przez e-tomek » 8 lis 2015, 21:27
Mnie się ten samochód trochę średnio, ale to wizualnie – plus taki, że te wszystkie dodatki – brewki, oklejone szyby, gałka zmiany biegów, a la drewno w środku ... są dziełem jakiegoś faceta, który pewnie dbał. No bo kto się tak bawi w samochodzie? – pewnie ktoś, kto się tym samochodem interesuje, jest dla niego "ważny". To może być plus, bo jednak widać, że ktoś się przy nim bawił, a nie jest to tuning mający na celu sportowe osiągi i potencjalnie sportową jazdę.
Siedzisko kierowcy trochę wysiedziane – brudne, no, ale takie uroki jasnej tapicerki.
Zastanawia też fakt kto zakłada instalację gazową w 2014 roku ... a sprzedaje w roku 2015, instalację montuje się raczej z myślą o jeździe takim samochodem przez kilka lat, żeby się zwróciła.
Tapicerka za fotelem kierowcy jakoś dziwnie odchodzi ... i kierownica – coś z nią nie tak, jakby się "rozeszła".
Szczególną uwagę jeszcze warto zwrócić na sprzęgło, bo to już przebieg (może trochę cofnięty), przy którym, jeśli sprzęgło nie było wymienione, to jak najbardziej może wymagać wymiany, a to już dodatkowe koszty. No i cała reszta do sprawdzenia – standardowo, a z najprostszych rzeczy, które generują koszty to hamulce (tarcze i klocki), akumulator (zima za pasem), jakie opony założone (na letnich zimą to trochę średnio = trzeba by kupić zimówki = dodatkowy koszt), kiedy był przegląd – olej, filtry (powietrza, kabinowy, oleju) ... wszystko kosztuje + robocizna, kiedy wymieniany był płyn hamulcowy – czy ma jeszcze swoje właściwości, kiedy płyn do chłodnic ... itd. Pewnie, że zawsze może być coś do zrobienia, ale dobrze o tym wiedzieć kupując samochód.
A do tego niemieckiego komisu można napisać maila, mogę pomóc, ale potrzeba by nr vin tego nissana, spróbować warto, a nuż odpiszą – to będzie więcej informacji.