Mazda 3 BK 1.6 Benzyna, 2007, (otomoto C33066018), 26900 zł, Gliwice

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez 7pepeq » 3 maja 2014, 12:12

http://otomoto.pl/mazda-3-1-6-active-10 ... 66018.html

Panowie, Panie prośba o opinie. Czy ktoś zna tego sprzedawcę? Ma regularnie mazdy w ofercie więc ktoś z okolic pewnie zna i wie jakie ma auta w ofercie. Gdybym chciał je zobaczyć mam 160km w jedną stronę więc prośba o opinie jeśli coś wiecie :D
I jeszcze druga sprawa jak to jest z opłatami? Co handlarz to obyczaj... Pomijam grupę, która zrzuca opłaty na kupującego – tacy out. Druga grupa – w ogłoszeniu "auto po opłatach" – dzwonię, okazuje się, że akcyza tak ale recykling sam mam sobie zapłacić :P
Następna grupa, opłaty zrobione – akcyza, recykling, tłumaczenia, przegląd, faktura vat-marża – wsio 1300-1500 do doliczenia do ceny.
Przy sprzedawcy powyżej mamy następną pozycje – podatek skarbowy i wpis do ewidencji. Suma 1800 do dodania. Powiedzcie o co chodzi z tym podatkiem? Wpis do ewidencji rozumiem – mam zaświadczenie, że kupuję od zarejestrowanej firmy... Natomiast wiem, że przy fakturze vat-marża kupujący zwolniony z opłaty skarbowej. Więc o co kaman? Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać :)
Początkujący

Od: 28 kwi 2014, 08:25
Auto: Mazda 3 BK 1.6 2007 carbon grey :)

Postprzez talk_about85 » 3 maja 2014, 21:28

Powiem tak od dawna kojarze tego sprzedawce obserwowalem go i myslalem ze mozna cos u niego w miare dobrego znalezc. Pare tygodni temu na tym forum zostalo to wszystko zweryfikowane i nie bylo kolorowo.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez sztosik » 3 maja 2014, 22:19

Moj znajomy od niego kupil Opla Astre i jak na razie jest zadowolony. Jedzi oplem od pazdziernika 2013. Przed zakupem sprawdzał. Jedyny minus to miał brak zimowek oraz alusow
sztosik

Postprzez 7pepeq » 3 maja 2014, 22:47

talk_about85 napisał(a):Powiem tak od dawna kojarze tego sprzedawce obserwowalem go i myslalem ze mozna cos u niego w miare dobrego znalezc. Pare tygodni temu na tym forum zostalo to wszystko zweryfikowane i nie bylo kolorowo.

Czy mozesz podać linka?

Sent from my L720 using Tapatalk
Początkujący

Postprzez talk_about85 » 4 maja 2014, 09:48

Nie mam teraz czasu szukac ale wpisuj w wyszukiwarke moze Gliwice albo nazwe sprzedawcy. Skupilbym sie mimo wszystko na aucie. Zacznij od historii po VINie. Ewentualnie popros kogos kto ma blizej zeby za przyslowiowego browara zrobil wstepne ogledziny. Melduj tutaj jak sie sprawy maja czy sprzedawca bedzie pomocny czy bedzie krecil.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez 7pepeq » 4 maja 2014, 15:51

sztosik napisał(a):Moj znajomy od niego kupil Opla Astre i jak na razie jest zadowolony. Jedzi oplem od pazdziernika 2013. Przed zakupem sprawdzał. Jedyny minus to miał brak zimowek oraz alusow

Dzięki sztosik za info.

talk_about85 napisał(a):Nie mam teraz czasu szukac ale wpisuj w wyszukiwarke moze Gliwice albo nazwe sprzedawcy. Skupilbym sie mimo wszystko na aucie. Zacznij od historii po VINie. Ewentualnie popros kogos kto ma blizej zeby za przyslowiowego browara zrobil wstepne ogledziny. Melduj tutaj jak sie sprawy maja czy sprzedawca bedzie pomocny czy bedzie krecil.

Ok. Coś poszperałem. Jeśli mówimy o tym samym wątku w "nie polecanych handlarzach" to jakiejś dyskwalifikacji nie widzę. Nie odpisał sms'a z vin'em, autor wątku nie oglądał u niego auta... cuż bywa.

Gdyby ktoś jeszcze miał kontakt w przeszłości z tym sprzedawcą bardzo proszę o opinie.
Zależy mi na M3, która nie będzie na starcie zgniła od spodu (czyli "paaaanie, one wszystkie tak wyglądają, to się zakonserwuuuuje") ;)
Początkujący