Witajcie, jest to mój pierwszy post, więc będzie to zarazem powitanie jak i prośba o opinię. Poszukuję swojego pierwszego auta od około 2 miesięcy, w końcu natrafiłem na opinię żeby kupić Mazdę 6 lub Mazdę 3 do 13.000PLN. Jak zobaczyłem Mazdę 6 to dosłownie się zakochałem. Mazda ma naprawdę przepiękne auta i teraz już wiem czego będę szukał.
Po zakochaniu się w piękności Mazd 6, postanowiłem że to będą moje pierwsze 4 kółka i zacząłem poszukiwania
Kilka faktów i domysłów o aucie które chcę kupić:
VIN: JMZGG128231144213
Zacznijmy od linka do oferty:
link
Jak widzimy, jest niby 143 tys. przebiegu, jest książka serwisowa, są na 100% trzy kluczyki, dodatkowo dowiedziałem się że jest łańcuch rozrządu, również dowiedziałem się że było przede mną 2 właścicieli w Niemczech. Z tą książką to trochę przekolorowane, bo ostatni serwis miała ona niby w 2008 roku z wpisem 65 tys. kilometrów.
Patrzę na wnętrze i jest według mnie zadbane, według kilku obeznanych osób które pytałem też. Pytałem się też sprzedawcy czy jakieś elementy były wymieniane w tej Mazdzie, powiedział że wszystkie elementy są oryginalne od Mazdy, pytałem też o szyby również dostałem odpowiedź że są oryginalne Mazdy.
Co do korozji, sprzedawca oznajmia że nie ma jej totalnie nigdzie, kupował od jakiegoś starszego pana który miał kilka samochodów, więc może nią nie często jeździł i stała w garażu?
TUV niemiecki ma ważny do końca lipca tego roku.
Na stację kontroli pojazdów będę mieć jak coś z 20km, to się tam przejadę jak już, bo sprzedawca powiedział że żaden problem ją sprawdzić.
Sprzedawca ściąga tylko Mazdy z tych Niemiec
No i to by było na tyle, co sądzicie? Mam nadzieję, że coś mi pomożecie Mazdowicze