@toomaas – z tego co jeżdżę na przeglądy i widzę raporty innych to w Danii przykładają się do rzeczy, dlatego bardzo popularna jest usługa ... przygotowania do badania. Ludzie odstawiają auto do jakiegoś serwisu i oni tam sprawdzają wszystko ... przed badaniem, często też w ramach usługi mechanik jedzie zrobić badanie i oddają samochód klientowi na gotowo.
Mam znajomego mechanika i mówił, że jak zobaczą kropkę rdzy na przewodach hamulcowych, to każą wymieniać całe przewody, dlatego jak starsze auto to lepiej oddać mechanikowi, on to jakoś zetrze i ... i mniej w sumie wyjdzie za takie "przed-badaniowe" sprawdzenie, niż później wymiana całych przewodów.
Miałem kiedyś Astrę G i na badaniu wyszło, że ... pas pasażera nie łapie przy hamowaniu ... jak on to wyczaił, to do dzisiaj nie wiem (ja nawet sam o tym nie wiedziałem – bo w sumie nigdy nie siedziałem na miejscu pasażera).
No, a informacje, które można sobie sprawdzić o aucie z Danii / w Danii ... to bajka. Ja nie wyobrażam sobie kupna auta gdzie indziej.
A nie jak w Polsce ... numer rejestracyjny, VIN i ... data pierwszej rejestracji

– to dla kogo ten system?
Zresztą CEPiK w PL to narzędzie do legalizowania skręconych przebiegów.
@sixis – tak myślałem

Super, że poradnik działa, wcześniej sporo osób się ze mną kontaktowało i chciałem sobie trochę uprościć życie