Mazda6 2.0 Pb, 2013, (otomoto: 6000345491), 51.000 zł, Konin.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez bellerofont » 6 cze 2015, 13:37

Witam,
Proszę o opinię na temat poniższego auta:
http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-2-0-be ... da43a2a55b

Po kupieniu raportów ze zdjęciami chyba już wszystkich czarnych mazd 6 GJ (z skórzanym wnętrzem) do około 95tys okazało się, że każda była rozbita. Zacząłem więc rozważać zakup auta uszkodzonego i jego naprawę.
Auto w powyższym ogłoszeniu jest wg zdjęć o wiele mniej rozbite niż te sprawdzane przeze mnie. Proszę o poradę czy warto się pchać w coś takiego jak powyżej? Na co zwrócić szczególną uwagę? I jak powinna wyglądać ewentualna umowa kupna auta uszkodzonego (wiem, wiem można znaleźć na google.pl ale... ja nie znalazłem :( ) I ile mogłaby kosztować naprawa tego auta. Oczywiście nie mówię o dokładnej kwocie ale rzędzie wielkości np czy to będzie 10, 20 czy 30 tys zł.

Z góry dziękuję za pomoc.
Oczywiście chętnie udostępnię posiadane przeze mnie raporty jeżeli ktoś byłby zainteresowany:)
bellerofont

Postprzez Marianek » 6 cze 2015, 19:35

Wiem że fajnie mieć tanio nowoczesny samochód też bym chciał. Ale w przypadku mazdy GJ zwłaszcza w tym wyposażeniu grubo bym się zastanowił, tam jest sporo elektroniki która ze sobą powiązane i naprawa tego nie jest prosta i często nie skuteczna. Do 95tys da się kupić nie bita, wiec po co kombinować?
A i jeszcze jedno na aukcjach wypadkowych da się taka kupić do 5000-8000eur max.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Adoz » 7 cze 2015, 12:20

Słabe zdjęcia wnętrza ale jeśli wystrzeliła poduszka pasażera to bezsensu brać. Będziesz jeździć z porwaną deską ? a naprawa tego mija się z celem. CO do naprawy jak na te nowe 6 sprzedawane na naszym rynku to ta jest bardzo słabo walnięta tak naprawdę tylko zderzak i lewy błotnik do kupienia i można śmigać, także jeśli patrzysz jak najtaniej to da się bardzo tanio zrobić oczywiście o ile mechaniczne
części niewalnięte. Jeszcze jedna ważna rzecz jaki ma rodzaj czujnika pasażera poduszki ? na kluczyk wyłączany (europa) czy waga (amerykański) Jeśli waga to na chwile obecną są problemy z kalibracją. Raczej a nawet napewno ma na kluczyk, ale też ciekawe czy komputer nie będzie wariować.
Forumowicz

Od: 22 sie 2013, 11:31
Auto: Toyota Yaris '07