jestem zainteresowany Mazdą Premacy:

Oglądałem dziś ten samochód i muszę powiedzieć że wygląda ok, kierownica drążek i pedały w bardzo dobrym stanie. Wnętrze zadbane, zaglądałem pod pokrowce i fotele wyglądają ok.
Moje zastrzeżenia budzi przebieg, który pomimo bardzo dobre stanu samochodu wydaje się podejrzany, oraz brak historii pojazdu. Sprawdzałem tu na forum VIN i nic nie znalazło, nawet wpisów gwarancyjnych, na innych stronach podobnie. Zastanawia mnie skąd sprzedający wie że auto posiadało tylko jednego właściciela...
Mazda stoi na tablicach niemieckich, tablica w stopce ma napisane "AUTOHAUS JANKOWSKI GE", sprawdziłem to w internecie i wygląda na to że jest to salon KIA, możliwe że samochód został zostawiony w rozliczeniu? jeżeli tak można by to uznać chyba za plus tego auta...
Sprawdzał podwozie pod kątem rdzy, trochę nalotu jest jednak nie zdecydowanie nie ma tragedii, pod tym względem wydaje się ok.
Podsumowując:
Na plus po oględzinach:
– ogólny stan auta
– praca silnika, skrzyni biegów
– jedynie śladowe ogniska korozji
Na minus:
– brak historii pojazdu
– podejrzany przebieg
– brak informacji w bazach danych VIN
Co myślicie o tym samochodzie? Jeżeli bym się zdecydował to co radzicie zrobić (jakieś dodatkowe sprawdzenie, przeglądy)