Mazda3 1.6 Pb, 2005, (otomoto: 6000057411), 17.500 zł, Rędziny.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez wudz » 21 kwi 2015, 20:30

Witam,

poszukiwania wymarzonej Mazdy 3 trwają, czas ucieka i do narodzin córy nie zostało mi go wiele. Ostatnio w ogłoszeniach w promieniu ok. 100km od Krakowa była mocna posucha, troszkę się jednak ruszyło i dziś mam prośbę do Was o rzucenie okiem na dwa ogłoszenia. Oto pierwsze z nich.

http://otomoto.pl/oferta/mazda-3-1-6-su ... y3D1x.html

Auto ma prawie wszystko co chciałem. Brak do szczęścia tylko OEMowych alufelg, sprzedawca twierdzi, że sprowadził auto bez nich. Trudno, zdaje się, że te można jakoś dokupić za kilkaset złotych, jeśli się mylę, to mnie wyprowadźcie z błędu ;). Jest automatyczna klima, są 4x elektryczne szyby. Tak jak powinno być w tej wersji wyposażenia, są światła przeciwmgielne. Na zdjęciach tego nie widać, ale sprzedawca twierdzi, że listwa pod przednim zderzakiem jest czarna jak należy. Widać też naklejkę wentylatora na pasie chłodnicy. Na tyle na ile mogę ocenić lakier nie ma odbarwień. Sprzedawca twierdzi, że nie widzi żadnych oznak ponadnormatywnych objawów korozji, w razie czego obiecał też przesłać dodatkowe zdjęcia. Podobno gdzieś na tylnym zderzaku jest jakaś mała zaprawka, auto miało zrobiono polerkę (cokolwiek to znaczy). Trochę nie podoba mi się szczelina przy masce, ta z lewej strony (od kierowcy) jakby minimalnie większa. Martwi mnie także to, że kierownica została ponownie obszyta, podobno była dość zniszczona. Jest to dla mnie dziwne, z tego co tu piszecie na forum, ten element w M3 jest podobno dość solidny. Powstaje pytanie na ile rzeczywiście przebieg to deklarowane 142 tys. km. Pewne wątpliwości wzbudza we mnie też umyty silnik. Pytanie mam do czujników parkowania. Są w innym kolorze niż zderzak. Tak powinno być? Wyczytałem, że niekoniecznie muszą być one fabryczne, a można je było zamontować w ASO jako oryginalne dodatkowe akcesorium, ale w takim kolorze? Prośba o wyjaśnienie, dziwnie to wygląda.

Udało mi się też dostać od sprzedawcy VIN, jeżeli kolega Marianek miałby chwilę czasu i możliwość sprawdzenia tego w systemie DSR to będę wdzięczny: JMZBK14Z261314646 . Napiszę też do kolegi w przeznaczonym do tego wątku. Strony dekodujące VIN z grubsza potwierdzają informacje jakie mam od sprzedawcy i zgadzają się z tym co widzę na zdjęciach.

Auto stoi pod Częstochową, to spory kawałek od Krakowa, więc z góry dzięki za pomoc, nie chciałbym taki kawał drogi jechać na marne. Jeżeli zdecyduję się po nie jechać to chciałbym żeby auto przejrzał jakiś mechanik, polecicie kogoś? W Częstochowie ASO padło, z resztą na forum tutaj nie widziałem zbyt pochlebnych opinii o tym miejscu. A może ktoś zdecydowałby się mnie osobiście wspomóc przy potencjalnych oględzinach? Nie za darmo oczywiście.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam!
Lucjan
Forumowicz

Od: 9 kwi 2015, 13:03
Auto: Mazda 3 I BK14 Z6 (MZR 1.6 Pb) 2004