Mazda 323F 2.0 Pb, 2002, (olx: 183685719 ), 7.900 zł, Będzin.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kiba22 » 7 lis 2015, 00:13

Witam.
Jak w temacie – wie ktoś cokolwiek na temat samochodu/sprzedającego?
Daleko nie mam więc w najbliższym czasie wybiorę się tam i oglądnę
osobiście ale każda informacja będzie dla mnie niezwykle cenna ;)

VIN: JMZBJ14S221474299
REJ: LA EM 90

Z góry wielkie dzięki <spoko>

LINK: http://olx.pl/oferta/mazda-323f-sportiv ... e;promoted
Załączniki
323F01.jpg
Ostatnio edytowano 8 lis 2015, 19:45 przez kiba22, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 17 lut 2008, 15:36
Auto: Vectra C FL 1.9 CDTI

Postprzez kiba22 » 8 lis 2015, 19:43

Byłem, zobaczyłem, nie kupiłem.

Tak dla potomnych napiszę, może komuś się przyda.
Wg oferty: "oryginalny przebieg potwierdzony książką serwisową" – a ostatni wpis w książce serwisowej widnieje z 2007r, z przebiegiem ~83k km..... no na litość Boską, jak to się ma do obecnego przebiegu? <ściana>
Przednia szyba pęknięta, sprzedający podczas oględzin zapewniał, że zrobi jak będzie oddawał do mechanika bo coś stuka w zawieszeniu. Poważnie, nie chcę się czepiać ale w opisie widnieje: "zawieszenie sztywne nie wytłuczone".
Zderzaki (przód i tył) niespasowane. Lakier w całkiem dobrym stanie. Widać, że były robione nadkola z powodu rdzy (szpachla ale nie ma tragedii). Tak to faktycznie wygląda na bezwypadek.
Na bagnecie 'sahara', puściutko, nic. Samochód stał co prawda na delikatnym pochyle ale bez jaj...
Na pytanie o zużycie oleju usłyszałem "nie wiem, nie jeżdżę samochodem więc dokładnie nie wiem".
Na kielichach pod maską, widziałem dziwny silikonowo-podobny, czarny preparat w dużych ilościach. Moim zdaniem świeżutkie, ubrudziłem się od tego. Na pytanie czy to było robione niedawno, nie potrafiono mi odpowiedzieć tylko usłyszałem wymijające "pewnie tak, pewnie w Niemczech robili".
Myślę, że o niczym nie zapomniałem. Szyby sprawne, reszty elektryki nie sprawdzałem bo zrezygnowałem – podobno działa.

Chciał bym zaznaczyć, że nie jestem mechanikiem i są to moje osobiste odczucia i spostrzeżenia z oględzin.
Być może jestem zbyt podejrzliwy ale trudno – ja dałem sobie spokój ;)
Forumowicz

Od: 17 lut 2008, 15:36
Auto: Vectra C FL 1.9 CDTI