Chciałbym was po raz kolejny poprosić o pomoc w ocenie auta ( tym razem auto dla żony ) Poszukuje małego zwinnego auta, bez poduszki powietrznej pasażera do jazdy po mieście. ( pojemność silnika i spalanie, nie ma dla mnie żadnego znaczenia ) Wymagania wobec auta są następujące:
– bark poduszki pasażera lub możliwość jej wyłączenia
– klimatyzacja
– foremny bagażnik, najlepiej z duża klapą( lub składana tylna kanapa)
– regulacja wysokości fotela kierowcy oraz kolumny kierownicy ( nie mam pojęcia czy mx 3 to posiada )
Szukam, najróżniejszych marek i modeli i oto co znalazłem na Tablicy.pl ( przepraszam za brak zrzutu, ale w pracy mam zablokowaną możliwość jego zrobienia)
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-mazde-mx3-CID5-ID5dksF.html#0f34ed2aa8
Auto może nie jest mistrzem ekonomii i jako dzieciowóz dla kobiety może nie jest idealny, ale jak ją zobaczyłem od razu miałem ten błysk w oku i wizje „Niedzielnych” przejażdżek. Tak jak mówiłem spalanie nie ma dla mnie znaczenia, bardziej zastanawiają mnie inne kwestia, takie jak:
– eksploatacja ( części do tego modelu dostępność/koszty)
– przegląd po zakupowy ( co bezwzględnie trzeba wymienić w takim aucie i ile to kosztuje )
– czy ten konkretny egzemplarz nie posiada przypadkiem deski rozdzielczej montowanej do 1994r?
– na co zwrócić uwagę przy ew. oględzinach
– Może ktoś zna ten konkretny egzemplarz i może coś o nim powiedzieć?