Masz rację jachu26 trochę się różni. Druga sprawa to też dziwne ze zasłania tablice rejestracyjne i przydałby sie jeszcze nr VIN żeby odrazu można było prześledzić chociaż częściowo jego historię

Polecacie może jakieś inne strony gdzie można kupić mazde oprócz (gratka, olx)?

Wachałem sie jeszcze nad kupnem Citroen C5 III, Audi A4 B8, BMW E60, ale chyba mazda 6 najmniej kłopotliwa pod względem awarii.
Początkujący

Postprzez e-tomek » 4 sty 2016, 21:46

Stary, Ty naprawdę chcesz kupić samochód za 50 000 zł od osoby prywatnej?

Przy takim budżecie to bym polecał Tobie wyjazd do DE, są firmy, z którymi możesz jechać i wszystko załatwić, a kupując np. u jakiegoś niemieckiego dealera – pewność na pewno większa, do tego dochodzi gwarancja z urzędu.
Dwóch znajomych ode mnie z pracy miało C5 I – od nowości, nie żaden sprowadzony po przejściach, niestety jednego zwolnili, to nie wiem co u niego, a drugi zamienił C5 I na C5 II (pewnie liczyłeś I FL jako II). Kurdę przecież C5 I okupowało zawsze dolne miejsca w rankingach, i jednego, jak i drugiego, kilka razy pytałem, jak tam ich samochód – C5 I, czy się psuje ... a oni, że nie, nic się nie psuje. To pytam, czy by je zamienili na inne – a oni, że nie, tylko Citroen. Może te rankingi są naprawdę g***o warte, jak to było z oszukiwaniem przed ADAC.
Renault Laguna III też ma dobre opinie (tak, tak, Laguna II to była klapa), a np.: taka:
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Renaul ... 23492.html
taki tam przykład, z przebiegiem 50 000km od niemieckiego dealera Renault / Dacia / Hyundai ... nie wiem, ja bym się osobiście nie bał kupić takiego samochodu.

A do Berlina z Poznania 2-2,5h w jedną stronę, tyle co nic.

Albo tutaj:
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Renaul ... 31372.html
2010 rok, 74 000 km ... 8888 (ktoś miał fantazję) EUR, to ze sprowadzeniem i zarejestrowaniem ... to wyjdzie z 42 000 zł, cena dobra.

Jeśli nie znasz niemieckich stronek to najważniejsze są:
http://www.mobile.de/pl/kategoria/samoc ... ful:petrol
i
http://www.autoscout24.pl/?ipc=ContryPi ... rectPoland

Tutaj sprowadzali Lagunę:
https://www.youtube.com/watch?v=60mLJx1KJTY
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez jaca87 » 5 sty 2016, 10:08

Zły Polak zawsze oszukuje i kłamie a dobry Niemiec sprzedaje tylko idealne samochody za pół darmo.
Początkujący

Od: 11 kwi 2013, 22:04
Auto: mazda wkrótce

Postprzez e-tomek » 5 sty 2016, 17:14

jaca87 – proszę, czytaj uważnie ... napisałem niemiecki dealer, żeby była pewność przy takim budżecie, a i jakaś dobra gwarancja.

Poza tym rynek polski jest specyficzny, do Niemiec nie sprowadza się prawie miliona aut używanych rocznie, bo tam kupuje się nowe. U nas podaż aut opiera się na imporcie samochodów używanych.

A mentalność ludzi to inna sprawa, w dziale "Kupuję Mazdę!" ogłoszenia same mówią za siebie, czasy komuny jeszcze pewnie w niektórych siedzą. Oczywiście są i uczciwi, ale czy zajmują się akurat handlem używanymi samochodami, nie sądzę, bo to jednak dziedzina, gdzie panują specyficzne warunki konkurencji.

Dla przykładu powiem Tobie jak ja kupiłem samochód, w Danii, pojechałem do dealera Mazdy, na nie takie stare samochody (5-letni kupiłem) z urzędu jest 6 miesięcy gwarancji (na starsze 2-3 miesiące, chyba jak mają ponad 10 lat), po zakończeniu sprzedaży sprzedawca powiedział, że jak cokolwiek będzie się działo z samochodem to mam dać znać. Samochód sprawuje się dobrze, ale na 2 tygodnie przed końcem gwarancji wyszukałem 2 usterki, gniazdko zapalczniki w podłokietniku nie działało, oraz podgrzewanie fotela kierowcy (jakąkolwiek moc ustawiłem, zawsze grzało na maxa, a i siedzisko nie grzało, tylko oparcie). Zadzwoniłem, umówiłem się na wizytę, zrobili, nie kosztowało to nic – w ramach 6 miesięcznej gwarancji zrobili. Sprzedawca miły, prawdomówny ... podczas oglądania samochodu pytałem ile u nich stoi, powiedział, że 3 miesiące (co można tutaj sprawdzić – tzn. kiedy był wymeldowany), i dokładnie 3 były ... także mam bardzo pozytywne doświadczenie jeśli chodzi o kupowanie samochodu. Co prawda to nie Niemcy, ale pewnie podobnie ... chociaż niekoniecznie każdy sprzedawca tak podchodzi, ale ani przez chwilę się nie zastanawiałem czy ktoś chce mnie oszukać ...

A nie wiem czy słyszałeś ostatnio o takiej sprawie, mianowicie małżeństwo kupiło sprowadzony samochód od handlarza, oczywiście na umowę "na Niemca", gdzie był tylko podpis sprzedawcy. Niestety stało się tak, że samochód im skradziono, zwrócili się do ubezpieczyciela o wypłatę z AC ... a ubezpieczyciel zamiast wypłacić (samochód był na nich normalnie zarejestrowany) zaczął węszyć, że umowa kupna sprzedaży nie miała mocy prawnej, bo odbyła się właśnie w taki sposób, przez co prawo własności samochodu nie przeszło na nich ... i, że nie wypłacą im odszkodowania. Sprawa jest w sądzie.

Możliwe, że się za dużo naoglądałem TVN Turbo ... Będzie Pan zadowolony, Turbo kamery, ale bądźmy szczerzy ... każdy przy kupnie sprawdza samochód tak, jakby miał się naciąć na bombę atomową, a to nie bierze się znikąd. I nie chodzi o weryfikację stanu pojazdy, w sensie ogólnym, tylko o to, by nie kupić jakiegoś wraka, a przykład Seata Leona – zespawanego z dwóch – słyszałeś?
http://moto.onet.pl/aktualnosci/uzywana ... dnym/r0js4
– pewnie nie tylko Polak (w Rosji podobne przypadki pewnie się zdarzają, itp.) potrafi. Niestety cierpią na tym uczciwi obywatele, którzy później muszą dochodzić swoich praw ... latami.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez pawe999 » 9 sty 2016, 15:43

Panowie, ale co do mojego pytania, czy wersja sport ma mniejszy prześwit niż zwykła wersja?
Początkujący

Postprzez Marianek » 13 sty 2016, 21:42

nie,ma normalny, chyba ze kto sobie obniżył akcesoryjne.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.