Mazda3 1.6 Pb, 2008, (otomoto: C35323018), 29.900 zł, Zabrze.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Dejavu » 3 lut 2015, 21:55

Byłem dzisiaj obejrzeć pojazd. Po oględzinach mogę powiedzieć, że auto prawie idealne jak na swój rocznik. Blachy nie były malowane(miernik) ani pogięte, a korozji brak. Jedyna oznaka rudej to naloty na zawiasach drzwi i krawędź jednego z elementów w komorze silnika. Mazda jak to mazda od razu trafi do konserwacji. Mankament jakiego się na razie doszukałem bez podnoszenia auta to zderzaki. Oba mają nierówną szczelinę dzielącą je od błotników. Musiało je coś walnąć. Przedni prawdopodobnie zachaczył o krawężnik bo listwa pod nim jest nieźle porysowana.
Listwy pod zderzakami nie są malowane ale lakier ze zderzaka pokrywa szczeline(rowek) między nimi. Bardzo bym prosił kogoś o zrobienie dokładnego zdjęcia miejsca gdzie lakier na zderzaku się kończy, a zaczyna czarna listwa. Na tej podstawie będę mógł powiedzieć czy to jest fabryczne malowanie.
Myśle, że nawet jeśli zderzaki były ruszane/malowane to nadal nie dyskwalifikuje pojazdu(to przecież plastik). Trzeba będzie poprawić zaczepy i wszystko wróci do stanu prawie oryginalnego.
I komora silnika i wnętrze auta może nie pachnie nowością ale wyglada na 58k km.
Wersja sprzedającego pokrywa się z brakami wpisów z ASO. Podobno właściciel zmarł i auto czekało aż wnuczek go zechce – wolał BMW. Właściciel pokazał mi papiery z przeglądów, które odzwierciedlały aktualny przebieg.
Progi posiadają przeźroczyste nalepki "nowościówki", a pas przedni w komorze naklejke od wentylatora. Silnik chodził równo i nie wzbudzał zastrzeżeń oglądających. Od 140km/h istotnie przydałaby się 6tka i lepsze wyciszenie.
PS. Właściciel jest zainteresowany moim zgnitym Matizem jako część rozliczenia(wrak-race) hahaha
Początkujący

Od: 31 sty 2015, 11:57
Auto: M3 BK Z6 2008

Postprzez Marianek » 3 lut 2015, 22:07

Na pewno ja???? a gdzie naklejka na szybie? Tablice zawsze sobie można przełożyć, oczywiście mogę się mylić jeśli właściciel jej nie nakleił.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez D0minik » 5 lut 2015, 12:18

Skoro autor wątku obejrzał auto to może wyjaśni jak wygląda sprawa z rejestracją.
Forumowicz

Od: 1 gru 2013, 11:45
Auto: MAZDA 3 BK 1,6 MZR, Velocity Red Mica 2004

Postprzez Dejavu » 5 lut 2015, 14:45

Sprzedający na aukcji napisał:
"OSZCZĘDZASZ kilkaset złotych na obowiązkowym ubezpieczeniu OC, które ważne jest do końca 11/2015 i przechodzi na kupującego"
Tak się zapatrzyłem na samochód, że nie sprawdziłem krajowych papierów. Oglądałem książkę serwisową i papiery z Niemieckich przeglądów ale o OC zapomniałem.
Auto jeździ na tablicach SZ ale nie sprawdzałem czy ma przyklejony numer na szybie. Dzięki za przypomnienie(nie omieszkam zapytać). Przy okazji sprawdzę również czy numeracja i data produkcji szyb się zgadza.
Dzisiaj mam dostać odpowiedź co do sprzedaży i ewentualna transakcja będzie finalizowana w sobotni poranek.

Dopisano 5 lut 2015, 14:48:

Właśnie dostałem info, że nalepka na szybie nie została zamontowana ale jest.
Początkujący

Od: 31 sty 2015, 11:57
Auto: M3 BK Z6 2008