Mazda3 2.0 Pb, 2014, (otomoto: 6010300387), 52.600 zł, Legionowo.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez krzyszko » 30 mar 2017, 20:21

Witam Wszystkich. Zainteresowałem się ogłoszeniem Mazdy 3 z USA:

https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-3-2 ... yKBGP.html

Mazda miała uszkodzony prawy bok: dwoje drzwi, minimalnie tylny błotnik oraz wystrzeloną tylną kurtynę. Czy wg. Was auto jest warte zainteresowania ?
Dzięki za wszelkie cenne uwagi.
Początkujący

Od: 30 mar 2017, 19:44
Auto: Audi A6 4.2

Postprzez Bigbluee » 30 mar 2017, 21:43

Przez wzgląd na to, że jest to Twój pierwszy post, czyli mam nadzieję, że chcesz się uczyć i zbierac wiedze na temat "jak nie wdepnąć w minę", to dostaniesz odpowiedzi na odpowiednio edukacyjnym poziomie.
Po pierwsze:
– Samochodów z USA i ze Szwajcarii się nie kupuje. Szwajcaria – Dodatkowe cło19%. USA – Nieopłacalny import sprawnego samochodu. Dlatego sprowadza się złom i naprawia.
Nie ma tu wyjątków bo w interesach nie ma sentymentów i nikt nie będzie dopłacać do interesu w sytuacji gdy ceny w PL są mocno zaniżone ze względu na podaż złomu z innych krajów. Dlatego aby się opłacało z USA i Szwajcarii, trzeba sprowadzić jeszcze większy złom ale nie po obcierkach ale konkretnych dzwonach.

https://www.easyexport.us/pl/vehicle-fi ... a-danville

To jest Twoja mazda.
Nie widac zdjęć bo są płatne. Jest jedno przez mgłe ale da się je "odkryć":
Obrazek

Ale ono jest tylko dla ciekawości oka. Ważniejsze info jest poniżej zdjęcia:
Rodzaj TITLE: CERTIFICATE OF TITLE – SALVAGE
Rodzaj uszkodzenia: Uszkodzenie z boku

Oznacza to tyle, że została orzeczona szkoda całkowita. W innych krajach samochody też sie naprawia jeśli jest to opłacalne i bezpieczne(!!!). Gdyby uszkodzone były drzwi, błotniki i zderzaki to z pewnością auto zostałoby naprawione w USA.

1 lutego samochód był po 55500zł na otomoto

Sprawdź ile kosztuje taki samochód na mobile.de i dlaczego 20tys więcej.
Forumowicz

Od: 23 lut 2016, 13:50
Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG

Postprzez krzyszko » 30 mar 2017, 22:11

Bigbluee, dzięki bardzo za zainteresowanie.
Dostałem też takie zdjęcia. W sumie dziwne, że szkoda całkowita, bo konstrukcja podwozia raczej nie została naruszona. Koleś nie boi się jechać do ASO, ale raczej odpuszczę to auto.
Załączniki
IMG_7166.jpg
IMG_7167.jpg
Początkujący

Od: 30 mar 2017, 19:44
Auto: Audi A6 4.2

Postprzez rafik85 » 30 mar 2017, 23:58

Jeśli chodzi o auta z USA to tam mniejsze uszkodzenia powodują orzeczenie szkody całkowitej niż w PL. Jedź na serwis i fachowcy wg programu sprawdzą kąty, geometrię itd. Nie taki diabeł straszny...
Forumowicz

Od: 26 sty 2017, 10:15
Auto: 3 2.5 awd 250KM 2022
mx5 2.0 184KM 2021
Cx-5 2023 2.5T
Diagnostyka kodowania konwersja
531640670

Postprzez Adoz » 31 mar 2017, 16:49

krzyszko słuchaj ja CI powiem tak że samochód był słabo uderzony warty zaciekawienia. Masz bardzo dobry wypas, świeże auto i znasz historie. Inne używane najnowsze mazdy 3 jak nie są bite to mają już bardzo duży przebieg a te co mają niski przebeig i czy są z USA, Szwajcarii czy tym bardziej niemiec są sto procent bite. Z niemiec tak świeże auta są dość mocno bite (mocniej niż z USA). Także moim zdaniem widząc stan auta przed kolizją wiesz co bierzesz i ja na Twoim miejscu bym się pointeresował a Tym którzy chcą kupić tańsze używane auta igła nie bite z niskim przebiegiem życzę powodzenia i gratuluję rozumu. Reasumując obejrzałbym z racji w/w powodów jak i całkiem fajnej wersji. Jeszcze zapomniałem dodać ważnej rzeczy że kupując auto ze stanów a tym bardziej mając raport wiesz co było uszkodzone. I jak co niektórzy piszą że popowodziowy to są w błedzie bo jeśli nie ma nic o tym napisane to taki nie był, napsiane uszkodzony bok to jest tylko uszkodzony bok. W Stanach pisza prawdę jaki jest faktyczny stan tam nie oszukują i nie kantują jak za naszą zachodnią granicą.
Forumowicz

Od: 22 sie 2013, 11:31
Auto: Toyota Yaris '07

Postprzez e-tomek » 31 mar 2017, 17:06

Adoz napisał(a):krzyszko słuchaj ja CI powiem tak że samochód był słabo uderzony warty zaciekawienia.

I Ty to wiesz po zdjęciach robionych kalkulatorem? – no to naprawdę dobre rady.
Nikt z nas nie ma kompletnego pojęcia co z tym autem było, zdjęcia są jakąś namiastką, ale jaki był wypadek, co ucierpiało, tego do końca nie wiadomo. Ktoś wspomniał o środku, może szambo go zalało, nie wiadomo.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez stachan » 8 kwi 2017, 09:52

Dyskusja została przeniesiona do tego wątku papa
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE