Mazda MX-5 1.8 Pb, 2001, (otomoto: 6003449275), 10.980 zł, Siemiechów.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kiba22 » 9 mar 2016, 09:54

Jak w temacie – prosił bym o Wasze opinie na temat MX-a z ogłoszenia.
Ewentualne uwagi i sugestie mile widziane ;)
Może nawet ktoś z Was kojarzy samochód?

http://otomoto.pl/oferta/mazda-mx-5-ID6yhRp1.html

PS. Po powrocie z pracy zamieszczę zrzut ekranu.
Z góry dziękuję :)
Forumowicz

Od: 17 lut 2008, 15:36
Auto: Vectra C FL 1.9 CDTI

Postprzez kiba22 » 12 mar 2016, 14:42

Właśnie wróciłem z oględzin. Samochodu nie kupiłem i wszystkim zainteresowanym ww. egzemplarzem to odradzam. Już rozmawiając przez telefon odniosłem bardzo negatywne wrażenie, jak bym rozmawiał z kimś "siłą od pługa oderwanym" (wybaczcie za określenie ale rewelacyjnie obrazuje ono, co mam na myśli...). Na miejscu tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu :|
Rzuciłem tylko okiem z moim mechanikiem i o to, co udało nam się ustalić:
1) samochód szpachlowany (w kilku miejscach)
2) lakierowany, do tego dosyć fatalnie, jak by w oborze, wałkiem...
3) fotele mocno styrane, popękane
4) tapicerka jak i cały samochód strasznie brudny, zakurzony i ubłocony...
5) fura stwarza wrażenie jak by nikt o nią nigdy nie dbał, nawet przed oględzinami nie chciało się ogarnąć sprzedającemu samochodu – szczerze wątpię by o niego dbał na co dzień...
6) kilka oznak korozji (niedużej), min. na progu, drzwiach
7) dach prócz łaty ma rozcięcie (na wylot, jak od noża) długości ok 2cm – na bank cieknie!!
8) lakier brzydki, porysowany w kilku miejscach (nie głęboko, pewnie polerka by coś dała)
9) układ wydechowy do spawania albo gdzieś poluzowany/naderwany
10) samochód niby wczoraj (tj. 11 marca br.) miał stłuczkę parkingową, lakier popękał, zderzak również delikatnie pękł i wyskoczył z zaczepów, nie pokrywa się w ogóle z linią brzegu maski

Oględziny trwały może 5 minut... w milczeniu... po chwili skwitowałem bez słów z mechanikiem, że czas do domu bo szkoda więcej czasu. Nie było warto wsiadać nawet do tego samochodu.
Oczywiście o stłuczce sprzedający nie wspominał w ogóle, mimo iż wczoraj koło południa z nim rozmawiałem, potwierdzając dzisiejsze oględziny i jeszcze raz dopytując o stan pojazdu.
Nawet nie pytałem jaka będzie cena po przygodzie parkingowej... osobiście nie jestem zainteresowany w najmniejszym stopniu.

Jeszcze jedno – WAŻNE – zdjęcia w ogóle nie oddają stanu faktycznego pojazdu.
Tak, jak by Mazda ze zdjęć była całkowicie innym samochodem.

Mam nadzieję, że komuś pomogłem i zaoszczędziłem nerwów oraz czasu.
Pozdrawiam – Damian
Forumowicz

Od: 17 lut 2008, 15:36
Auto: Vectra C FL 1.9 CDTI

Postprzez pindeL » 13 mar 2016, 00:33

Dziękuje bardzo , prżez telefon rownież odniosłem takie wrażenie, szkoda, bo z zdjec auto prezentowało sie bardzo fajnie ! Jak widać, Polaki cebulki. Dzięki Damian jeszcze raz za opinie, i poświęcony czas. Polujemy dalej.
Początkujący

Od: 7 sty 2016, 14:59
Auto: Mazda 5 2009r exlusive – Czarna ślicznotka