Hej,
Zaczynam celować w górna półkę cenową. Kolejne auto które mam na oku to najdroższy egzemplarz na ogłoszeniach. Wydaje mi się że cena jest mocno przesadzona, droższy o parę tysięcy niż reszta, z tym że jest jasny sygnał iż do negocjacji.
W teorii auto dopieszczone, dobre wyposażenie, przebieg niecałe 100k. Według sprzedającego, auto sprowadzone w tym roku, w kwietniu założone LPG w autoryzowanym serwisie STAG.
Jeszcze nie widziałem go na oczy. Według DSR po pierwszym roku i 6k przebiegu jest informacja o wymianie oleju, w 5 roku przy 45k informacja o przeglądzie bez wymiany oleju, w 6 roku i 60k dopiero informacja o wymianie wielu olejów i filtrów. Wszystkie pozostałe przeglądy coroczne to tylko informacje o przeglądzie nadwozia. Czy to normalne?
Ogólnie, rzuca Wam się w oczy coś na co warto zwrócić szczególną uwagę? Myślicie że warto się zainteresować?
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-3-m ... Bu7Sp.html
Mazda3 2.0 Pb, 2008, (otomoto: 6050701545), 24.800 zł, Poznań.
Strona 1 z 1
Brak zaznaczonej opcji "bezwypadkowy".
Po co zaznacza pierwszy właściciel, skoro sam pisze, ze nie jest pierwszym? Głupota totalna a widac, ze podpicowuje ogłoszenie poprzez kłamstwo, bo skoro kupił od kogos, to jak moze byc pierwszym?... zal czytac takie bzdety.
Pierwszy właściciel kupuje auto w salonie i użytkuje latami, to jest plus... a nie ktoś sobie sprowadza, pojeździ i sprzedaje jako 1
Po co zaznacza pierwszy właściciel, skoro sam pisze, ze nie jest pierwszym? Głupota totalna a widac, ze podpicowuje ogłoszenie poprzez kłamstwo, bo skoro kupił od kogos, to jak moze byc pierwszym?... zal czytac takie bzdety.
Pierwszy właściciel kupuje auto w salonie i użytkuje latami, to jest plus... a nie ktoś sobie sprowadza, pojeździ i sprzedaje jako 1
Ostatnio edytowano 19 lis 2018, 11:50 przez e-tomek, łącznie edytowano 1 raz
Ogłoszenia dla Januszow.
Gdyby jakis pewny handlarz sprowadzal auta i np. kupił od 1-go właściciela to jeszcze rozumiem adnotacje na temat 1-go właściciela, bo on niejako tylko pośredniczy, ale w przypadku tego ogloszenia sprzedający postradal zmysły.
Idea pierwszego właściciela w tym przypadku jest kompletnie nietrafiona, co gorsze... taka sytuacja moze bardzo zastanawiać, skoro taka perełka to dlaczego sprzedaje po kilku miesiącach, tym bardziej, ze gaz swoje kosztowal?
Gdyby jakis pewny handlarz sprowadzal auta i np. kupił od 1-go właściciela to jeszcze rozumiem adnotacje na temat 1-go właściciela, bo on niejako tylko pośredniczy, ale w przypadku tego ogloszenia sprzedający postradal zmysły.
Idea pierwszego właściciela w tym przypadku jest kompletnie nietrafiona, co gorsze... taka sytuacja moze bardzo zastanawiać, skoro taka perełka to dlaczego sprzedaje po kilku miesiącach, tym bardziej, ze gaz swoje kosztowal?
Rozmawiałem ze sprzedającym. Nie ma za bardzo dokumentów z serwisu w Niemczech, auto ma obcierki 2 na przednim zderzaku. Sprzedaje bo dostał służbowe. Generalnie chyba jest to normalne auto z "trochę" polukrowanym opisem. Przebieg rzeczywiście niski co może kusić, ale czy to jest warte by płacić duuuzo więcej niż zwykle?
- Od: 6 paź 2017, 10:46
No a co mówił na to, że nie zaznaczył opcji "bezwypadkowy"? ... widząc ją, bo kliknął w inne opcje, które są właśnie obok niej.
Mnie 3 BK kompletnie nie urzekła, raz oglądałem, bo była ciekawa oferta i bardzo cienko wspominam, już bym wolał Hondę Civic VIII 2006-2011, ewentualnie 6-tkę GG z 2007/2008 i sporo zostanie, a 6-tka bardziej obszerna, też dobrze wyposażona, bardziej komfortowa.
A za odrobinę więcej wchodzisz już w dolną granicę Mazdy 3 BL ... co prawda 1.6.
Mnie 3 BK kompletnie nie urzekła, raz oglądałem, bo była ciekawa oferta i bardzo cienko wspominam, już bym wolał Hondę Civic VIII 2006-2011, ewentualnie 6-tkę GG z 2007/2008 i sporo zostanie, a 6-tka bardziej obszerna, też dobrze wyposażona, bardziej komfortowa.
A za odrobinę więcej wchodzisz już w dolną granicę Mazdy 3 BL ... co prawda 1.6.
Powiedział, że nie pamięta żeby tak zaznaczył, ale auto jest bezwypadkowe – to i tak byłoby do weryfikacji przez serwis.
Spokojnie, ta mazda jest warta dużo mniej niż w ogłoszeniu tylko zastanawiam się ile jest warta, myślę że grubo poniżej 20k. Civic to nie ta półka cenowa, ładne egzemplarze to około 30k, do tego założenie gazu i jest różnica 15k.. 6gg za duże.
1.6 odpada za mało mocy
Spokojnie, ta mazda jest warta dużo mniej niż w ogłoszeniu tylko zastanawiam się ile jest warta, myślę że grubo poniżej 20k. Civic to nie ta półka cenowa, ładne egzemplarze to około 30k, do tego założenie gazu i jest różnica 15k.. 6gg za duże.
1.6 odpada za mało mocy
- Od: 6 paź 2017, 10:46
Strona 1 z 1