Mazda2 1.4 Pb, 2005, (otomoto: C34612985), 13.900 zł, Gdańsk.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Krkrk » 21 lut 2015, 10:22

Dzień dobry wszystkim,

Kupuje swój pierwszy w życiu samochód i powiem szczerze, że ciężko było się zdecydować. Po zapoznaniu się z wieloma źródłami wychodzi na to, że Mazda jest najlepsza i dlatego chce wybrać coś z aut tego producenta. Proszę was o opinię dotyczącą tego auta ponieważ handlarz jest mi w stanie wszystko wcisnąć, a wy swoim fachowym okiem od razu po zdjęciach poznacie czy coś jest nie tak. Nie będę ukrywać, że nie stać mnie na popełnienie błędu przy wyborze i zależy mi na waszym punkcie widzenia czy ten samochód jest zgodny z opisem czy też.

Tutaj jest link do ogłoszenia:

http://otomoto.pl/mazda-2-i-1-4-80km-au ... 12985.html

Z góry dziękuje
Krkrk

Postprzez Marianek » 21 lut 2015, 11:52

Myślę że na początek wystarczy ;) viewtopic.php?f=138&t=179322
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez dadan » 21 lut 2015, 11:57

Kiedyś oglądałem u nich Mazde 6. Jej okazyjna cena nie wzieła się z powietrza, auto potrzebowało sporego pakietu startowego. Generalnie tak jak kupili auto (mocno zaniedbane) tak je sprzedawali. Zaletą było to, że można było sobie sprawdzać auto w każdy możliwy sposób. Także na opis w ogłoszeniu z przymróżeniem oka i solidne sprawdzenie auta na miejscu.

Do ceny auta prawdopodobnie dojdą opłaty, nie lepiej kupić civica VII gen?
Forumowicz

Od: 1 kwi 2008, 13:23
Auto: TA KL

Postprzez Krkrk » 21 lut 2015, 12:03

Dzięki wielkie Marianek. Podejrzewałem już, że są nierzetelni bo na mobile.de takie auta (w sensie rocznik, przebieg, model) kosztują porównywalnie. Myślę, że może być sporo przekręcony, ale tego się aż tak mocno nie boję gdyż ten model ma 4 biegową skrzynię biegów i z nią da się przejechać i pół miliona bez poważnych problemów. Bardziej zastanawiam się czy nie był trafiony, bo mam wrażenie, że na drzwiach jest inny odcień lakieru, ale może to takie słońce. Pisałem już z nimi i ewentualnie zgodzili się na przegląd w ASO a to dobrze wróży.
Krkrk

Postprzez Marianek » 21 lut 2015, 12:23

To że się zgadzają przez telefon nie znaczy że się zgodzą na live. Wyznaje zasadę że takich handlarzy trzeba eliminować z rynku, jak przekręcili to już się u nich nie kupuje i tyle.
Dodam że ta 5 jest nie jedyna, w sieci można znaleźć parę opinii o nich.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.