Noszę się z zamiarem kupna Mazdy 6. Moim "celem" jest co prawda raczej 2.0 w wersji Active, ale od jakiegoś czasu wpada w oko na otomoto poniższe ogłoszenie (jakiegoś czasu bo wisi na otomoto od jakiś chyba 2 miesięcy). Ma kilka plusów – wyższa wersja, na polskich blachach więc przebieg łatwiejszy do sprawdzenia itp. Wiadomo większy silnik przy takiej masie też jest na plus.
Ma też minusy albo kwestie wprawiające mnie w lekkie zakłopotanie
– Automat – tu akurat się nie wzbraniam ideologicznie – boje się bardziej o to jak i czy w ogóle da się ocenić stan skrzyni przykładowo na jeździe próbnej. Chodzi mi tu bardziej o to czy ta skrzynia w Mazdzie ma jakieś swoje zachowania, które np. świadczyłyby o jej złym stanie.
– rzadka wersja – no cóż, napędu na 4, skóry czy keylessa nie można traktować jako wad, ale czy nie będzie to kłopotliwe w eksploatacji/naprawach? Może ktoś z Was miał styczność z taką konfiguracją i wie czy warto sie w nią "pakować"?
– zastanawia mnie też niska cena (ok, lekko obite drzwi to chyba nie tragedia, wyglądają na "do wyciągnięcia") w wysokiej wersji i pomimo tego samochód jest już długo w sprzedaży może widzicie po zdjęciach coś podejrzanego
– czy zagazowanie tej jednostki przy takim przebiegu będzie "kłopotliwe"?
Co myślicie?