Mazda Premacy 1.8 Pb, 2003, (otomoto: 6003777137), 12.999 zł, Zielona Góra.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez theirnwlf » 3 cze 2016, 19:38

Ciekaw jestem opinii bo oferta wg. mnie kontrowersyjna. Pod linkiem info ode mnie.

http://otomoto.pl/oferta/mazda-premacy- ... 33c0d279b5

Wygląd wnętrza niemal perfekcyjny, po kierownicy, fotelach nie widać śladów zużycia.
Karoseria z zewnątrz, felgi, stan idealny. Felgi z kołami wyglądają jak nowe.
W aucie ponoć nie palone, dziwne, że wali fajkami a wszystkie "metki" na pasach bezpieczeństwa są pożółknięte. Znalazłem jedno przypalenie na dywanie w okolicach lewej stopy pasażera, że tak to ujmę.
Przednie nadkola rude na samych krawędziach, żadnych bąbli. Z tyłu delikatne bąbelki. Ogólnie nadkola ładne jak na Mazdę ;)
Silnik pracuje równo i ładnie, podczas jazdy żadnych podejrzanych dźwięków. Olej w okolicy korka wlewu, ciężko stwierdzić czy to z korka czy uszczelka. wszędzie indziej sucho. W komorze silnika jedno ognisko rdzy, na powierzchni, żaden dramat.
Drzwi, delikatnie rudej na dole, drobiazg do konserwacji. Bagażnik czysty, znalazłem tylko odrobinę wody z lewej strony w zagłębieniu, rdzy brak.
Z zewnętrznych oględzin jeszcze można dodać, że wszelkie szczeliny, łączenia są równej szerokości.
Znalazłem jedynie jedną mocno niepokojącą rzecz:
IMG_20160603_170122.jpg
Podłużnica

Taki babol na długości ~15cm pod nogami kierowcy. Co ciekawe wewnątrz widać czysty lakier.
Vin sprawdzony, w 2011 41tys. Jeden wpis w DSR, również ostatni z ASO w książce papierowej. Na wpisy są rachunki.
Co sądzicie? Biorąc pod uwagę podłużnicę i konieczność prania wnętrza by wywabić zapach, warto? Rdza mnie nie przeraża, szukam przecież trzeciej Mazdy :D
Początkujący

Od: 1 cze 2016, 17:30
Auto: Była: 323 '90
Jest: 323F BA '94 Z5

Postprzez Domelek » 4 cze 2016, 12:28

No sam widzisz że nie do końca chłopaki więdzą co sprzedają chyba albo sciemniają grubo. Wypalona w środku, jak mówisz, bez ESP ( jest TCS ) bez tempomatu ( jest sterowanie radiem z kierownicy ) więc tak trochę "niehalo". Z olejem to zobacz czy ci zgaśnie jak odkręcisz korek olejowy ( nie powinna ) i dodatkowo czy jest tam dookoła nalot białawy jak pamiętam ( jest wątek o zakupie i szczegółowym sprawdzeniu elementów ) .Podłużnica niby nic sam robiłem po zakupie ale całokształt plus ta cena sorry – chłopaki z forum ( i ja nie chwaląc się też <faja> ) mogliby tyle wziąść za dopieszczone i zadbane Premki a nie za niby mały przebieg ( w teori możliwy bo szkopy mało latają benzynkami choć ciut za niski yhyhh ). Po zdjęciach też nic nie widać bo zrobione tak sobie, i ta woda co znalażłeś niby nic bo się zdaża i wali po ABS-ie ale dobrze by było całą podłogę sprawdzić. Poza tym to są wdzięczne autka więc dobrze wyszukane da radę długo pojeżdzić. Bądz dzielny. <czarodziej>
Forumowicz

Od: 28 sty 2014, 20:48
Auto: 2002 Premacy 1.8 ma 101 koniów na benzynę, ubrana w Lodowcowy Błękit vel"Mrufka"

Postprzez theirnwlf » 4 cze 2016, 18:50

Z tym wypaleniem to wygląda tak, że tylko zapach jest a stan wnętrza bliski ideałowi. Z podniesionym korkiem nie gasła. Przebieg dla mnie rzecz drugorzędna, ważny jest ogólny stan który z wyłączeniem tej podłużnicy jest na prawdę super.
Dziś z kolei pojechałem 40km obejrzeć bezwypadkową, niepaloną w idealnym stanie i chyba zaraz ją wrzucę do Mazdoszrotów <glupek2>
Początkujący

Od: 1 cze 2016, 17:30
Auto: Była: 323 '90
Jest: 323F BA '94 Z5