Mazda3 2.0 Pb, 2006, (allegro: 5601671778), 20.900 zł, Wieliczka.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Slavczenko » 27 sie 2015, 23:17

Witam wszystkich,

jestem zainteresowany kupnem mazdy 3 w sedanie, z motorem 2.0 Pb,
a jako, że jestem z Krakowa zainteresowała mnie mazda z poniższego ogłoszenia :

http://allegro.pl/piekna-mazda3-top-2-0 ... 71778.html

Dziś udało mi się umówić ze sprzedawcą, obejrzeć samochód i uzyskać kilka informacji.
Samochód został sprowadzony jako uszkodzony, mniej więcej dwa miesiące temu, uszkodzony był lewy bok – wymienione zostały drzwi, polakierowane w kolor i polerka całości. Na oko kompletnego amatora wygląda to dobrze, dopóki sprzedawca nie wspomniał o tym nic nie podejrzewałem. Środek wyglądał czysto i ładnie, natomiast zadziwiająco wytarty był kluczyk <co?> kierownica i drążek zmiany biegów raczej adekwatny do przebiegu, silnik odpalił za pierwszym razem pomimo długiego nie odpalania, nie kopcił i pracował cicho i raczej równo – tzn. w porównaniu do mojego poprzedniego diesla, co akurat nie było zaskoczeniem. Dziwi mnie natomiast usterka lamp ksenonowych, rzekomo nie działa samopoziomowanie, które sprzedawca próbował naprawić wymieniając silniczek zewnętrzny <co?> ale to nie pomogło więc zostawił je odłączone. Nadmienię tylko, iż sprzedawca trudni się sprowadzaniem tylko mazd, zawsze uszkodzonych które naprawia, a moje odczucia mogą być mocno subiektywne ( niestety jak coś mi się spodoba to nie widzę wad ...)
Proszę o jakieś sugestię czy w tej cenie ów samochód wart jest zainteresowania i jak mógłbym go jeszcze sprawdzić ? Może jakiś przegląd w ASO ? A może w tej cenie znajdę coś z pewniejszego źródła i bezwypadkowego ?

Pozdrawiam wszystkich :)
Slavczenko

Postprzez stachan » 28 sie 2015, 05:30

Decyzję musisz podjąć sam po lekturze tego wątku oraz tego :)
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez Marianek » 28 sie 2015, 13:41

Slavczenko napisał(a): A może w tej cenie znajdę coś z pewniejszego źródła i bezwypadkowego ?

2.0, wątpliwe, praktycznie nie ralne. Ale co kto woli, bezwypadkowy=bezpieczny, po wypadku = w razie kolizji Obrazek
Obrazek
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Slavczenko » 28 sie 2015, 19:10

no nie powiem umiecie przemówić do wyobraźni, i całkiem słusznie gdyż bezpieczeństwo przede wszystkim. Reasumując, brak zdjęć z przed naprawy i niepewna rzetelność sprzedawcy każe trzymać się od tej oferty z dala... i trochę sprowadzacie mnie na ziemię co do wymarzonych 4 kółek, gdyż budżet jest raczej ostateczny i myślałem, że wcale nie taki skąpy ale z tego co widzę to 2.0Pb w moim zasięgu mogą być raczej skarbonkami :|
dzięki wszystkim za zainteresowanie, jak by nie było dzięki wam jestem jakieś 300 zł i popołudnie do przodu :)
Slavczenko

Postprzez stachan » 28 sie 2015, 19:15

Cała przyjemność po naszej stronie <spoko>

Ps. W wolnej chwili uzupełnij profil – "skąd" (w linijce "auto" możesz napisać jakiego modelu poszukujesz) :)
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE