Mazda 3 2.0 2004r, oferta prywatna, 18000 Warszawa

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez strmat » 28 kwi 2014, 23:50

Witam, już 2 razy mi pomogliście więc liczę na was i tym razem ;)
nie będę wstawiał zdjęć, bo auto było już sprawdzone na serwisie ale mam kilka konkretnych pytań.
Mazda ma oryginalny lakier na całości POZA odcinkiem między szyberdachem a przednią szybą, jakiś pomysł czemu akurat tak ?
Wszystkie szyby oryginalne JEDNAK przednia pęknięta na wysokości głowy kierowcy, ponoć kamyk no i pękła...
Bak do wymiany, bo jak poinformował mnie właściciel kradli mu paliwo no i zrobili dziure. Może to być spowodowane czymś innym ?
Przednie tuleje do wymiany.
I sprężarka od klimatyzacji też do wymiany przy przebiegu 130 tys. jest to możliwe ?
Właściciel zadeklarował się, że w tych 18000 tys mi zrobi wszystko co powyżej napisałem plus usunie delikatne zarysowania na aucie ( ktoś przejechał gwoździem, słupek się rzucił przy parkowaniu ) .
Co o tym sądzicie ? Oczywiście dół też korozja już bierze no ale to raczej standard w tych autach.
Pomożecie? Brać nie brać ? Jakieś pomysły na odpowiedź na powyższe pytania ? Z góry dzięki !! ;)
Początkujący

Od: 21 kwi 2014, 23:10
Auto: Mazda 3 2.0 150 km 2004r

Postprzez Speed » 2 maja 2014, 09:09

Wklej jednak zdjęcie będzie lepiej.

A co do malowania pomiędzy szyba a szybrem to pewnie ktoś przeleciał przez niego.
Radek
Klubowicz
CUP 2014 miejsce 1
CUP 2013 miejsce 1

Od: 16 kwi 2008, 23:05
Auto: Renault, VW , Citroen, Mazda .

Postprzez 7pepeq » 4 maja 2014, 22:43

W mojej poprzedniej madzi rudy bral wlasnie nad szybą gdzie dach sie zaczyna. Stawiałbym, ze ciekła właśnie w tym miejscu albo przy szyberdachu wiec to właściciel przeczyścił i pomalował. Specem nie jestem wiec to tylko hipoteza.

Sent from my L720 using Tapatalk
Początkujący

Od: 28 kwi 2014, 08:25
Auto: Mazda 3 BK 1.6 2007 carbon grey :)