Mazda 3 (BK) 1.6 DIESEL 2005r, (otomoto C32572579), 18900 zł, Elbląg

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kotmistrz » 21 mar 2014, 12:33

http://otomoto.pl/mazda-3-1-6-diesel-20 ... 72579.html

Witam,

Sprawdziłem tą Mazdę po VINie w Serwisie Mazdy, dostałem informację o wpisach w Luksemburgu w 2012 i 2013 listopad serwis olej, klocki itp. Przebieg podany zgadzałby sięz tą historią, ale czy nie uważacie, że tylko dwa wpisy, a wcześniej pustka to za mało? Nie ma książki serwisowej – duży minus?

Co myślicie o samej cenie, bo różnice, jakie są w ogłoszeniach są olbrzymie i trudno do czegoś się odnieść?

Będę wdzięczny za każdą opinię.
kotmistrz

Postprzez Paolo » 21 mar 2014, 19:35

2006 – to raczej pierwsza rejestracja, a nie rok produkcji,
brak tylnych poduszek powietrznych – nie było czegoś takiego,
do spalania dodaj sobie ;)
kotmistrz napisał(a): Przebieg podany zgadzałby sięz tą historią, ale czy nie uważacie, że tylko dwa wpisy, a wcześniej pustka to za mało? Nie ma książki serwisowej – duży minus?

Dwa wpisy mało, niemało – po prostu nie życzył sobie wpisywania ...
Brak książki to nie minus teraz jak oszukują dając lipne książki ... liczy się stan faktyczny w tym przypadku.
Odnośnie ceny wejdź sobie np. na aukcje niemieckie i porównaj (+ paliwo na przejazd, opłaty) i zobaczysz czy mało czy dużo.
Po fotkach nic podejrzanego nie widać
Forumowicz

Od: 24 mar 2012, 14:46
Auto: Grafitowe

Postprzez Marianek » 21 mar 2014, 19:37

Auto miało przygodę z przodu ;) pierwszy raz na drogach było w 15/07/2005 wiec z 2006 ma mało wspólnego a już po dacie produkcji 04/10/2004 bardzo oddala się od 2006 <diabełek> .
To auto powinno posiadać dokumenty z Luksemburga jeśli ma Niemieckie to pytanie dlaczego :>
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez kotmistrz » 21 mar 2014, 22:51

Dziękuję Ci bardzo za informację. Miałem jutro jechać go oglądać. Proszę napisz na jakiej podstawie mówisz, ze miało przygodę z przodu – tak żebym na przyszłość wiedział?
Rok produkcji ponoć jest w papierach 2005, a pierwsza rejestracja wrzesień 2006.
I teraz uwaga papiery są francuskie, a blachy niby założone tylko do zdjęcia.
A to, że był serwisowany w Luksemburgu, przecież nie oznacza, że stamtąd pochodzi ?
Jeszcze raz dzięki.
kotmistrz

Postprzez Li Mu Bai » 21 mar 2014, 23:32

Data produkcji według dekodera Vin
Дата производства: 04.10.2004
Mi za to miejsce przeznaczenia wskazuje jako Belgia, ale to jeden pieron z Luxemburgiem :D
Forumowicz

Od: 29 cze 2013, 16:38
Auto: Mazda 3 BP skyX Enso

Postprzez Marianek » 21 mar 2014, 23:49

kotmistrz napisał(a):I teraz uwaga papiery są francuskie, a blachy niby założone tylko do zdjęcia.
A to, że był serwisowany w Luksemburgu, przecież nie oznacza, że stamtąd pochodzi ?

Powiedzmy ze widzę/wiem więcej ;) .
Ciekawe auto, sprowadzone z Niemiec, serwisowane w Luksemburgu i papiery ma Francuskie <glupek2> , dobra kombinacja. Możesz poprosić właściciela o zdjęcie tych papierów? Jak juz dostaniesz to spytaj czemu sprowadził z Niemiec jak auto pochodzi z ......? <diabełek> Czy sprzedawca był Niemiec czy jakaś inna nacja ;)

kotmistrz napisał(a):Proszę napisz na jakiej podstawie mówisz, ze miało przygodę z przodu – tak żebym na przyszłość wiedział?

Malowany zderzak, pasowania.

Li Mu Bai napisał(a):Mi za to miejsce przeznaczenia wskazuje jako Belgia, ale to jeden pieron z Luxemburgiem :D

Nie jest jeden pieron ;P to są dwa osobne państwa ;P . Na pewno jeden pieron jeśli chodzi o Mazdę bo wszystkie ASO w Luksemburgu podlegają pod MMB. Kraj pochodzenia będzie występował jako Belgia ale dane serwisów będą z Luksemburga.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.