POLECANE auta / sprzedawcy.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez AndrzejCarpasja » 5 sty 2014, 01:34

No ,nie ma problemu z dojazdem pod dom, też zapraszam
Szukasz dobrego i sprawdzonego samochodu? Dobrze trafiłeś!
http://www.carpasja.com +48 662 04 96 98 andrzej@carpasja.com
Firma

Od: 31 paź 2011, 21:22
Auto: 323 BF GTX 4x4 1,6 T 140 KM 1988 r
Subaru WRX STI 1998 300 KM

Postprzez Danmazda » 20 sty 2014, 01:29

Czy ktoś z kolegów słyszał o firmie perfect-car z Warszawy ?

Pozdrawiam :)
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez blackdog » 29 sty 2014, 16:33

nie pytaj , to jest forum carpasja :|
a swoją droga to sam sobie kup w niemczech , żadan filozofia -zapewniam. <spoko>
blackdog

Postprzez PiolasM5 » 15 lut 2014, 23:27

Witam

W zeszłym tygodniu stałem się szczęśliwym posiadaczem Mazdy 5 <jupi> . Chciałbym w tym miejscu bardzo polecić sprzedającego z Chojnic, Pana Nikodema, który prowadzi sprzedaż aut już od 2007r. Moja Mazda została sprowadzona z Niemiec w nienagannym stanie technicznym i znaną historią co zweryfikowałem w systemie DSR z pomocą naszego forumowicza Marianka. Auto przed zakupem sprawdziłem dodatkowo w ASO Mazdy w Gdyni gdzie nawet mechanicy byli pod wrażeniem stanu technicznego auta. Pan Nikodem naprawdę wie co sprowadza, stawia na jakość aut a nie na ilość. <ok>

Stronka sprzedającego:
http://www.automobile-knitter.pl/

Naprawdę polecam i nie jest to żadna reklama tylko moja i mojej żony opinia po zakupie u Pana Nikodema.
Forumowicz

Od: 6 lut 2014, 23:48
Auto: Mazda-5-MZR-146KM-2006;

Postprzez szumer » 18 lut 2014, 13:16

Witam

Moja M6 zakupiona u Pana Andrzeja z CARPASJA.COM przeszło miesiąc temu.
Szukałem po prywatnych ogłoszeniach, komisach, niestety większość to podpicowane bryki w atrakcyjnych cenach.
Malo tego, obecnie 50% ogłoszeń to umowy na niemca, a ja nie chciałem brać udziału w procederze przestępczo-skarbowym.

Pomyślałem sobie, może jest ktoś, kto sprowadza auta na zamówienie i legalnie z serwisów aso a nie "auto hausow" które sprzedają jak leci, wszystko. Przypadkiem natknąłem sie na stronę "bezwypadkowe" oraz stronę "mazdaspeed", przewijały się watki firmy carpasja, na pocz.
zbaraniałem, bo sa dwie strony com oraz pl. Później doczytałem, ze to firmy, które rozłączyły sie w trakcie wcześniejszej współpracy, kazdy w swoją stronę. Każda ze stron miała widać inna koncepcje na prowadzenie biznesu i może dobrze, bo ponoć .... "Mowily jaskółki ze niedobre sa spółki" :))

Trafiłem na Pana Andrzeja. Z mojej strony wymogi co do auta nie były specjalnie wygórowane.
Szybko otrzymałem telefon i ciekawej propozycji M6 2.0 147km kombi w kolorze nadwozia "Brilliant Carbon Grey". Decyzja z mojej strony była dość szybka – bierzemy.
Dodatkowo trafiły sie felgi Riala 17-tki na nowym ogumieniu letnim wraz z autem :D

Długo nie musiałem czekać, auto po weekendzie bylo w PL. Sprawy papierkowe błyskawicznie załatwione auto juz w sumie czekało na mnie.
Szkoda ze nie udało sie dostarczy auta pod dom. Nie ma tego złego wycieczka do W-wy i powrót autem (ok 500km) pozwoliła na sprawdzenie w trasie na tym odcinku co kupiłem ;)

Zgotowałem o 5 rano pobudkę P. Andrzejowi,mimo to przyjechał szybciutko odebrać nas z dworca ;D

Mala wtopa wyszła z akumulatorem, który mnie uziemił w W-wie krotko po wyjeździe po transakcji ;P
Akku byl od nowości oryginał, na słuch przy pierwszym odpaleniu wydawał sie niestety w słabej kondycji, mimo wcześniejszego zapewnienia, że był ładowany przez Pana Andrzeja. To szczegół jedynie, miało prawo sie zdarzyć ale lekko ostudził moją radość z M6 ;D
P. Andrzej przyjechał odrazu wymontował akku, pojechaliśmy kupić nowy i można wracać do domu. Moja kobieta, która towarzyszyła w wyprawie, na domiar doszukała sie dziurki po papierochu w fotelu kierowcy. No cóż, zaceruje się , duperela drobiazg w sumie. Szczerze ja tego nawet nie zauważyłem, ale kobieta takie rzeczy ma talent wypatrzyć :D

Na tym koniec "usterek" :) . Zresztą żadne to usterki.
Auto w nienagannym stanie technicznym. Praktycznie jak nowe. Nie odpicowane i oto chodzi. Fajna wersja z tłumikami sportowymi x2.
Różne dodatki, które nawet nie sądziłem ze będą, oryginalny wkład/mata do bagażnika, tempomat, przejściówka mp3 a'la Xlink.

Co do osoby Pana Andrzeja, bardzo konkretny i rzeczowy człowiek. Fajnie sie rozmawiało na żywo jak i przez telefon. Nie sadziłem, ze można z pasja wykonywać tę profesje nie tylko na aspekt finansowy. Wiadomo ze wymiar finansowy każdego łechta, ale Pan Andrzej widać, ze bardziej sie przejmuje, aby klient był zadowolony z usługi.
Pasja do aut oraz prowadzenie dz.gosp. o takich charakterze, nie jest lekkim kawałkiem chleba, mimo lat doświadczeń nadal posiada pasje :)

Duża pomoc przy rejestracji pojazdu, kwit akcyzy, który przychodzi zawsze z opóźnieniem z izby celnej, był powodem nie lada perturbacji w moim wydziale komunikacji, wszystko przez kompletny brak wiedzy urzędników obowiązującego prawa oraz przepisów. Telefon Pana Andrzeja do samej "góry" starostwa wyjaśnił wszystko.
Jednym słowem, ja jako petent chcący zarejestrować pojazd bylem jak intruz.
Po interwencji Pana Andrzeja, wyszło na to, ze referent, kierownik oraz przełożony skompromitowali się z powodu braku elementarnej wiedzy prawnej, którą mieć powinni.

Kolejne auto jakie będę kupował również przez ręce Pana Andrzeja, jeśli do tego czasu będzie miał sile prowadzić ten typ profesji :D

Polecam gorąco Pana Andrzeja z firmy carpasja.com.

(Póki co dysponuje zdjęciem auta wykonanym na szybko telefon przez P. Andrzeja w takim stanie jaki przyjechał.) Obrazek
Obecnie felgi allu Alutec Graphit 16 z ogumieniem zimowym, zdjęcia niebawem trafia tutaj.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 11:43
Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE

Postprzez makovic » 18 lut 2014, 21:01

Fajny wygląd :–) gratuluję i bezawaryjnosci.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
Forumowicz

Od: 20 paź 2013, 12:49
Auto: Mazda 6 147km s-vt benzynka

Postprzez Migo » 18 lut 2014, 21:35

Macie może jakieś namiary na zaufanego importera który ściąga na zamówienie auta w granicach 15k? Dzwoniłem już do Pana Andrzeja- ten mówi że będzie ciężko,ale zobaczy co da się zrobić, i Pana Bartka- ten stwierdził że poniżej 20k nie opłaca sie importować furiny z rajchu.

Ja poszukuje Mazdy 6 1,8 kombi ewentualnie hb w granicach 15k...
Migo

Postprzez tradelux » 18 lut 2014, 23:51

Bezproblemowo coś znajdziemy. Sprzedałem ostatnio 2 takie Mazdy :)
Trade-LUX – Pewne i bezwypadkowe samochody w Polsce – z nami to możliwe.
Samochody do sprzedaży dostępne już Polsce
Forumowicz

Od: 4 paź 2009, 20:56
Auto: Zawsze jakieś jest :)

Postprzez Wojtekk » 4 mar 2014, 13:12

Witam,

czy ktoś miał styczność z tym handlarzem?
http://vector11.otomoto.pl/

Ma w ofercie kilka szóstek, a jestem właśnie na etapie poszukiwania 6 GH.
Początkujący

Od: 12 lut 2014, 09:44
Auto: 2009 GH, Liftback, 2.0 Benzyna

Postprzez Sagarra » 4 mar 2014, 22:47

Ja polecam użytkownika Blacky24 (Krystian) z Mysłowic 663-277-990.
Kupiłem od niego Mazdę 6 2.0 GY '06. Super kontakt przed i po sprzedaży, szybko udało nam się dobić targu, sam zaproponował wpisanie przebiegu na fakturze <ok>
Auto mam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony <spoko>

Wrzucę później fotki
Początkujący

Od: 2 lut 2014, 14:55
Auto: Mazda 6 GY '06 2.0 146 km

Postprzez Danmazda » 8 mar 2014, 22:33

Witam

Wszystkim nie zdecydowanym polecam Pana Andrzeja z Carpasja. Krótka historia z autami i doświadczenie z firmą. To już moja druga Madzia pierwsza była 626 która kupiłem z ogłoszenia otomoto od starszego małżeństwa którą jeździła tylko kobieta. Madzia była bardzo zadbana użytkowałem ją prawie 6 lat i nie było żadnych problemów, podkusiło mnie na zmianę. Sprzedałem bo chciałem kupić [jakie?] auto nowsze z mocniejszym silnikiem, w planach była też Mazda tylko że 6, Przy przeglądaniu ofert spodobało mi się coś innego więc kupiłem to inne auto, i to był duży błąd. Które oczywiście po nie całym roku musiałem sprzedać. Po takiej nie miłej przygodzie z innym autem niż Mazda postanowiłem że na pewno teraz będzie to M6. Oglądałem kilka sztuk zawsze było coś nie tak, a to korozja pod maską przy mocowaniu amortyzatorów i tylne nadkola, po wypadkowe też się zdarzały, sprzedający pokazywał zdjęcia że błotnik był malowany a na żywo wyglądało jak by auto miało spotkanie z pociągiem. Roczniki jakie oglądałem to 2006 i 2007, przebiegi w 99% nie były autentyczne, nie zabierałem ich na serwis bo nie było sensu. W końcu zadzwoniłem do Pana Andrzeja, chciałem by mi sprowadził ładną i pewną Mazdę, interesowała mnie tylko w sedanie, z silnikiem 2,3. Po Krótkiej rozmowie zostałem poinformowany że w chwili obecnej jest sprowadzona M6 w sedanie tylko że z silnikiem 2,0, była po przeglądzie w aso Mazdy i wymienione zostały wszystkie filtry i olej. Ze w Mazdzie serwis wykonał zabezpieczenie podłogi i nadkoli tylnych była wykonana usługa oględziny powłoki antykorozyjnej w celu przedłużeniu gwarancji. Magdalena ma pełną historią serwisową, czyli DSR. Po chwili zastanowienia uznałem że podjadę i zobaczę Madzie ( a ze jestem z Warszawy to miałem blisko). Gdy Magdalena wyjeżdżała z garażu po prostu się zakochałem <serduszka> po oględzinach i przejażdżce zdecydowałem że ją biorę. I tak stałem się szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6. Pierwszy raz się spotkałem z tym że sprzedający do auta daje prezenty :D a mianowicie dostałem filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy i wycieraczki szyby przedniej firmy Denso, a i jeszcze dolewka płynu do spryskiwaczy 5l <faja> Jak kupowałem auto od kogokolwiek to pisało się umowę, płacimy i do widzenia. Madzia była opłacona ale nie zarejestrowana w Polsce, zawsze unikałem takich samochodów nigdy nie wiadomo co może się okazać w czasie rejestracji, ale zaufałem Panu Andrzejowi po przeczytanych pozytywnych wypowiedzi kolegów z tego forum, i oczywiście nie zawiodłem się. Kontakt, bardzo dobry do dnia zarejestrowania Madzi. Jeśli będę zmieniał Madzię na Madzię to na pewno skorzystam z usług Pana Andrzeja :) Pozdrawiam
Zdjęcie Magdaleny :)
Obrazek
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez emsix10 » 9 mar 2014, 19:38

Dwa lata temu kupiłem Mazdę 6 w firmie Etna Cars z Poznania i do tej pory jestem bardzo zadowolony. Długo szukałem odpowiedniego auta. W grę wchodziła tylko poliftowa Mazda 6 2.0 benzyna w kombi. Przejrzałem sporo ogłoszeń na Oto.moto i Allegro i w końcu trafiłem na stronę firmy Etna Cars specjalizującej się w sprowadzaniu aut Japońskich z Niemiec. Skontaktowałem się z właścicielem i zamówiłem poszukiwane auto. Chyba po tygodniu otrzymałem telefon że auto jest już sprowadzone i mogę je obejrzeć. Na miejscu po obejrzeniu okazało się że stan wizualny auta nie był idealny. Było trochę podniszczone wewnątrz i zewnątrz więc stwierdziłem że niestety go nie kupię. Pan Sebastian właściciel firmy oświadczył iż nie ma sprawy on sprowadzi mi następne a to i tak się sprzeda. I tak faktycznie się stało. Za niedługo pojechałem znowu do Poznania obejrzeć moją Madzię. Auto było opłacone . niezarejestrowane. Wizualnie było wszystko O.K. ale chciałem jeszcze zrobić diagnostykę i sprawdzić stan prawny auta na Policji. Właściciel nie stwarzał problemów a nawet zawiózł mi auto gdzie było trzeba na lawecie. Po wpłaceniu zaliczki umówiłem się na dowóz auta. Resztę pieniędzy miałem wpłacić kierowcy lawety przy odbiorze auta. Po kilku dniach Mazdę dowieziono mi do Piły pod sam dom. Jeżeli w przyszłości będę zmieniał auto to na pewno na nowszą szóstkę i zdecydowanie w Etna Cars. Szczerze polecam!
Początkujący

Od: 9 mar 2014, 17:34
Auto: Mazda 6 2.0 benz. 147 KM 2006

Postprzez AndrzejCarpasja » 12 mar 2014, 00:34

danmazda napisał(a):Witam

Wszystkim nie zdecydowanym polecam Pana Andrzeja z Carpasja. Krótka historia z autami i doświadczenie z firmą. To już moja druga Madzia pierwsza była 626 która kupiłem z ogłoszenia otomoto od starszego małżeństwa którą jeździła tylko kobieta. Madzia była bardzo zadbana użytkowałem ją prawie 6 lat i nie było żadnych problemów, podkusiło mnie na zmianę. Sprzedałem bo chciałem kupić [jakie?] auto nowsze z mocniejszym silnikiem, w planach była też Mazda tylko że 6, Przy przeglądaniu ofert spodobało mi się coś innego więc kupiłem to inne auto, i to był duży błąd. Które oczywiście po nie całym roku musiałem sprzedać. Po takiej nie miłej przygodzie z innym autem niż Mazda postanowiłem że na pewno teraz będzie to M6. Oglądałem kilka sztuk zawsze było coś nie tak, a to korozja pod maską przy mocowaniu amortyzatorów i tylne nadkola, po wypadkowe też się zdarzały, sprzedający pokazywał zdjęcia że błotnik był malowany a na żywo wyglądało jak by auto miało spotkanie z pociągiem. Roczniki jakie oglądałem to 2006 i 2007, przebiegi w 99% nie były autentyczne, nie zabierałem ich na serwis bo nie było sensu. W końcu zadzwoniłem do Pana Andrzeja, chciałem by mi sprowadził ładną i pewną Mazdę, interesowała mnie tylko w sedanie, z silnikiem 2,3. Po Krótkiej rozmowie zostałem poinformowany że w chwili obecnej jest sprowadzona M6 w sedanie tylko że z silnikiem 2,0, była po przeglądzie w aso Mazdy i wymienione zostały wszystkie filtry i olej. Ze w Mazdzie serwis wykonał zabezpieczenie podłogi i nadkoli tylnych była wykonana usługa oględziny powłoki antykorozyjnej w celu przedłużeniu gwarancji. Magdalena ma pełną historią serwisową, czyli DSR. Po chwili zastanowienia uznałem że podjadę i zobaczę Madzie ( a ze jestem z Warszawy to miałem blisko). Gdy Magdalena wyjeżdżała z garażu po prostu się zakochałem <serduszka> po oględzinach i przejażdżce zdecydowałem że ją biorę. I tak stałem się szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6. Pierwszy raz się spotkałem z tym że sprzedający do auta daje prezenty :D a mianowicie dostałem filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy i wycieraczki szyby przedniej firmy Denso, a i jeszcze dolewka płynu do spryskiwaczy 5l <faja> Jak kupowałem auto od kogokolwiek to pisało się umowę, płacimy i do widzenia. Madzia była opłacona ale nie zarejestrowana w Polsce, zawsze unikałem takich samochodów nigdy nie wiadomo co może się okazać w czasie rejestracji, ale zaufałem Panu Andrzejowi po przeczytanych pozytywnych wypowiedzi kolegów z tego forum, i oczywiście nie zawiodłem się. Kontakt, bardzo dobry do dnia zarejestrowania Madzi. Jeśli będę zmieniał Madzię na Madzię to na pewno skorzystam z usług Pana Andrzeja :) Pozdrawiam
Zdjęcie Magdaleny :)
Obrazek

Sedan Rulezzz!!
A niech mnie zbanują!
Jeszcze kilka lat temu sedany były be :( . Ale teraz (moim zdaniem) , zaczynają w smutnej rzeczywistości przekształcać się w pięknego łabędzia.
Jak ktoś ma rodzinę , dzieci(2+2) to może i kombi , hatchback.
Ale sedan , też da radę:–)
Firma

Postprzez daniel0s » 13 mar 2014, 14:37

Witam,

Chciałbym polecić pana Bartka z Carpasja. Od miesiąca jestem zadowolonym posiadaczem pięknej Mazdy 6 kombi w bardzo unikalnym kolorze ;) przynajmniej na śląsku.
Cała współpraca z panem Bartkiem odbywała sie na profesjonalnym poziomie. Moje oczekiwania zostały szybko zweryfikowane do odpowiedniego poziomu. Bartek sprowadził w zasadzie to o co prosiłem co do koloru to nawet nie poruszałem tematu, ale trafił mi sie w sumie taki o jakim myślałem. Ot taki bonus :D

Po kolei,
1. Wysłałem mejla z zapytaniem czego szukam, miała być M6 2.0 benzyna 2006 kombi, najlepiej nie wydeptana, najlepiej bez dzwona, i tempomat, i najlepiej do 25k PLN.
2. Bartek szybko zweryfikował moje marzenia z rzeczywistością zza Odry. Budżet za mały, rocznik 2005 szybciej niż 2006.
3. Wymiana mejlowa, co może być, i kiedy.
4. Po jakiś 2 tyg zdjęcia świeżo sprowadzonej M6 do tego VIN.
5. Ustalenie terminu oględzin
6. Wycieczka do Warszawy na oględziny,
7, Bartek odbiera mnie i żonę, przypomnę to był czas kiedy był trzaskający mróz, wiec to się chwali ;) z dworca. I jazda oglądać M6.
8. Wszystko sie zgadzało z wcześniejszym opisem. Mogliśmy się przejechać, ba nawet na warsztat wjechać i pooglądać od spodu. Po krótkiej naradzie rodzinnej, zdecydowaliśmy się.
9. Dobijamy targu, podpisujemy papiery.
10 Powrót do domu już własnym autem.

Wrażenia popsuła tylko aura, w rajchu mazda pewnie miała lepsze warunki i nikt nie pomyślał o płynie do spryskiwaczy zimowym. Ten co był... zamarzł :( i dopiero jak na noc zostawiłem auto w ogrzewanym garażu "puściło". Zalałem od razu zimowym płynem i nie było już problemów.
Od tej pory mnie nie zawiodła :)

Podsumowując, wielkie dzięki za szczere porady, następne auto również bym brał od Bartka.
Wg, słów samego zainteresowanego, "nie robi on nic nadzwyczajnego", jednak jak się doświadczy albo poczyta historie ludzi oszukanych przez "panów Mirków" to jest to solidna robota.
Pozdrawiam!!!
Początkujący

Od: 22 gru 2013, 14:25
Auto: Mazda 6 GL Kombi
SkyPassion 2.0 (165KM)
2017 Red Soul

Postprzez Konrad_SK » 25 mar 2014, 23:26

Może dorzucę coś od siebie.
Mniej więcej od grudnia 2013 rozpocząłem poszukiwania swojej Mazdy.
Jako że twory typu Allegro, handlarzy typu "Pan Mirek" odrzuciłem na starcie, postanowiłem uderzyć na forum i poszukać osoby która pomoże mi sprowadzić auto.
Na początku zasugerowałem się tym co pisano o Carpasji, postanowiłem odezwać się do Pana Bartka.
Ogólnie poza wymianą mailową do niczego większego nie doszło, Pan Bartek przez 2 tyg. nawet się nie pokusił żeby mi powiedzieć co nieco na temat Mazdy, która mnie zaciekawiła.
Jako że nie wchodzę nikomu na siłę do pupy, a ktoś mnie zbywa, postanowiłem zakończyć w miły sposób korespondencję nie żywiąc urazy.
Podziękowałem więc Carpasji (w międzyczasie napisałem jeszcze do Pana Andrzeja- nie odpowiedział nawet na maila) i postanowiłem uderzyć po sąsiedzku do Krystiana (Blacky24).
Ten od początku wykazał zainteresowanie, podsyłał mi swoje propozycje, to co ja pytałem również w miarę możliwości odpowiadał i mimo swoich wyjazdów zagranicę, swojego życia poświęcał mi najpierw mailowo, potem telefonicznie swój czas.
Ostatecznie padło że w nocy z 10/11 marca zabrałem żonę i wraz z Krystianem i jego kompanami za naszą zachodnią granice po Mazdę 6 w wersji Active.
Pierwotna stała w miejscowości Drezno i szczerze miałem nadzieje że ją weźmiemy od razu.
Po przybyciu na miejsce okazało się że samochód mechanicznie jest w bardzo dobrej kondycji, natomiast był trochę porysowany (w tym kilka głębokich rys na masce) miał pękniętą obudowę lusterka, wgniecenie w progu, dziurę w siedzeniu kierowcy i co najgorsze sprzedawcy nie chcieli zejśc z ceny (mimo że przez telefon zapewniali że jest wszystko super).
Na domiar złego okazało się, że są jakieś problemy z niemieckim briefem,więc trzeba było zrezygnować z tego auta.
Nie zastanawiając się długo popędziliśmy do naszej opcji rezerwowej, a więc Mazdy 6 znajdującej się w autoryzowanym salonie Mazdy w Lipsku.
Po przybyciu na miejsce okazało się, że samochód jest w na prawdę świetnym stanie nic nie puka nic nie stuka, blacharsko, mechanicznie bez zarzutu, środek praktycznie nie zużyty, zrobione zabezpieczenia nadkoli, założone nowe tarcze,klocki i filtry.
W sumie jedyny mankament to trochę już zużyte letnie opony, będę kupował na dniach nowe więc nie jest to dla mnie problemem.
Przebieg 113tys udokumentowany wpisami w książkę, wszystko robione przez jednego właściciela w tamtejszym serwisie.
Formalnością było więc podpisanie umowy i powrót wymarzonym kombi do Polski.
Podróż mniej więcej 600km mimo zmęczenia i niewyspania przebiegła w komfortowej i bardzo przyjemnej atmosferze :)
Na prawdę jak macie wątpliwości co do kupna auta polecam Krystiana, duża wiedza, zainteresowanie z jego strony, znajomość języka niemieckiego wręcz jak ojczystego, no i fajnie zbił z ceny za co też mu dziękuje.
Obecnie jestem na etapie rejestracji auta i to chyba najmniej przyjemny aspekt całej tej zabawy.
Szczerze nie sądziłem, że kupię tak szybko samochód a już na pewno w takim stanie.
Jak chcecie coś pewnego, aczkolwiek zapewne droższego to polecam udać się do Niemiec, bo tu nie ma się co czarować- cofanego szrotu na każdym kroku, a dobrych aut jak na lekarstwo.
Ja wolałem nie ryzykować, mam nadzieję nie będe zawiedziony.
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 3 mar 2013, 01:33
Auto: M6 GY 147KM

Postprzez szumer » 26 mar 2014, 11:15

Konrad_SK gratulacje autka! Święta racja , w PL to większość odpicowane szroty, po mniejszych lub większych kolizjach, wątpliwe przebiegi, stan ogólny na miejscu odpychający. Trzeba najlepiej z serwisów ASO, chociaż gwarant legalności pochodzenia auta.
Kolega również szukał autka, zwrócił sie i do Pana Bartka oraz Andrzeja, ale niestety obaj Panowie nie byli w stanie sprostać budżetowi jaki miał kolega aby kupić 3-ke. Znalazł sam firmę, która również trudni się w Mazdach, auta z wydrukami DSR. W tej chwili jeździ wymarzona 3-ka. http://mazdyuzywane.otomoto.pl/ ponoć jegomość może na zmówienie coś poszukać.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 11:43
Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE

Postprzez piorunek » 3 kwi 2014, 13:59

Przyszedł czas, żebym ja wystawił recenzję.
Troszkę czasu poszło na znalezienie jaki model kupić i padło na mazdę premacy, ze względu na bezkolizyjne możliwość zagazowania. Wcześniej kolega (mechanik) sprawdził mi toyotę corollę i po jego robocie już wiedziałem, że jeśli zakup auta to przez kogoś kto siedzi w branży. Po podjęciu że jednak mazda to trzeba było wyszukać kogoś. Odwiedziłem to forum i padło na blacky24 czyli Krystiana. Nawet udziela się (skromnie) na http://www.bez-wypadkowe.net a tam według mnie, sporo tam jest zawodowców. W dodatku u blacky24 jeśli ma się czas można zaliczyć fajną przygodę zobaczyć jak to wygląda oraz uczestniczyć w kupnie i sprowadzeniu auta.
Z Krystianem skontaktowałem się pod koniec listopada. I tak szukaliśmy sam nie wiedziałem czy 1.8 czy 2.0 ale dobrze, że Krystian jednak powiedział że brać 2.0. Już ustaliliśmy czego szukamy. Mieliśmy jechać po jedną, ale przed wyjazdem okazało się, że sprzedana. W ciągu kilku godzin znalazł następną, jednak odpuściliśmy wyjazd. Zaznaczam że na http://www.autoscout24.de w benzynie 2.0 rocznik 04-05 jest ich ok. 20 z czego ok. 7 to automat ok. 7 to 7 miejsc czyli z ostaje to czego szukałem tylko ok. 7 szt. w wersji sportive w dodatku, nie które bardzo drogie. Czyli wyboru nie ma. W międzyczasie świętą ferie zimowe czyli przestój. I tak sobie szukaliśmy coś się tam pojawiało. Krystian o jedną prowadził rozmowy jednak jakoś odpuściliśmy. I się pojawiła, od momentu zamieszczenia ogłoszenia wciągu niecałych 2 tygodniu już byliśmy kupić. Gdzie ja jechałem z 2 osobą czyli trzeba było synchronizować wolny czas w jednym momencie. Wszystko spięte. Podróż z Poznania do Wrocławia PKP odbiór Nas i trasa do okolic Frankfurtu. Na pokładzie Krystian miał 2 osoby towarzyszące z swojej branży. Jeszcze wjechaliśmy zarezerwować mazdę 6. Gdzie zobaczyłem tych trzech panów z jaką swobodą w ciągu ok. pięciu minut z zewnątrz są w stanie ocenić auto to byłem w szoku. Następna przystań to była premacy, obejrzenie (znowu tych 3 panów w swoim wykonaniu zrobiło szybko i sprawnie swoją pracę) jazda próbna kupno. Kolor przez przypadek wyszedł dobrze. Stan na liczniku ok 150 kkm, gdzie już było troszkę wymienianych części eksploatacyjnych np. tarcze hamulcowe. No i na placu rozstanie z tymi "trzema muszkieterami" oni do swoich zajęć my powrót. Powrót minął tak sobie bo fajnie się jechało ale długo i tylko co widziałem to farmy wiatraków lub solarów. Auto wytrwało jazdę Wszystko OK. Operacja trwała gdzieś do połowy marca. Może długo, ale na czasie mi nie zależało + w tym okresie były święta i ferie.
Co mnie zdziwiło na plus u Krystiana to dobra ocena i oko na auta patrząc na zdjęcia w ogłoszeniach oraz bardzo dobry wywiad u sprzedającego. Że praktycznie będąc na miejscu nie ma się do czego przyczepić bo w pl już o wszystkim wiedziałem. Oraz mimo dostania swojego honorarium, jeszcze utrzymuje kontakt z klientem. Czyli (to chyba kultowe już jego pytanie) "czy macie nawigację na powrót?", wysłać sms'a z granicy i z domu. A na końcu kilka maili i rozmowa telefoniczna. Wiem że jak będę miał wątpliwości odnośnie eksploatacji to mogę walić nie ma problemu.
Może tanio nie wyszło bo parząc na ogłoszenia w pl to kwoto wychodzi to samo lub minimalnie mniej niż w de, a gdzie koszta sprowadzenia i przerejestrowania. Jeśli ktoś chce pojeździć autem min. 4 lata to jednak mimo większej ceny polecam. Może drożej ale pewne auto, przeglądy na czas itp.
Z czystym sumieniem polecam Krystiana vel blacky24, a zwłaszcza osobom, które chcą poznać przygodę kupowania + być na nogach ponad 40h.
Anarchia tylko prowadzi do upadku.
Zamiast strzelać do siebie zbudujmy coś (nie wykluczając mnie).
Forumowicz

Od: 24 lis 2013, 03:42

Postprzez spalacz_benzyny » 11 kwi 2014, 21:36

Witam Serdecznie,
Polecam bardzo goraco Pana Bartka, mojego imiennika z Carpasji.
Pod koniec stycznia 2014, kilka dni przed moim wyjazdem na delegacje sprowadzil mi piekna madzie 6 w pieknym stanie, 100% zgodnym z tym jak ja opisywal.

Nastapily pewne problemy logistyczne i samochod odbieralem z Warszawy. Jadac tam, wzialem ze soba
niezly ekwipunek sprzetu do sprawdzenia samochodu, ktory uzbieralem sprawdzajac wczesniej oferty z Polski. Tym razem bylem spokojny ze nie jade na darmo bo Pan Bartek ma swietna renome, wiec warto się tam "karnąć".

Samochod 100% zgodny z tym jak opisywal, bardzo zadbany egzemplarz z Autohausu mazdy. Sprawdzajac samochod, Pan Bartek udzielil mi kilka rad jak mozna sprawdzic to i tamto lepiej, szybciej etc. Interesowalem sie troche motoryzacja, mialem poprzednio tez M6 z niemiec ale full-specem na poziomie mechanika samochodowego nie jestem.
Zaufalem Panu Bartkowi i potwierdzam ucziwosc, rzetelnosc, profesjonalizm, podejscie do klienta wogole wszystko bylo super i PONAD moje oczekiwania w tym stan samochodu tez. Nie probowalem negocjowac ceny swiadomie bo samochod super, usluga super, cena bardzo dobra wiec biore :) Dostalem w moim odczuciu nawet troche wiecej niz sie umawialem za ta cene. Dokumenty otrzymalem na czas kurierem. Samochodu nie sprawdzalem nawet tak dokladnie przed zakupem jak oferty z PL szukajac na maxa potencjalnych usterek, bo od P.Bartka to calkiem inny poziom wspolpracy :)
Zreszta cena byla na tyle dobra ze zostal mi spory bufor na ewentualne poprawki, wiec po sprawdzeniu najwazniejszych rzeczy, wiedzialem ze stan jest ponad moje oczekiwania, biore i szkoda czasu penetrowac go dalej przed zakupem a zadowolony byłem i jestem na 110%. Sprawdzilem pozniej detale dokladniej po zakupie i nie ma do czego sie przyczepic.

Na jezdzie probnej na sniegu + lodzie sprawdzilismy m.in trakcje, abs, drifty na recznym i wszystko innego co chcialem.

Panie Bartku,
Dziekuje bardzo za swietna M6 z silnikiem 2.3 w rzadkim kolorze radiant ebony czyli festival schwarz:)
Spisuje sie rewelacyjnie.

Pozdrawiam,
Bartek
spalacz_benzyny

Postprzez jezier69 » 28 kwi 2014, 00:46

Witam,

Z uwagi na to że znalazłem odrobinę czasu podzielę się swoimi doświadczeniami.
Mazdy nie szukałem w sumie długo. Od początku wiedziałem czego chce i było tylko kwestia czasu dokonanie odpowiedniego zakupu. To juz moja druga Mazda i chyba będę wierny marce przez dłuższy czas.

Po przejrzeniu OtoSzroto tylko dla generalnego rozeznania bez namysłu uderzyłem do.... oczywiście Blackiego :) Człowiek to bardzo konkretny i działający sprawnie. Po dwóch tygodniach mailowania / telefonowania i ustalania szczegółów moja Madzia była wybrana :) Niestety okazało się że wymarzone autko stoi pod samą holenderska granica i wycieczka zapowiada się długa. Nie zraziło mnie to bo jak się chce mieć coś fajnego tanio i po najmniejszej linii oporu zazwyczaj się kończy jakaś kupą :P
Blacky dogadał sie z Niemcem ze przyjeżdżamy po samochód. Niemiec cos nie chętnie chciał nam zarezerwować autko ale Krystian go trochę cisną i przekonywał ze na bank sie zjawimy. Nie udało mu się sprzedać autka przez weekend i w poniedziałek ruszając po nie juz mieliśmy 100% pewności ze na nas czeka. Sama organizacja wycieczki byla dosc raptowna. Sama wycieczkę zorganizowaliśmy w parę dni planując ja na 6 dni do przodu.
Po dość meczącej podroży dotarliśmy na miejsce rano. Niestety Niemiec nie za bardzo chciał się targować być możne juz sie zorientował ze jestem zajarany i wezmę autko za cene z aukcji. Tu moja rada na przyszłość – jak będziecie oglądać samochód to nie dać po sobie poznać ze sie podoba. Narzekać a sapać może nawet warto przejechać sie na jakies śniadanie obok mówiąc sprzedającemu ze jedziemy obejrzeć inne bardzo blisko :) Może podziała i te parę Ojro sie urwie.
Po wypełnieniu formalności i wypłaceniu Niemcowi pokaźnej sumki moja nowa czarnulka 6tka 2008r byla gotowa do powrotu. Przeleciałem przez Niemcy jak burza i o 2 w nocy bylem w domku bardzo zadowolony z autka które wcale nie odstawało na niemieckich autostradach.

Pozdrawiam i serdecznie polecam Krystiana vel Blacky osobom które chcą sami swoje auto kupować oglądać i sami je sprowadzać! Krystian to konkretny człowiek i z poczuciem humoru co nie jest nieistotne przy kilkunastogodzinnej podroży !!!
Jezierro
Forumowicz

Od: 5 sie 2010, 22:29
Auto: Mazda 6 GJ 2015I

Postprzez AndrzejCarpasja » 30 kwi 2014, 21:50

kitor napisał(a):Osobiście chciałem napisać iż niestety nie polecam w żaden sposób pana Andrzeja z Carpasji. Jestem mega zawiedziony jego postawą i podejściem do kwestii szukania samochodu.
Przez całe 2 miesiące jedna jedynie propozycja i do tego zupełnie nie trafiona, dodam iż budżet spokojnie pozwalający na zakup auta jakie zleciłem panu Andrzejowi. Nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile- totalna zlewka. <nie>
Powiem tak jak ktoś się zastanawia to niech w ciemno decyduję się na Bartka z Carpasji- jakość i rzetelność o niebo lepsza od swojego byłego wspólnika.

Hm.. no cóż .Bardzo mi przykro.Ale w sumie dobrze się stało , że kupiłeś dobre auto u konkurencji.No bo chyba kupiłeś?To właśnie ten dział pozwoli Ci na polecenie sprzedawcy .Na tym to polega. Ale swoją opinię o mnie, powinieneś zamieścić w "niepolecani sprzedawcy" , a nie w "polecani sprzedawcy". Ale i tak dziękuję za konstruktywne opisanie swojej przygody z Andrzej Carpasja.
Czy możesz napisać jakiego auta szukałeś i w jakim budżecie?
Firma