Mazda6 2.0 Pb, 2007, (otomoto: C36398438), 28.800 zł, Radlin.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Nanio » 23 mar 2015, 18:11

Witam,

panowie po przerwie wracam z nową 6ką do oceny
http://otomoto.pl/mazda-6-skora-alu-2-0 ... 98438.html

Dość dziwnie skrojony egzemplarz, wygląda jak exclusive z dobranymi skórzanym fotelami – możliwa była taka specyfikacja? Dziwi brak bose.

Zna ktoś tego handlarza? Będę wdzięczny za opinie.

Przy okazji odbyłem ciekawą rozmowę ze sprzedawcą, który się zarzeka, że mogę wracać na kołach do domu jeśli auto jest ubezpieczone i ma przegląd i stoi na niemieckich rejestracjach (ciekawe jakich niemieckich :)) Odpowiedziałem panu, że wg mnie nie mogę bo nie wierzę, że pan ma oryginalne rejestracje od Niemca, a jeśli to są wwozowe to o ile się nie mylę to są one przypisane do osoby a nie auta. To jak to jest?

Rozumiem, że jak auto na fakturę to przy kupnie sprzedawca pownien mi przekazać dokument potwierdzający opłatę akcyzy, recyklingu i tłumaczenie?

Swoją drogą to padaka, że nie mozna w naszym pięknym kraju dostać choćby tablic próbnych w dowolnym urzędzie komunikacji (no chyba, że się znowu mylę?) Ciekawe co będzie po zniesieniu obowiązku meldunkowego...

Dzięki za opinie i komentarze.
Początkujący

Od: 14 lis 2014, 14:57

Postprzez Danmazda » 23 mar 2015, 18:31

Wygląda dobrze, nic niepokojącego nie widzę.
Sprzedający trochę przesadził w ogłoszeniu ze jest to najbogatsza wersja wyposażeniowa. Są tylko skórzane fotele, nie ma bose, nawigacji czujników parkowania, xenonów. Poduszek jest 6 nie 8.
Sprawdzałeś vin u Marianka ??
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez Nanio » 23 mar 2015, 18:43

Jeszcze nie, ale pewnie to zrobię. To, że nei najbogatsza to juz wiem ze swojego doświadczenia. To nie jest nawet active, tak jak mówię wygląda na exclusive + skóra, to wszystko. Widać, że na Mazdach to sprzedający się za bardzo nie zna, ale to raczej norma. Kwestia do argumentacji podczas negocjacji ceny – o ile się tam wybiorę bo DSR może nieco więcej powiedzieć:)

BTW Skąd wiesz ż e6 a nie 8 poduszek? 8 miały wersje od active w górę?
Początkujący

Od: 14 lis 2014, 14:57

Postprzez Danmazda » 23 mar 2015, 19:12

Nanio napisał(a):Skąd wiesz ż e6 a nie 8 poduszek? 8 miały wersje od active w górę?

Na pewno sprzedający policzył znaczki od poduszek, zresztą tak jak ja :D i wychodzi że jest ich 8. Ale w rzeczywistości jest ich 6, kierowcy, pasażera, boczne w fotelach, kierowcy i pasażera. Po jednej kurtynie z lewej jak i z prawej strony auta które zaczynają się od słupka przedniej szyby a kończy na słupku tylnej szyby.

Z tego co pamiętam wersje active też miały 6 poduszek.
Jak sprawdzisz vin to podziel się informacją czy się zgadza przebieg z tym co pisze sprzedający :)
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez dadan » 23 mar 2015, 19:24

Na słupku przy drzwiach jest naklejka z napisem 139000 :) Może dotyczyć przebiegu :)

Niestety na żadnych niemieckich tablicach nie można podróżować. Jedynie laweta lub żółte przewozowe. Oryginalne niemieckie tablice tracą swoją ważność z chwilą wyrejestrowania auta w niemczech, chyba że dalej jest zarejestrowany na Niemca, wtedy i tablice są ważne i można jeździć.

Swoją drogą dlaczego w Polsce nie wprowadzą systemu tablic przewozowych jak w niemczech, kupujesz tablice z ubezpieczeniem na kilka dni, cena byłaby zbliżona do tej z Niemiec i można by było zabierać samochód od handlarza w cywilizowany sposób. Ale braci między handlarzami nigdy nie było to kto ma o to w sumie walczyć.
Forumowicz

Od: 1 kwi 2008, 13:23
Auto: TA KL