Mazda3 BL, 1.6 Benzyna, 2012, (otomoto C34849278), 42.900 zł, Gniezno.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kamiKAC » 20 paź 2014, 18:34

Witam szanownych mazdowiczów.

Proszę o zaopiniowanie samochodu z ogłoszenia.

http://otomoto.pl/mazda-3-ii-1-6-benzyna-C34849278.html

Byłem tam wczoraj. Auto prezentuje się bardzo dobrze. Na fotelu kierowcy i na tylnej kanapie wyciągnięte nitki, to akurat nie problem – nie szukam ideału ;)

Co mnie zastanowiło to uszkodzony lakier na brzegu tylnego zderzaka przy lampach, nie znalazłem sensownego wytłumaczenia, skąd taki defekt.

Poza tym na belkach pod silnikiem (to chyba podłużnice – idą wzdłuż auta) rdzawy nalot przy spawach. Zastanawiam się też czy poprzeczne spawy na tych elementach są normalne.

Po zajrzeniu we wnękę koła zapasowego zauważyłem masę tłumiącą koloru kremowego, niepolakierowaną. Sprzedawca twierdził, że tak jest fabrycznie.

Sprzedający twierdził, że prawy tylny błotnik był naprawiany i lakierowany po stłuczce. Podobno ma zdjęcia. Przy wlewie paliwa i klapie bagażnika widać oryginalne zgrzewy.

Na drzwiach kierowcy wgniotka parkingowa, na masce zadrapanie. Uchwyt za który ciągnie się drzwi przy zamykaniu od strony kierowcy bardzo mocno podrapany, podobnie lakier przy klamkach po lewej stronie (najmocniej drzwi kierowcy).

Opony z końca 2011 roku, więc fabryczne.

Warto brać?
Ostatnio edytowano 23 paź 2014, 18:47 przez stachan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: 8.3.
Początkujący

Od: 20 paź 2014, 17:53
Auto: Mazda 3 BP Skyactive-G 2.0 2019

Postprzez Marianek » 20 paź 2014, 19:32

Tylny prawy błotnik był tak lakierowany bo stłuczka była <diabełek> , dopytaj jaka sadze patrząc ze auto z Gniezna to ta stłuczka chyba w Niemczech wyglądała na szkodę całkowita a auto na licytacje :) .
Jeszcze odejmij jego marze wcale nie mala, szacuje ze na koszty sprowadzenia utargował.
Znajomości, układy itd istnieją zawsze przy robieniu interesów ale każdy liczy euro i t lepiej niż Polacy <diabełek>
http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype= ... ||firstreg
Silikon w bagażniku to normalne, chociaż zależy jak to wygląda ;) trudno powiedzieć o jakich spawach myślisz? Uchwyty i klamki, właścicielem a raczej właścicielka była kobiet z pazurkami, taki domyśl tylko.
Dopytaj o rodzaj sprzedaży ? Jaka umowa, może na Niemca? jaka faktura itp.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez kamiKAC » 20 paź 2014, 21:07

Facet sprzedaje auta pod swoim domem, nie z komisu.

Powiedział, że bez problemu na stację diagnostyczną możemy pojechać i zbadać stan techniczny i grubość lakieru.

Zapytam jeszcze o umowę/fakturę.

Czy mógłbyś sprawdzić VIN, czy jest jakaś historia w elektronicznej książce serwisowej?

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 20 paź 2014, 17:53
Auto: Mazda 3 BP Skyactive-G 2.0 2019

Postprzez Marianek » 21 paź 2014, 14:10

Stacje diagnostyczne w Gnieźnie <diabełek> , poczytaj o tym w Google, musiał byś pojechać daleko po za :) To ze sprzedaje pod domem nie znaczy ze jest lepszy i ma mniejsza marze. Do sprawdzenia inu jest inny temat, dla mnie jak mówiłem wcześniej to auto jest z kategorii CCC i na 100% znajdzie nabywce, pytanie czy będzie bezpiecznie t tanio w przyszłości :/
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.