Chciałbym prosić o pomoc w zakupie mojej pierwszej Mazdy 3. Kwota jaką zamierzam przeznaczyć to max. 18 000 PLN. Wersja nadwozia sedan, ale zadbanym hatchbackiem też nie pogardzę
Znalazłem kilka propozycji, którymi chciałbym się z Wami podzielić.

Samochód w Łódzkim komisie, na niemieckich numerach. Z tego co widziałem wszystkie szyby w oryginale z "4" na końcu (to chyba rok produkcji ?). Zastanawia mnie tylko przednia szyba, gdzie brakuje tej czwóreczki.. Pod maską wszystko wymyte i wypastowane, niestety na blasze gdzieniegdzie widoczny rudy nalot. Na pasie przednim pod maską widnieje naklejka ostrzegająca o wentylatorze. Z zewnątrz na pierwszy rzut oka nie zauważyłem śladów rdzy, jednak nie widziałem jej jeszcze pod spodem. Zapomniałem też spojrzeć na ranty drzwi od strony wewnętrznej.. W komisie zarzekają się, że samochód jest bezwypadkowy, gdzieś tam tylko zderzaki były poobcierane.. Listwa z przodu na samym dole w kolorze czarnym, czyli tak jak być powinno. Przebieg coś ponad 160 tyś., ale podchodzę do tego sceptycznie – samochód ma 11 lat i jest sprowadzony z DE
Tak na marginesie, jaką żywotność mają te silniki ? Można w jakiś sposób sprawdzić autentyczność przebiegu w tych modelach ? Co do przebiegu, również powiedzieli, że oryginalny...