mudol napisał(a):Jutro wycieczka Żary – Rawicz, Łódź może w niedzielę, w sumie 800km do zrobienia

Paliwo idzie na poczet kosztów nowego samochodu;) A że ładna pogoda się zapowiada to przynajmniej wycieczka będzie:) Powiedzcie tylko czy w aso sprawdzą dokładnie pracę silnika i czy wszystkie urządzenia działają? (poduszki, ogrzewana szyba itp).
Generalnie z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć (na podstawie wizyt w ASO w Krk), że sprawdzą Ci co chcesz – sami z siebie oczywiście, ale jak zapytasz o coś co Cię interesuje to sprawdzą, objaśnią – generalnie płacisz za to, więc magluj ile wlezie. Ja dostałem wydruki z DSR – wszystko co tam było, zrzut skanu z kompa. listę pokasowanych błędów z objaśnieniem, info na temat silnika, skrzyni biegów, zawieszenia, układu wydechowego, podwozia oraz sprawdzenie miernikiem całej blacharki i info na temat tego, jak się sprawa ma ze stanem blachy w świetle korozji.
Sam dopytałem jeszcze o kilkanaście rzeczy, drążyłem ile się da – w sumie spędziłem w ASO 2,5h (ale w tym sam przegląd trwał jakieś 90min). Na koniec dostałem też info co jest do zrobienia i ile by to w ASO kosztowało, wydruki z listą części do wymiany oraz – co mnie trochę zaskoczyło – info na temat zamienników, których mogę użyć, żeby było taniej

Aaa i jedna rada – jak będziesz gadał z pracownikami ASO n/t auta, to postaraj się, aby sprzedający nie słyszał waszych rozmów – Ty płacisz, więc info jest dla Ciebie – potem łatwiej negocjować cenę, a jak właściciel usłyszy, że ma się do czego przyczepić, to zawsze ciężej