Mazda6 2.0 ON, 2008, (otomoto: C32865713), 40.900 zł, Warszawa.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez capd » 14 lut 2015, 17:28

Witam,

Szukam Mady 6. Moja poprzednia już swoje odsłużyła i przyszedł czas na kolejną wersję.

Budżet około 40000 brutto (nie jestem uwiązany do jakiejś konkretnej kwoty). Szukam samochodu z przebiegiem poniżej 100000km, bezwypadkowego najlepiej kupionego w Polsce.

Interesują mnie tylko kombi i szukam modelu ze skórzaną tapicerką.

Dziś oglądałem coś takiego:

VIN JMZGH19D601140268

http://otomoto.pl/mazda-6-ii-faktura-va ... 65713.html

Samochód stoi w komisie co najmniej rok (właściciel nie powiedział mi dokładnie ile. Tłumaczy to tym, że ludzie boją się kupowac mazdy bo nie maja do nich zaufania i naprawy sa drogie...

Pomiar lakieru wskazuje, że był malowany jeden element, ale to ewidentnie grubość lakieru (brak szpachli).

Tarcze hamulcowe całe skorodowane (efekt stania pod chmurką), tylne do wymiany, przednie jeszcze grubość w miarę. Opony częściowo sparciałe – do wymiany. Tylne lampy zaparowane w środku, do samochodu przez uszczelkę przy klapie od bagażnika przecieka woda (odrobinę zgromadziło się przy subwooferze) przez co cała tylna szyba w środku zaparowana. Po odpaleniu nie zgasły 3 kontrolki – kontrola trakcji, i dwie związane z trakcją (nie pamiętam w tej chwili tych symboli).

Środek bardzo zadbany i ładnie zachowany, ogólne wrażenie plus historia wskazują, że przebieg realny. Powyższe defekty trochę mnie odstraszyły i nie wiem czy warto jechac na diagnostykę (tuz obok jest Mazda Puławska, ja myślałem o podstawieniu go do Jaksy – mam zaufanie po tym jak sprawdzali moja obecną przed zakupem).

Może coś doradzicie – skąd te problemy o których piszę i czy warto pchać się w ten samochód...?

Dzięki za każdą fachową opinię.
Początkujący

Od: 1 kwi 2011, 15:56
Auto: Mazda CX-9 3.7L V6 DOHC 24V

Postprzez homeini » 14 lut 2015, 19:14

capd napisał(a):Po odpaleniu nie zgasły 3 kontrolki – kontrola trakcji, i dwie związane z trakcją (nie pamiętam w tej chwili tych symboli).

Miałem tak samo, gdy mi padł akumulator. Trzeba przekręcić kierownicą max w lewo, potem max w prawo i powinny zgasnąć, jeżeli wszystko jest prawidłowo.
Początkujący

Od: 10 cze 2014, 09:51
Auto: M6 GH 2.0 MZR DISI

Postprzez kandy82 » 23 lut 2015, 15:11

cześć Kolego,

ja sprzedaję swoją Mazdę z 2009 roku z przebiegiem 102 tys km, 2.0 MZR-CD/140 KM, ale bez skóry, za to taniej 37 900 zł, więc może jesteś zainteresowany? jeśli tak to zapraszam z informacją na priv. pozdrawiam, maciek 604 145 545
Forumowicz

Od: 10 kwi 2013, 20:08
Auto: Mazda 6, 2009 rok, GH
Mazda 3, 2004 rok