Powiem Ci tak.
Kuzyn kupował dokładnie w tej miejscowości gulfa. Osobiście z nim byłem po ten samochód.
Patrząc po zdjęciach domu z googla, mam 99% pewności, że u tego samego handlarza.
Co do VW, to samochód w b. dobrym stanie, bezwypadkowy, sprawdzany przez doświadczonego mechanika,
noszący delikatne, ledwie zauważalne ślady użytkowania, faktycznie w 100% sprawny, zarówno pod wzgl.
mechanicznym jak i wyposażeniowym. Zgodny całkowicie z opisem w ogłoszeniu.
Papiery i legalność nie wzbudzały żadnych zastrzeżeń i cała rejestracja przebiegła bez najmniejszych problemów.
Sprzedający w porządku, kulturalny, sprawiający wrażenie uczciwego, bez najmniejszych zastrzeżeń.
Kuzyn jeździ samochodem jakoś przeszło pół roku i jest raczej zadowolony.
Mam tylko dwa "ale"/fakty dla Ciebie.
1) po przejechaniu max 2-3k km padła skrzynia (idealnie pracująca podczas zakupu),
całkowity koszt naprawy/regeneracji: niecałe 2500zł...
Nikogo nie oskarżam – broń boże – zdarza się niestety.
Obstawiał bym raczej pechowe zrządzenie losu ale jednak niesmak pozostaje...
2) uważam, że sprzedający dużo woła za oferowane pojazdy i raczej nie zbijesz z nim prawie nic z ceny.
Przynajmniej nam udało się wynegocjować śmieszne 200-300zł (przy cenie wyjściowej prawie 30k...)
Mimo wszystko, samochód opisany rzetelnie, jak najbardziej zgodnie ze stanem rzeczywistym i zgodnie z prawdą.
Podejście do klienta uczciwe i bez koloryzowania.
Reasumując – nie odradzam, nie polecam.
Opisałem Ci obiektywnie, jak mniej więcej wyglądał zakup Golfa przez mojego kuzyna u tego handlarza.
Ocenę pozostawiam Tobie.
Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach

Damian