VIN – dowiedz się więcej o swoim samochodzie (vide pierwszy post).
Witam,
Potrzebuje rozkodować i dowiedzieć się przebiegu oraz historii.
Z góry thx, zależy mi na czasie...
JMZGG14F661610820
Priv
Pozdrawiam
Piotrek
Potrzebuje rozkodować i dowiedzieć się przebiegu oraz historii.
Z góry thx, zależy mi na czasie...
JMZGG14F661610820
Priv
Pozdrawiam
Piotrek
- Od: 11 lis 2016, 13:28
- Auto: Peugeot 407
Witam
Jesteś w trakcie poszukiwań upragnionej Mazdy? A może ją już masz?
Jak każdy z nas szanujesz swoje ciężko zarobione pieniądze i chcesz, aby historia Twojego auta była prawdziwa i zgodna z tym, co opisał sprzedawca? Rozwiązaniem dla Ciebie jest sprawdzeni pochodzenia i historii auta oraz tego, co najważniejsze – czy przebieg podawany jest przebiegiem oryginalnym?
Tutaj już mamy taka możliwość
DSR to elektroniczna książka przeglądów okresowych samochodu. Wszystkie Mazdy od 1 lipca 2006 roku posiadają wpisy, ale nie wcześniejsze niż zarejestrowane przed 1 października 1998 roku – te zostają wpisane na życzenie klienta przy wizycie w serwisie i od tego czasu mają prowadzoną już na bieżąco elektroniczną książkę serwisową. DSR jest dostępny w każdym europejskim ASO. Jeśli auto było serwisowane u Autoryzowanego Przedstawiciela, to przebieg i jego historia będzie nam znana. Jeśli zniknął rok czy dwa, to na podstawie znanych przebiegów auta będzie można ustalić jego średni przebieg roczny i co za tym idzie, ustalić najbardziej prawdopodobny.
Usługa, którą oferuję, to wysyłka wydruku w postaci elektronicznego pliku (.pdf).
Poniżej wzór (oczywiście z usuniętymi danymi identyfikacyjnymi):
Cena za przygotowanie i wysyłkę wydruku wynosi 15 PLN.
Istnieje możliwość wpłaty w euro lub funtach, proszę wtedy o PW z takim zapytaniem.
Część dochodu z każdego zapytania jest przeznaczana na bieżącą działalność naszego klubu.
Klubowicze mają dwa wydruki w roku gratis. Zapytanie musi dotyczyć auta, którym są sami zainteresowani lub są jego właścicielem.
WAŻNE!
Na wydruku, który otrzymasz nie ma żadnych danych osobowych pozwalających zidentyfikować byłego/obecnego właściciela pojazdu. Nie udzielam również takich informacji, wiec proszę nie pytać. Opłata jest za mój poświęcony czas, wydruk sam w sobie jest za darmo. Proszę absolutnie nie robić żadnych przelewów z góry.
Jak zadać zapytanie?
Jeśli posiadasz numer VIN samochodu, którym jesteś zainteresowany, to podajesz go mi na PW (chmurka pod moim nickiem – klik PW. Ja sprawdzam czy w DSR znajdują się jakiekolwiek informacje. Jeśli nic nie ma, to informuję Ciebie od razu i temat zamykamy. Jeśli jest, to dostajesz stosowną informacje zwrotną PW. Cała komunikacja/korespondencja odbywa się za pomocą PW i maila.
Proszę od teraz już nie pisać w nowych postach nr VIN z zapytaniem o historię!
Pozdrawiam i zapraszam, Marian
Jesteś w trakcie poszukiwań upragnionej Mazdy? A może ją już masz?
Jak każdy z nas szanujesz swoje ciężko zarobione pieniądze i chcesz, aby historia Twojego auta była prawdziwa i zgodna z tym, co opisał sprzedawca? Rozwiązaniem dla Ciebie jest sprawdzeni pochodzenia i historii auta oraz tego, co najważniejsze – czy przebieg podawany jest przebiegiem oryginalnym?
Tutaj już mamy taka możliwość

DSR to elektroniczna książka przeglądów okresowych samochodu. Wszystkie Mazdy od 1 lipca 2006 roku posiadają wpisy, ale nie wcześniejsze niż zarejestrowane przed 1 października 1998 roku – te zostają wpisane na życzenie klienta przy wizycie w serwisie i od tego czasu mają prowadzoną już na bieżąco elektroniczną książkę serwisową. DSR jest dostępny w każdym europejskim ASO. Jeśli auto było serwisowane u Autoryzowanego Przedstawiciela, to przebieg i jego historia będzie nam znana. Jeśli zniknął rok czy dwa, to na podstawie znanych przebiegów auta będzie można ustalić jego średni przebieg roczny i co za tym idzie, ustalić najbardziej prawdopodobny.
Usługa, którą oferuję, to wysyłka wydruku w postaci elektronicznego pliku (.pdf).
Poniżej wzór (oczywiście z usuniętymi danymi identyfikacyjnymi):
Cena za przygotowanie i wysyłkę wydruku wynosi 15 PLN.
Istnieje możliwość wpłaty w euro lub funtach, proszę wtedy o PW z takim zapytaniem.
Część dochodu z każdego zapytania jest przeznaczana na bieżącą działalność naszego klubu.
Klubowicze mają dwa wydruki w roku gratis. Zapytanie musi dotyczyć auta, którym są sami zainteresowani lub są jego właścicielem.
WAŻNE!
Na wydruku, który otrzymasz nie ma żadnych danych osobowych pozwalających zidentyfikować byłego/obecnego właściciela pojazdu. Nie udzielam również takich informacji, wiec proszę nie pytać. Opłata jest za mój poświęcony czas, wydruk sam w sobie jest za darmo. Proszę absolutnie nie robić żadnych przelewów z góry.
Jak zadać zapytanie?
Jeśli posiadasz numer VIN samochodu, którym jesteś zainteresowany, to podajesz go mi na PW (chmurka pod moim nickiem – klik PW. Ja sprawdzam czy w DSR znajdują się jakiekolwiek informacje. Jeśli nic nie ma, to informuję Ciebie od razu i temat zamykamy. Jeśli jest, to dostajesz stosowną informacje zwrotną PW. Cała komunikacja/korespondencja odbywa się za pomocą PW i maila.
Proszę od teraz już nie pisać w nowych postach nr VIN z zapytaniem o historię!
Pozdrawiam i zapraszam, Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Czy ktoś moze mi pomoc zdekodować VIN do Mazdy, ktora zamierzam kupic?
VIN: JMZBK14R681668351
Sprawa dosc pilna, bo sprzedawca nie czeka za dlugo....
HELP ME...... PLEASE
!

VIN: JMZBK14R681668351
Sprawa dosc pilna, bo sprzedawca nie czeka za dlugo....
HELP ME...... PLEASE

-
alexkasia
alexkasia napisał(a):Sprawa dosc pilna, bo sprzedawca nie czeka za dlugo....
A czemu nie czeka? Bo okazja
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Hej, szukam Mazdy 3 dla ojca i znalazłem pewną, ale bez sprawdzenia VIN-u ani rusz
zerknąłbyś? Jakby coś było proszę o info na makmarc@interia.pl
JMZBL14Z201127799
JMZBL14Z201127799
-
makmarc
Preferujemy samodzielne działania – polecam pierwszy post i przykładowy dekoder 
Konkretne informacje z DSR u Marianka
Konkretne informacje z DSR u Marianka

- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Witam!
Bardzo prosiłbym o sprawdzenie (jeśli istnieje taka możliwość, bowiem auto pochodzi z USA, a CARFAX informuje, że pojazd ten znajduje się w ich bazie) MAZDY 6 z 2015 o nr VIN JM1GJ1W58F1206156
Bardzo prosiłbym o sprawdzenie (jeśli istnieje taka możliwość, bowiem auto pochodzi z USA, a CARFAX informuje, że pojazd ten znajduje się w ich bazie) MAZDY 6 z 2015 o nr VIN JM1GJ1W58F1206156
Mam takie pytanie , czy brak historii w DSR Mazdy 6 z 2007 r powinien budzić jakieś podejrzenie ?
- Od: 11 paź 2012, 13:18
- Auto: Mazda 6 2007 2.0 PB
Jeśli mówisz o tej co o nią mnie pytałeś, jej data produkcji jest 09/05/2005, rejestracja nastąpiła najprawdopodobniej w tym samym roku. Na pewno już przed 01.06.2006 inaczej na 100% była by w DSR.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Witam, czy sprawdzanie w bazie dsr nadal aktualne? Jeżeli tak, to bardzo prosze vin : JMZGH14F601105661 jest to mazda w UK. Pozdrawiam i czekam na info.
- Od: 23 mar 2014, 17:57
- Auto: mazda 6 ,hatchback, 2.0 benzyna, 2004 r
Witam jestem tu na forum nowy, jednocześnie mam okazję zakupić Mazdę (taka jak u mnie w opisie)
Prosiłbym o sprawdzenie jej jeżeli to możliwe (przeglądy, przebiegi itp) oraz czy brała udział w akcjach serwisowych, bo gdzieś wyczytałem tu na forum, że takowe były.
Sprawa dość pilna bo w okolicy mało takich Mazd, więc ją drobną kwotą zaliczkowałem.
Co jeszcze zauważyłem przy oględzinach: cała Madzia ma oryginalny lakier jedynie ma 2 warstwy od strony zbiornika paliwa. Czy jest jakiś zapis o tym zdarzeniu ;> (równie dobrze mogło to być zwykłe obtarcie na parkingu)
VIN: JMZBLA4A601145804
Prosiłbym o sprawdzenie jej jeżeli to możliwe (przeglądy, przebiegi itp) oraz czy brała udział w akcjach serwisowych, bo gdzieś wyczytałem tu na forum, że takowe były.
Sprawa dość pilna bo w okolicy mało takich Mazd, więc ją drobną kwotą zaliczkowałem.
Co jeszcze zauważyłem przy oględzinach: cała Madzia ma oryginalny lakier jedynie ma 2 warstwy od strony zbiornika paliwa. Czy jest jakiś zapis o tym zdarzeniu ;> (równie dobrze mogło to być zwykłe obtarcie na parkingu)
VIN: JMZBLA4A601145804
- Od: 28 sty 2017, 15:39
- Auto: Mazda 3 BL 2009r
2.2 MZR-CD 185 km
Zaliczkowanie auta bez sprawdzenia to najgorsze co można zrobić. Auto z Austri2.2 akcyza spora, zakładam ze coś ma na sumieniuCappa13 napisał(a):JMZBLA4A601145804
Dopisano 30 sty 2017, 08:00:
Awido tylko tyle ze wyjechała z salonu 31/10/2016awido napisał(a):3MZBM64661M158316
w Polsce.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Cześć,
Mimo przeszukania i forum i internetów nie znalazłem nigdzie konkretnej informacji jak sprawdzić historię auta z Hiszpanii – tak, jestem jej posiadaczem i coś podejrzewam ale fajnie by było gdyby jakieś fakty przemawiały za tym.
Znacie jakieś strony gdzie można taką historię sprawdzić?
Pozdrawiam
Mimo przeszukania i forum i internetów nie znalazłem nigdzie konkretnej informacji jak sprawdzić historię auta z Hiszpanii – tak, jestem jej posiadaczem i coś podejrzewam ale fajnie by było gdyby jakieś fakty przemawiały za tym.
Znacie jakieś strony gdzie można taką historię sprawdzić?
Pozdrawiam
- Od: 20 paź 2016, 23:42
- Auto: 2003 Mazda3 BK 1.6 Z6 Sunlight Silver
Hiszpanie nie prowadza żadnej bazy z historia samochodów, jeśli chodzi o strony urzędowe. Wiadomo swoje maja SO, ubezpieczyciele, ale do ubezpieczycieli nie ma dostępu i nie maja z centralizowanej.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
A co z carfax.es ? Tam ponoć coś jest, ale nie mam dostępu 
- Od: 20 paź 2016, 23:42
- Auto: 2003 Mazda3 BK 1.6 Z6 Sunlight Silver
e-tomek napisał(a):jpski – zmień 5 ostatnich cyfr na same 0 ... i pokaże to samo
No racja po Twojej stronie Tomasz