Ponieważ noszę się z zamiarem kupna nowego samochodu i padło na Mazdę to zapisałem się na to forum. Znalazłem takie auto:

i zastanawiam się czy warto. Nie mam aż tak daleko, bo spod Błonia A2 do Łodzi jest blisko, ale jednak może ktoś coś by powiedział na temat tego samochodu. Zależy mi koniecznie na tym, żeby to był 7 osobowy a Zafiry nie chcę, na Corolle Verso, Mazde 5 i inne podobne mnie nie stać i tak w nieskończoność by moża było wymieniac... MPV mi do końca nie odpowiada ze względów na gabaryty tego auta... Premacy wydaje się być idealna. Mało znalazłem jednak informacji na temat wersji 7 osobowej, dlatego zadam też dodatkowe pytania:
– czy w wersji 7 osobowej siedzenia w drugim rzędzie (za kierowcą) też mają regulację pochylenia do przodu i do tyłu? (wersja 5 osobwa to inna bajka bo tam są osobne siedzenia a tutaj jest kanapa... ale może...)
– czy wersja 2.0 benzyna 7 osob a wersja 2.0 5 osob roznia się czymś od siebie (z wyjątkiem oczywistych rzeczy jak mniejsze ilość siedzeń
– czy siedzenia dodatkowe chowają się w podłoge czy trzeba je odkręcać i dokręcać czy może jakoś inaczej się składają?
– jak już bym się do tej Łodzi wybrał, to na co muszę szczególnie zwrócić uwagę w tym konkretnym modelu (czytałem wątek sprawdzanie auta przed zakupem jakby co...)
– pytanie z innej beczki – czy wersje 5 osobwa (bo tych jest wiecej w necie) można przerobić później na 7 osobową i jakie wiążą się z tym koszta (włącznie z kosztami przerejestrowania itd...)?
– no i ostantie pytanie... czy warto w ogole? 12 850 zl + jakies 2000 koszta z rejestracja + jakies 2500 (nie wiem jeszcze ile dokladnie) za LPG + kola na zime (lub lato bo nie wiem na jakich stoi), pewnie tak z 1200 zl to razem daje pokazna juz sumke 18 550 zl...
pozdrawiam i czekam na jakies opinie... a moze ktos doradzi jakis inny samochod? poki co jezdze Honda (wiec mam sentyment do japoncow) Civic, 1999 rok, 1,4 iS i jestem z niej mega zadowolony...wyglada juz okropnie, lakier z niej odpada (widac ze byla robiona, ale mi to nie przeszkadza), ale nie mam w niej gazu i od 2008 roku zrobilem nia juz 160 000 km (pali czasem mniej niz 6 litrow!) i po prostu nic sie nie dziaje... i takiego samego samochodu teraz szukam tylko dla 7 osob... bo w nasza hanie sie juz nie zmiescimy....
pozdro raz jeszcze
Rudi82
p.s. jakby cos bylo nie tak z wpisem to dajcie znac zanim usuniecie to zmienie...