Samochód oglądałem osobiście. Zadbany – fakt, zarówno w środku jak i z zewnątrz wszystko wygląda ładnie, choć warto wziąć pod uwagę fakt, że było już późno i korzystałem z latarki ledowej. Na diagnostyce nie byłem (zamknięte) ale jechałem tym autem. Nie czułem niczego podejrzanego, hamował równo bez trzymania kiery. Silnik się nie dławił przy wysokim biegu i małej prędkości i szedł do przodu przy wciśnięciu sandała. Niestety jest na letnich, a sypało i było trochę lodu, więc wolałem nie ryzykować ostrzejszej jazdy. Przed odpaleniem zaglądałem pod maskę i tu pierwsze pytanie – czy były różnice w wyglądzie silników w wersji przed i po liftowej, a jeśli tak to jakie ? Z tego co się orientuje to w modelach z 2007 miernik oleju jest w części centralnej po prawej, natomiast tutaj był bliżej przodu auta, a na miejscu miernika modelu z 2007 był poprostu wlew oleju. Sam silnik był suchy, ze spodu nic nie kapało..
Wszystko co udało mi się zarejestrować na żywo i na zdjęciach próbowałem zestawić z poradnikiem kupowania zamieszczonym na forum + broszurami z Niemiec. Starałem się przeanalizować każde zdjęcie dokładnie. Chciałbym poprosić o Wasze opinie. Jutro poproszę gościa jeszcze o numer VIN.
link do ogłoszenia: