Mazda 323F 1.6 Pb, 2002, (otomoto: 6003914165), 7.900 zł, Sośnicowice.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Otho Sackville » 22 mar 2016, 14:30

Cześć Koledzy :)

Jestem zainteresowany kupnem Mazdy 323F 1.6 (rocznik 2002), a jako że nie miałem nigdy do czynienia z Mazdą, to chciałem poprosić o porady. Znajoma poleciła mi Wasze forum jako pewne źródło informacji :)

Ogłoszenie na otomoto:
http://otomoto.pl/oferta/mazda-323f-kli ... yjOlf.html

Oczywiście słyszałem, że w przypadku Mazd trzeba porządnie obejrzeć karoserię ...I właściwie tyle ;) Co jeszcze sprawdzić, czemu się przyglądnąć? Co sądzicie o tym autku? Czy cena też jest w porządku?

Oglądanie autka mam ugadane wstępnie za dwa dni. Oczywiście poczytam wasze poradniki w innym dziale (dzięki!), ale może potraficie się dopatrzeć czegoś niepokojącego – lub wręcz przeciwnie – na zdjęciach?

Jeżeli ktoś jest z okolicy i będzie chętny potowarzyszyć w oględzinach, to też możemy się spróbować ugadać :)
Początkujący

Od: 22 mar 2016, 13:48
Auto: Zainteresowany kupnem

Postprzez nowikjr » 22 mar 2016, 16:38

Za takie pieniądze raczej bym się spodziewał jakiejś sklejki. Zwróć uwagę że samo przerejestrowanie fury to jakieś 500 zł, a do tego handlarz też musi zarobić. Z tego wniosek że kupione to zostało w Niemczech za jakieś grosze. Prawda jest taka że nikt nie jest głupi i fury w dobrym stanie nie sprzeda za grosze.
Początkujący

Od: 21 mar 2016, 00:28

Postprzez Otho Sackville » 22 mar 2016, 17:59

Ogłoszenie mówi, że doliczyć trzeba 1000zł za koszty opłat, więc te pozostają po stronie kupującego ;)
Początkujący

Od: 22 mar 2016, 13:48
Auto: Zainteresowany kupnem

Postprzez bercikspeed » 22 mar 2016, 19:22

Czujnik deszczu,Kurtyny powietrzne,8 x AIRBAG – PODUSZKI POWIETRZN <rotfl> <rotfl>
ze zdjęć nic niepokojącego nie widzę,tylko fotel pasażera jak by bardziej zielony
przejrzyj stan blacharski progi,nadkola,podłogę,komorę silnika,miejsca obok koła zapasowego itd.. niestety ale blacharka to największa bolączka Mazd

nowikjr napisał(a):Za takie pieniądze raczej bym się spodziewał jakiejś sklejki. Zwróć uwagę że samo przerejestrowanie fury to jakieś 500 zł, a do tego handlarz też musi zarobić. Z tego wniosek że kupione to zostało w Niemczech za jakieś grosze. Prawda jest taka że nikt nie jest głupi i fury w dobrym stanie nie sprzeda za grosze.

te auto ma 14lat a konstrukcyjnie już 18 to ile według ciebie ma kosztować 12tyś??
Klubowicz

Od: 2 wrz 2010, 14:09
Auto: 626 GE 2.0 96
Rx-8 High Niuter