Witam Wszystkich
Może trochę późno napiszę, ale u tego sprzedawcy (SalonoweJapanAuta) kupiłem swój samochód (Mazda 3 BK).
Fakt, też mnie zraził tym że nie chciał podać numeru vin przez telefon, w rozmowie w cztery oczy zdradził że miał przypadek podrobienia papierów i teraz nie podaje vin'ów. Jak się już z nim spotka i zobaczy samochód to nie ma problemu żeby spisać sobie vin i na jego podstawie sprawdzić w sieci czy też w innych źródłach, ja tak zrobiłem.
Co do parkingu strzeżonego, faktycznie tak jest, a ten parking znajduje się dość blisko salonu Mazdy we Wrocławiu na ul. Mińskiej, a parę kroków od niego znajduję się stacja kontroli pojazdów, gdzie można wjechać na kanał i wszystko sobie sprawdzić.
W przypadku rozmowy telefonicznej, faktycznie można się trochę zrazić, ale w rzeczywistości sprzedawca jest konkretny i rzetelny. W przypadku mojego samochodu sprawdziło się to co mówił (samochód sprawdzony przez dwóch mechaników) i to co było wpisane w ogłoszeniu i od ponad pół roku jestem zadowolony z zakupu i następny samochód też bym kupił u tego sprzedawcy.
Nie ukrywam że sprzedawca (SalonoweJapanAuta) jest Handlarzem, ale w odróżnieniu od innych robi to w miarę profesjonalnie (jeśli można to tak nazwać), nie leje wody i nie wciska bajek.
Obiecywał jedynie, że jak będzie coś nie tak to zwróci mi koszty podróży – obiecanki.
Myślę że tak by się stało i to nie były obiecanki.
Chciałem obejrzeć jedną z jego Mazd 6 we Wrocławiu, na co mi powiedział, że on nie ma czasu na oglądanie. Jak będę chętny na konkretne kupno, to mi ją pokarze... Ciekaw jestem ile on aut sprzedaje z takim nastawieniem do klienta.
Bardzo dziwna sprawa, ale ja przed kupnem też chciałem zobaczyć samochód i nie było z tym najmniejszego problemu. Dodam że 3 razy jeździłem go oglądać i 3 razy się umawiałem bez najmniejszych problemów, bo w miedzy czasie oglądałem inne ogłoszenia i samochody.
Mam nadzieję że moja wypowiedź się komuś przyda i będzie on tak samo zadowolony z zakupu jak ja.
Pozdrawiam
mp3zenek