Mazda6 2.0 Pb, 2006, (allegro: 6676558884), 18.900 zł, Bełchatów.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez SimonKSD » 24 sty 2017, 11:23

Witam, z przerwą na poszukiwanie auta, znów zacząłem oglądać oferty. Co myślicie o tej ofercie. Może coś o sprzedawcy, coś wam wpadło w oko ze zdjęć.
Każda pomoc mile widziana.
http://allegro.pl/show_item.php?item=6676558884
Początkujący

Od: 9 lip 2016, 21:43
Auto: Renault Megane Coupe
2000r.

Postprzez e-tomek » 24 sty 2017, 12:05

Każde auto w ofercie ma zaznaczoną opcję "pierwszy właściciel", a to trochę jak wygrać w lotto przy tylu tak różnorodnych autach ... a przebiegi ... niech sobie każdy oceni (może taki profil działalności, kto wie, szansa dla optymistów jest ;)):
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=11835965

Mazda z datą produkcji nie jak podaje 2006, a kwiecień 2005 (niestety to jest polski rynek, bo auto w Niemczech jest "rocznik" 2006 a Polska ze swoim rokiem produkcji swoje robi – no, ale taki rynek), także może być wbity rocznik 2005 (po VINie), a nie 2006 (po dacie 1-j rejestracji).

To, że auto fajnie wygląda na zdjęciach – w ogóle na to nie patrz, kilka godzin przy aucie i nawet najbardziej zasyfione tak będzie wyglądało.
Kierownica trochę zjechana.
Dziwne, że nie udało się doprać tapicerki z drzwi kierowcy, chyba, że to mokre plamy.
Tapicerka na fotelu kierowcy poszarpana ... no, ale to chodzi bardziej o detale, bo wiadomo, auto ma swoje lata. Chociaż moje poprzednie mimo 11 lat było w stanie idealnym, a ostatnio oglądałem 7 letnie i było w stanie średnim bardzo, także zależy kto jak dba, ale pewnie też kogo wozi (dzieciaki są niebezpieczne ;)).

Niestety taki to rynek ... że jakie było naprawdę ... to ciężko stwierdzić, zatem pewnie pozostają oględziny i analiza tego, co się na miejscu zastanie.
Ja bym wolał celować w Mazdy z datą 1-j rejestracji po 06.2006 – bo masz przynajmniej szansę na jakąś historię przebiegu z ASO, a tak to jest to w sumie kwestia otwarta – widząc co się na polskim rynku wyprawia.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018