Zastanawiam się nad kupnem takiego auta:

Podobno lakierowany był prawy błotnik z przodu, wygląda na dobrze zrobiony, ale bo ja wiem? Oglądałem w realu, wygląda przyzwoicie, rdza nie bije po oczach. Maska pod światło też lekko zmatowiona. Jakieś drobne ryski, przetarcia – nic szczególnego. Komuś się coś rzuca w oczy? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. VIN już wrzuciłem do Marianka, na razie czekam na odzew.
Dziękuję z góry
DrJekyll
Dopisano 14 wrz 2015, 00:53:
W DSR nic niestety nie ma prócz daty kupna w salonie w Danii. Natomiast po odkodowaniu VINu znalazłem taką informację:
Get Vehicle Records and Owner Information
Campaign # Report date Affected Component Recall Initiator
14V344000 19/06/14 AIR BAGS ODI
14V344000 19/06/14 AIR BAGS ODI
09E011000 03/04/09 EQUIPMENT MFR
09E012000 07/04/09 EXTERIOR LIGHTING OVSC
08V412000 19/08/08 FUEL SYSTEM, GASOLINE:STORAGE:TANK ASSEMBLY MFR
Wychodzi mi z netu, że ODI to Office of Defects Investigation, MFR to producent, nie wiem, co to OVSC... To ODI to najwyraźniej jakaś amerykańska organizacja, więc nie wiem, co ma do europejskiego autka.
Może się wygłupię, ale czy to znaczy, że ten samochód miał naprawiane poduchy powietrzne w 2014? Po numerze z lewej znalazłem sprawę pod tym adresem: http://repairpal.com/recall/14V344000 i zrozumiałem, że była jakaś akcja naprawy tych poduch, bo odpalały same z siebie... Ale czy to znaczy, że ten konkretny egzemplarz je miał poprawiane, czy dotyczyło to ogólnie rocznika? Co do duńskiej Mazdy ma amerykański urząd? Piszą o Florydzie, Puerto Rico, Hawajach... Nie kumam... Czy ktoś ma jakieś wyjaśnienie?
Pozdrawiam wszystkich
DrJekyll