Mazda3 2.0 Pb, 2005, (otomoto: C34185554), 17.900 zł, Tarnów.
Strona 1 z 1
Witam wszystkich
zamierzam kupić kolejna mazde, wczesniej mialem 6, i 323f Bj z 2001 z 2 litrowym silnikiem, teraz mam na oku 3 I gen i nawet bylem ja ogladac z kolegą wczoraj , lecz było już trochę ciemno, wiec to kiepski moment, mazda znajduje się w tarnowie a ja jestem z okolic Rzeszowa wiec zbyt daleko nie mam, ogolnie prezentowala sie bardzo ładnie na tych felgach i w tym kolorze, lecz [jaka?] klapa byla malowana a szyba wymieniana co przyznał sam sprzedający, reszta szczelin i kątow wyglada ok, srodek igła, czysciutki zadbany, lezcz zaniepokoilo mnie cos przy odpaleniu,, wyleciala jakby woda z kroplami oleju z rury wydechowej na ziemie, auto nie kopcilo ani nic sie nic nie stukało, kolejnym niepokojacym zjawiskiem było jakby kilka czarnych kropek na obudowie kolektora wydechowego, widac ze silnik nie byl myty ani czysczony w jakis sposob,poza tym auto ciągnie i jedzie jak przystało zawieszenie twarde nic nie stuka, i zastanawiam sie czy warto jechac jeszcze raz obejrzec to autko w dzień bo mam ok 130 km a i na slupkach obok przedniej szyby widac kilka niewielkich odprysków , jakby od kamyczków, lecz nie rzucaja sie w oczy, sprzedajacy zarzekal sie ze brzebieg autentyczny stoprocent i ma na to dowody w postaci dokumentow z serwisow i cos tam jeszcze ale nie chcialem ogl.
http://otomoto.pl/mazda-3-i-mazda-3-gta ... 85554.html

- Od: 30 mar 2015, 09:25
Woda z "rury" to nic złego, skrapla się para wodna. Auto pewnie było zimne. Z tego co piszesz auto godne uwagi, jednak najlepiej podjechać na stacje diagnostyczną, za 50zł zbadają Ci auto. Wejdziesz pod nie i jeszcze może zbadają Ci czujnikiem lakieru. A jak kwestia rdzy?
to sie zgadza auto było zimne,ze stacją mały problem jest bo auto nie ma tablic, i jezdzilem nią tylko po osiedlu do okola ulicy , natomiast nie widzialem żadnych oznak korozji, lecz pod latarnią, z latarkami w telefonie trochę mało było widać, okazalo sie ,że dziś lub jutro będe w sędziszowie młp. więc z tamtad to juz kawałek wiec obejrzę jeszcze raz w dzień, sprzedający byl dobrze nastawiony na negocjacje , jeszcze musze obejrzec te dokumenty ,które rzekomo mają potwierdzić przebieg, lecz nie wiem na co tam zwracac uwage mogą byc jakies lewe..
Ta oferta była już jak szukałem swojej mazdy, czyli ponad 1,5 miesiąca temu.
- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
szukam mazdy 3 w granicach 17 tys ,.. a co powiecie na to ,że światła w tej mazdzie zaswiecają sie zaraz po przekręceniu kluczyka ,na pozycje zapłonu czyli wtedy kiedy wszystkie kontrolki sie zapalają, nie waże jak ustawie przełacznik czy na tryb auto ,postojówki czy wylaczone, to i tak sie swiecą jednakowo....
...> wlaśnie przeczytalem ,że te mazdy tak mają , bez sensu ,żeby nie dało sie normalnie wyłaczyc swiatel.
...> wlaśnie przeczytalem ,że te mazdy tak mają , bez sensu ,żeby nie dało sie normalnie wyłaczyc swiatel.
To raczej niemożliwe. Pozycja OFF jest po to aby światła były wyłączone. U mnie w pozycji OFF nic się nie świeci po przekręceniu kluczyka. Dopiero jak włączę pozycyjne jest podświetlenie kokpitu, a jak przestawię manetkę na mijania lub AUTO załączają się ksenony.
z tego co czytam w tym temacie viewtopic.php?f=418&t=102916&start=20
wynika ,że tam jest moduł ,który włacza światła zaraz po przekręceniu kluczyka niezależnie od ustawienia na przełączniku
wynika ,że tam jest moduł ,który włacza światła zaraz po przekręceniu kluczyka niezależnie od ustawienia na przełączniku
Arogol napisał(a):Tylny zderzak USA, klapa UK ?
Zderzak nie jest żaden USA tylko z pakietu Aero (przynajmniej pomarańczowe odblaski o tym mówią, USA byłyby czerwone...) Reszta tego pakietu na tym egzemplarzu (przedni zderzak, progi, lotka, grill...) jest taka jak powinna. Klapa chyba rzeczywiście od anglika (albo przynajmniej same lampy na niej) bo przeciwmgielne z wstecznym są odwrotnie.

pawcio1017 napisał(a):Arogol napisał(a):Tylny zderzak USA, klapa UK ?
Zderzak nie jest żaden USA tylko z pakietu Aero (przynajmniej pomarańczowe odblaski o tym mówią, USA byłyby czerwone...) Reszta tego pakietu na tym egzemplarzu (przedni zderzak, progi, lotka, grill...) jest taka jak powinna. Klapa chyba rzeczywiście od anglika (albo przynajmniej same lampy na niej) bo przeciwmgielne z wstecznym są odwrotnie.
Odnośnie zderzaka – Dlatego właśnie użyłem znaku zapytania
- Od: 16 kwi 2012, 20:06
- Auto: była Mazda 3 Top Sport 06' LF 150KM
Klapa nie chyba , tylko na pewno od anglika. Dobrze jest to zilustrowane w poradniku zakupu mazdy . Ja chyba bym ta oferte odpuscil. Cos dlugo nie moze sie sprzedac.
Od jakiegos czasu w Mazdach (ktore nie maja swiatel "dziennych") na Europe jest to standardem, pewnie odrazu po wejsciu przepisu, ze na swiatlach jezdzimy caly sezon od zmierzchu do switu.
Po przekreceniu kluczyka w pierwszej pozycji wlaczaja sie automatycznie swiatla mijania (galka w pozycji OFF), dlatego ja przed uruchomieniem silnika wlaczam odrazu postojowe a po uruchomieniu na mijania.
Jest to upierdliwe i marnuje akumulator ale tak sobie urzedasy wymyslily.
Po przekreceniu kluczyka w pierwszej pozycji wlaczaja sie automatycznie swiatla mijania (galka w pozycji OFF), dlatego ja przed uruchomieniem silnika wlaczam odrazu postojowe a po uruchomieniu na mijania.
Jest to upierdliwe i marnuje akumulator ale tak sobie urzedasy wymyslily.
Strona 1 z 1