Na początku zwracam się z prośbą do admina o nie usuwanie mojego wątku ponieważ ma on na celu wyczulenie potencjalnych zainteresowanych zakupem Mazdy 6 GH przed sprzedającym z okolic Nysy.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Mazdy 6 GH najlepiej benzyny w wersji kombi. Wobec tego przeglądam ogłoszenia na różnych portalach internetowych, większość samochodów które są wystawiane po wygaśnięciu ważności pojawiają się ponownie i tutaj chciałbym opisać dość ciekawy przypadek....
Mianowicie od kilku miesięcy sukcesywnie wystawiana jest Mazda 6 GH kombi w wersji z benzynowym silnikiem z okolic Nysy.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że na ostatniej aukcji samochód ma inny przebieg – mniejszy o 60.000 km. Kontaktuję się ze sprzedającym i słyszę że: samochód igła, nie bity, sprawdzany czujnikiem jednym słowem rewelacja tańszego nie znajdę i można brać w ciemno

Pytam co z przebiegiem? On na to że samochód ma gwarantowany przebieg około 120.000km i można sprawdzić w serwisie Mazdy. Ja mu na to jak to jest możliwe, że na innej aukcji jest identyczny samochód
(VIN JMZGH198201190022) ale z przebiegiem 180.000km. Smaczku dodaje fakt, że w opisie aukcji czerwoną czcionką pisze o legalności przebiegu!! Sprzedający "zmiękł" i usłyszałem standardową śpiewkę, że sprzedaję samochód w imieniu kolegi i tak naprawdę nie wie jak jest w rzeczywistości
Czyżby nick z allegro "lewynysa" mówił sam za siebie? Sami sobie na to odpowiedzcie...
http://tablica.pl/oferta/mazda6-super-s ... DKZSX.html

Bądźcie czujni!!
ps. czy spotkaliście się z podobnymi sytuacjami i chcecie potencjalnych kupujących ostrzec? Niekoniecznie, że samochód ma skorygowany licznik. Piszcie!!
Pozdrawiam,