Pavelo napisał(a):Dzięki za porady. Kupiłem ten samochód.
Minęły już prawie 2 miesiące, więc mogę powiedzieć coś więcej.
Jest lekko poobijany z zewnątrz, tak jak widać na zdjęciach. Mechanicznie igła i na tym mi zależało. W opinii dwóch mechaników przebieg ~65k km może być prawdziwy.
Tak jak koledzy pisali:
Cały bok po stronie kierowcy jest kolorowy co może oznaczą, że albo dostał centralnie z boku albo ktoś go się do niego przytulił w bliżej nieokreslony sposób co może oznbacząć rysy i wgniecenia jak i przeoranie słupków i obydwu kół.
Tego nigdy sie nie dowiesz, chyba, że rozbierzesz samochód na kawałki.
No i cena za ten przebieg nierealna, w szczególności jeśli jest tak jak piszesz i ma 65k km i przez ostatnie 4 lata słuzył jako drugie auto.
To oznacza, że w 2013 roku został zakupiony z przebiegiem ok 40k km a takie na mobile.de z silnikiem 2.0 kosztują od 12500 ojro (54 tys) w górę
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=4&maxFirstRegistrationDate=2013-12-31&maxMileage=40000&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&minPowerAsArray=100&minPowerAsArray=KW&scopeId=C + koszty sprowadzenia, podatkowe + marża = 60kzł jak nic.
Gdyby za tyle kupił to dzisiaj nie oddałby za mniej niż 40k zł
Nie twierdzę, że sprzedający coś ściemnia. Na 99% taką kupił jako "okazję" i teraz po 4 latach sprzedaje z pełnym przekonaniem o bezwypadkowości bo tak mu poprzedni sprzedający powiedział a sam szkody nie zaliczył.
Na tym rynku nie ma cudów i nigdy ich nie będzie.
Mimo wszystko życzę bez wypadkowości i szerokiej drogi. Obyś nigdy nie musiał się przekonywać jaką samochód naprawdę miał historię.
Dopisano 5 lip 2017, 11:43:Dokleje:
https://www.ipla.tv/Autosciema-odcinek-3/vod-6243882Obejrzyj sobie od 6 minuty.
W ogóle cała seria jest rewelacyjna, idealna dla potencjalnego kupującego, ale w tym odcinku jest sytuacja z Meganką taka jak z Twoim samochodem. Różnica taka ze u Ciebie import a w odcinku PL salon.
Przebieg znikomy, rocznik rewelacja, cena jak marzenie, strona kierowcy na oko z daleko tak samo robiona blacharsko-lakierniczo. Po oględzinach już gorzej.
No cudów nie ma.