Witam.
Kolejna Mazda, którą chętnie obejrzę, ale najpierw poproszę o opinię kolegów z forum:
Klik link
Od razu piszę – wiem, że samochód jest od handlarza i posiada wklejony opis do ogłoszenia (dlatego wszędzie są w większości takie same ogłoszenia lub prawie takie same). Swoją drogą handlarze robią fajne miny jak im się później porównuje opis ze stanem faktycznym...
Mazda6 2.0 Pb, 2006, (olx: 260093325), 19.900 zł, Prusinowice.
Strona 1 z 1
Wczoraj sprawdzalem komus Vectre z Danii, opis piękny byl.
Ale okazało sie, ze nie od 1go właściciela, tylko było 3, umowa na Niemca, a samochod z Danii, i plus 1700zl opłat, które de facto powinny wynosić ok. 800zl.
Takze lepiej podchodzic na chłodno i wszystko zweryfikować.
Ale okazało sie, ze nie od 1go właściciela, tylko było 3, umowa na Niemca, a samochod z Danii, i plus 1700zl opłat, które de facto powinny wynosić ok. 800zl.
Takze lepiej podchodzic na chłodno i wszystko zweryfikować.
Oglądałem tak z grubsza, nie zmierzyłem miernikiem bo już nie zdążyłem kupiłem inną, z facetem rozmawiałem przez telefon, osobiście niestety nie, ja tez się przymierzałem do tego samochodu ale zdecydowałem się kupić co innego. Ogólnie samochód prezentuje się ładnie, chyba nie była konserwowana bo kielichy z przodu delikatnie ruda już bierze.
Ten facet samochody ogólnie ma fajne, wiec warto chyba zobaczyć.
Ten facet samochody ogólnie ma fajne, wiec warto chyba zobaczyć.
- Od: 22 mar 2007, 19:42
- Auto: Mazda 6 2.0 Pb 2005r
Sprzedający trochę bajkopisarz:
"Kolor nadwozia to szary metalik, alufelgi 16cali robią niesamowite wrażenie, wyróżnia auto z tłumu i świetnie do niego pasuje."
"Dzięki mocy 147 KM zapewnia bardzo dobre osiągi przy stosunkowo niewielkim zużyciu paliwa.
Średnie spalanie tego auta wynosi 6-8l/100km !"
Poza tym średnie spalanie 6-8l ... nie mógł się zdecydować na jakąś konkretną wartość?
"alufelgi 16cali robią niesamowite wrażenie, wyróżnia auto z tłumu" – no ... na 16-tkach będziesz panem ulicy, wszystkie "laski" Twoje!
... ale jak pisze:
"Auto serwisowane w autoryzowanym serwisie mazdy !
Istnieje możliwość potwierdzenia całej historii serwisowej u autoryzowanego przedstawiciela MAZDY !"
no to ciekawe co widnieje w systemie. Może napisz do Marianka:
viewtopic.php?t=150511&f=92
Z tym, że na zdjęciu jest chyba książka serwisowa i w DSR pewnie nic nie ma.
Bonuz / painter – tutaj jakiś temat o tym gościu na forum był:
viewtopic.php?p=3155268#p3155268
ale w bardzo średnim tonie.
Także nie rozumiempo co podają, że osoba prywatna ... a:
"WYSTAWIAM FAKTURĘ VAT-MARŻA – KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ 2%."
"Kolor nadwozia to szary metalik, alufelgi 16cali robią niesamowite wrażenie, wyróżnia auto z tłumu i świetnie do niego pasuje."
"Dzięki mocy 147 KM zapewnia bardzo dobre osiągi przy stosunkowo niewielkim zużyciu paliwa.
Średnie spalanie tego auta wynosi 6-8l/100km !"
Poza tym średnie spalanie 6-8l ... nie mógł się zdecydować na jakąś konkretną wartość?
"alufelgi 16cali robią niesamowite wrażenie, wyróżnia auto z tłumu" – no ... na 16-tkach będziesz panem ulicy, wszystkie "laski" Twoje!
... ale jak pisze:
"Auto serwisowane w autoryzowanym serwisie mazdy !
Istnieje możliwość potwierdzenia całej historii serwisowej u autoryzowanego przedstawiciela MAZDY !"
no to ciekawe co widnieje w systemie. Może napisz do Marianka:
viewtopic.php?t=150511&f=92
Z tym, że na zdjęciu jest chyba książka serwisowa i w DSR pewnie nic nie ma.
Bonuz / painter – tutaj jakiś temat o tym gościu na forum był:
viewtopic.php?p=3155268#p3155268
ale w bardzo średnim tonie.
Także nie rozumiempo co podają, że osoba prywatna ... a:
"WYSTAWIAM FAKTURĘ VAT-MARŻA – KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ 2%."
Zgadza się pisze różne rzeczy i nie wszystko się zgadza, tak jak pisałem wcześniej wszędzie ma takie same opisy i takie bajeczki wlasnie. Ale to nie oznacza ze samochody ma jakieś straszne złe. Trzeba dobrze sprawdzić na tyle Mazd które oglądałem u niego akurat były egzemplarze całkiem niezle.
- Od: 22 mar 2007, 19:42
- Auto: Mazda 6 2.0 Pb 2005r
Ja "niestety" mam ostre podejście 
No bo jeśli ktoś "odwala taką szopkę" – to jednak o nim to wszystko świadczy. Ja wolałbym interesy ubijać z kimś, kto profesjonalnie i rzetelnie wykonuje swoją pracę, a tutaj mamy trochę dziecinadę. Facet wymyśla jakieś rzeczy i pisze niestworzone historie, i takie ma pewnie podejście do wszystkiego, co robi.
Samochód – oczywiście, że mógł być ciekawy, ale to myślę, że bardziej na zasadzie, że "sam się obronił".
Ale można też i tak, że kupić samochód i "żyć dalej", zapominając o handlarzu, bo przecież o to chodzi w tym dziale. Z tym, że to wszystko jest jednak trochę ze sobą powiązane, bo każdy chce kupić pewny samochód, a jak tutaj wierzyć takiemu "bajkopisarzowi"?
– no, ale to już "głębsze analizy dotyczące rynku sprzedawców", obejrzałem też wszystkie odcinki Turbo Kamery, a tam to głównie negatywne przykłady były
No bo jeśli ktoś "odwala taką szopkę" – to jednak o nim to wszystko świadczy. Ja wolałbym interesy ubijać z kimś, kto profesjonalnie i rzetelnie wykonuje swoją pracę, a tutaj mamy trochę dziecinadę. Facet wymyśla jakieś rzeczy i pisze niestworzone historie, i takie ma pewnie podejście do wszystkiego, co robi.
Samochód – oczywiście, że mógł być ciekawy, ale to myślę, że bardziej na zasadzie, że "sam się obronił".
Ale można też i tak, że kupić samochód i "żyć dalej", zapominając o handlarzu, bo przecież o to chodzi w tym dziale. Z tym, że to wszystko jest jednak trochę ze sobą powiązane, bo każdy chce kupić pewny samochód, a jak tutaj wierzyć takiemu "bajkopisarzowi"?
– no, ale to już "głębsze analizy dotyczące rynku sprzedawców", obejrzałem też wszystkie odcinki Turbo Kamery, a tam to głównie negatywne przykłady były
Strona 1 z 1