Mazda Premacy 1.8 Pb, 2004, (otomoto: 4035938944), 12.900 zł, Toruń.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez michaldeo » 21 cze 2015, 16:20

Witam,

jestem zainteresowany Mazdą Premacy:

http://otomoto.pl/oferta/mazda-premacy- ... p8o5q.html.

Oglądałem dziś ten samochód i muszę powiedzieć że wygląda ok, kierownica drążek i pedały w bardzo dobrym stanie. Wnętrze zadbane, zaglądałem pod pokrowce i fotele wyglądają ok.
Moje zastrzeżenia budzi przebieg, który pomimo bardzo dobre stanu samochodu wydaje się podejrzany, oraz brak historii pojazdu. Sprawdzałem tu na forum VIN i nic nie znalazło, nawet wpisów gwarancyjnych, na innych stronach podobnie. Zastanawia mnie skąd sprzedający wie że auto posiadało tylko jednego właściciela...
Mazda stoi na tablicach niemieckich, tablica w stopce ma napisane "AUTOHAUS JANKOWSKI GE", sprawdziłem to w internecie i wygląda na to że jest to salon KIA, możliwe że samochód został zostawiony w rozliczeniu? jeżeli tak można by to uznać chyba za plus tego auta...
Sprawdzał podwozie pod kątem rdzy, trochę nalotu jest jednak nie zdecydowanie nie ma tragedii, pod tym względem wydaje się ok.

Podsumowując:
Na plus po oględzinach:
– ogólny stan auta
– praca silnika, skrzyni biegów
– jedynie śladowe ogniska korozji
Na minus:
– brak historii pojazdu
– podejrzany przebieg
– brak informacji w bazach danych VIN

Co myślicie o tym samochodzie? Jeżeli bym się zdecydował to co radzicie zrobić (jakieś dodatkowe sprawdzenie, przeglądy)
michaldeo

Postprzez Domelek » 30 cze 2015, 17:52

Jeśli faktycznie jeden wlaściciel to może być trafiejka zadbana-histori mieć nie będziesz bo te bazy są od 2005 jakoś tak chyba że ma w miarę "wiarygodną" książkę serwisową- przebieg nie jest podejrzany bo to benzyna a germańcy jeżdzą nimi tylko po swoich miastach ( diesle to inna sprawa ) i jest możliwy jak najbardziej. Stopka to może być "numer" bo nie musi świadczyć o tym że tam auto było oddane do komisu przysalonowego – choć jakby tak było to faktycznie może być sprawzdone i zrobione na sprzedaż w miarę solidnie. wejdz w wątek premacy i tam poczytaj co i jak sprawdzić na oględzinach a rudym się nie przejmuj bo będzie więc patrz czy nie za duży.
Zdjęcia – tłumik nowa nakłada na lufę ? Sprawdz wklejki serwisowe czy nie mają jednego charakteru pisma zedrzyj i sprawdż brud pod nimi i ich stan – płyn chłodniczy przesadzili, może świeżo wymieniany ogarnij chłodnice i przód auta – poza tym wygląda spoko tylko te fotele nie jestem pewny czy tapeta ori. <czarodziej> bądz dzielny <spoko>
Forumowicz

Od: 28 sty 2014, 20:48
Auto: 2002 Premacy 1.8 ma 101 koniów na benzynę, ubrana w Lodowcowy Błękit vel"Mrufka"