Witam. Pojawiło się kolejne "cudeńko" na polskim rynku.
Zwróciłem uwagę na tylną klapę i wydaje się, że lewa strona jest trochę inna od prawej...
Link
Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam.
Mazda6 2.0 Pb, 2007, (olx: 149516113), 20.900 zł, Iława.
Strona 1 z 1
Identyczny opis był przy dieslu
http://olx.pl/oferta/mazda-6-143kmbosewebasto2kplaluzniemiectop-2007-CID5-ID8mZ9L.html

http://olx.pl/oferta/mazda-6-143kmbosewebasto2kplaluzniemiectop-2007-CID5-ID8mZ9L.html
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
No sprzedający może sobie w CV dopisać "bajkopisarz"
Tak kolega Yoki napisał opis przyklejony – pewnie poza danymi silnika i częścią wyposażenia reszta to ściema wklejana w każde ogłoszenie sprzedającego.
Najbardziej rozbawił mnie opis spalania średnia 6,8l
. Mam identyczny silnik i skrzynię w automacie i średnią zawsze mam powyżej 10l. Miasto tak 12,5l. Na trasie może jakbym się postarał tj. max 90 na godzinę i cały czas autostrada bez kulczykowych bramek to taki wynik bym osiągnął 
Kolejna rzecz – cena – 20 tyś, bo pewnie za tyle byś kupił, za m6 z 2007 roku w automacie z dobrym wyposażeniem.... znajdź mi w tej cenie taką w DE w tak perfekcyjnym stanie jak zapewnia sprzedawca to jutro po nią jadę
a gdzie tu jeszcze zarobek sprzedającego i koszty sprowadzenia samego auta.
W tej cenie jakbyś sam chciał jechać do DE to problem jest znaleźć polifta z 2005 roku w takiej konfiguracji... Raczej bym sobie darował to auto
Tak kolega Yoki napisał opis przyklejony – pewnie poza danymi silnika i częścią wyposażenia reszta to ściema wklejana w każde ogłoszenie sprzedającego.
Najbardziej rozbawił mnie opis spalania średnia 6,8l

Kolejna rzecz – cena – 20 tyś, bo pewnie za tyle byś kupił, za m6 z 2007 roku w automacie z dobrym wyposażeniem.... znajdź mi w tej cenie taką w DE w tak perfekcyjnym stanie jak zapewnia sprzedawca to jutro po nią jadę
W tej cenie jakbyś sam chciał jechać do DE to problem jest znaleźć polifta z 2005 roku w takiej konfiguracji... Raczej bym sobie darował to auto
- Od: 22 lip 2010, 10:35
- Auto: BYŁA: Mazda 626 GF 2.0 115KM 2000r.
JEST: Mazda 6 GG 2.0 147KM 2005r. AT LPG
Pozwolę sobie zacytować ogłoszenie:
– "Auto wyposażone zostało w niezniszczalny silnik 2,0" – ciekawe co na to pawcio1017
– "Mazda jest doskonale wyciszona" – czy aby na pewno ten ktoś pisze prawdę mówiąc "sprowadzone na kołach do Polski"? Mazda nie słynie z dobrego wyciszenia
Jak dla mnie podejrzana ta cena za tak super stan, rocznik i przebieg... ale obejrzeć warto jeśli ktoś nie musi za daleko jechać...
– "Auto wyposażone zostało w niezniszczalny silnik 2,0" – ciekawe co na to pawcio1017
– "Mazda jest doskonale wyciszona" – czy aby na pewno ten ktoś pisze prawdę mówiąc "sprowadzone na kołach do Polski"? Mazda nie słynie z dobrego wyciszenia
Jak dla mnie podejrzana ta cena za tak super stan, rocznik i przebieg... ale obejrzeć warto jeśli ktoś nie musi za daleko jechać...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Ja za swoją w tym samym nadwoziu i z takim samym silnikiem, rocznik ten sam, zapłaciłem w niemczech prawie 27tys, dolicz sobie koszt sprowadzenia, koszty rejestracji, recykling, akcyza. Niemiec się ceni za sprawdzone, bezwypadkowe auto, trzeba wydać kilka tys więcej niż u nas. Owszem można kupić auto za 4-5 tys euro, ale są to samochody z "bogatą" przeszłością i takie są do nas sprowadzane przez handlarzy, pięknie zamaskowane, sprzedawane jako przysłowiowe igły. Wystarczy wejść na mobile.de i porównać sobie ceny, żadna filozofia, wnioski łatwo wyciągnąć.
- Od: 26 lut 2015, 14:02
- Auto: Mazda 6 GG 2007 hatchback 2.0 Pb 147Hp
Fantazja sprzedawcy jest rzeczywiście imponująca. Odnoszę wrażenie, że mija się z prawdą nie tylko w kwestii spalania...
Michu_M6 napisał(a):– "Auto wyposażone zostało w niezniszczalny silnik 2,0" – ciekawe co na to pawcio1017
pawcio na to: nie ma rzeczy niemożliwych i niezniszczalnych

Co do samego auta – czy ja wiem czy ta cena jest taka mega podejrzana? Po opłatach wyjdzie minimum 22tyś. 6tki poleciały cenami w dół. Ojciec w lutym za swoją (rok starszą i bez ksenonu) dał z opłatami troche ponad 18tyś. i poza drugim lakierem na nadkolach w sumie nie było i do tej pory nie ma się do czego przyczepić. Czasami idzie trafić coś sensownego w przyzwoitych pieniądzach. Oczywiście pod warunkiem że nie szukamy ideału, ale w końcu to już 8-9 letnie auta... W tym przypadku raczej bardziej bym się obawiał automatu

Sory podejrzana by nie była gdyby to sprzedawał prywaty właściciel, który użytkuje auto już troche czasu i musi dostosować cene do rynkowej. A tutaj realnie kupiona za maks 4 tyś euro, a znając życie za jeszcze mniejsze pieniądze.
Jak pisali przedmówcy w Niemczech ciężko coś takiego kupić w takich pieniądzach. W Polsce jak najbardziej, ale na papierze jak pisze bartolo, wszystko ładnie zatuszowane, że nawet ASO nie może się połapać.
Jak pisali przedmówcy w Niemczech ciężko coś takiego kupić w takich pieniądzach. W Polsce jak najbardziej, ale na papierze jak pisze bartolo, wszystko ładnie zatuszowane, że nawet ASO nie może się połapać.
pawcio1017 napisał(a):Co do samego auta – czy ja wiem czy ta cena jest taka mega podejrzana?
W tym roczniku i automat to tak. Mam jeszcze ustawiony link na mobile.de od czasu jak szukałem i sprawdziłem swoją M6 w automacie i czasami z ciekawości przeglądam to ciężko jest coś sensownego w okolicach 5tyś euro wypatrzeć, a takie mazdy jak z ogłoszenia (rocznik, przebieg, wyposażenie) stoją między 6,5 do 8,5 tyś euro.
Co do automatu to nie ma się czego obawiać jeśli jest w dobrej kondycji. Trzeba oczywiście wymienić olej w skrzyni (bo serwisy i instrukcja mówią, że się go nie rusza co raczej przyczyni się właśnie do jej uszkodzenia).
- Od: 22 lip 2010, 10:35
- Auto: BYŁA: Mazda 626 GF 2.0 115KM 2000r.
JEST: Mazda 6 GG 2.0 147KM 2005r. AT LPG
pawcio1017 napisał(a):Co do samego auta – czy ja wiem czy ta cena jest taka mega podejrzana? Po opłatach wyjdzie minimum 22tyś.
22 tyś za takie piękne, sprowadzone auto? Pisząc to chyba myślałeś o 3-ce...
Strona 1 z 1